Абе не е много голям.Едва 3.5кг е а виждам екземпляри по 5-7кг , но доктора ме уверява, че е супер така...Онези като ги видя .. направо са като борчета с какво ги хранят незнам.А и да ти кажа, с каквото го свикнеш от малък такова ще яде (поне моят е така де).Ядем само суха храна и той най-добрата на пазара.Как ли не му се молих да яде рибка, поднесох му я в 3 варианта: сурова на шайби, варена на шайби, пържена пак на шайби (само облезчета и попчета) е не я хапна.Само помириса и се махна.Не пие и прясно мляко.А забравих като надуши маслини се побърква.И яде.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взехме си коте
Collapse
X
-
Майка му е купила уискас джуниор,но като седнем да ядем му давам от нашето ядене за да свикне да яде всичко,както каза.И за сега което съм му дал го изяжда.Общо взето сутрин му пълним паничките с вода и храна,то си яде от тях когато реши и до края на деня му стига.Като ни види че ние сядаме и ядем и си отива при паничките и почва да си рупа и тогава му давам,примерно неска огретен и то го изяжда първо него и така.Мляко знам че котките не ядели,защото получавали разстройство от него и не му даваме.Много интересно нещо са инстинктите,като го хванеш за кожата на тила и го вдигнеш си прибира лапите и опашката и застава в поза удобна за пренос,сега вече не се налага де.щото свикна с нас,и то доста бързо,което ме изненада.За първата нощ му бяхме приготвили шише с топла вода,нещо като грейка,да може да спи,щото нали я няма майка му и другите котета,ама то нямаше такива проблеми и си спа без притеснение.ПП Майка ми е гледала преди да се родя(значи в мрачното средновековие некъде ) 9 килограмов мъжкар-Тарзан,добре подбрано име за такова добиче,но и тогава е живяла в къща с двор.
Коментар
-
chandler написа:чувал съм, че трябва да имат някаква трева (растение), от което да пасат. помагало им на стомаха.
Коментар
-
До колкото знам, тревата я ядат за да могат да повърнат космите, които се насабират в стомаха като се ближат.Иначе моя като малък ядеше абсолютно всичко, включително трушия, карфьол, краставици, чесън и т.н. Един път близна и ракия няколко пъти (с голямо желание между другото), после спа два часа и повече не помириса ракия Забелязъл съм, че котките направо се пристрастяват към готовата храна. На братовчед ми котката не яде нищо друго освен готова храна, дори и да не е яла 5-6 дни. Моя Мърчо сега яде и готова храна, но като види месце и не му прощава Сега е към 6,5 килограма.
Коментар
-
Rokambol Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 8:45 am Заглавие: -------------------------------------------------------------------------------- Малко е още за трева, поне след 6-8 месеца. Не го приучвайте специално на Уискас. Храната е много качествена(и най-скъпата), но ако се научи само на нея, друго няма и да погледне."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Rokambol написа:Малко е още за трева, поне след 6-8 месеца. Не го приучвайте специално на Уискас. Храната е много качествена(и най-скъпата), но ако се научи само на нея, друго няма и да погледне.
Коментар
-
Нека и аз да се включа в темата с котките защото си гледам и аз една принцеса. Та с храните особенно марковите наистина има проблеми относно пристрастяването към тях. Не знам какво има слагат но котките стават като наркомани и след известен период отказват всякаква друга храна. Единствено ако си я хранил с по евтина можеш да я излъжеш да яде такава от по висок ценови клас . Бизнеса с храна за домашни любимци е огромен и всеки хвали своята стока но от лична практика гледай да им даваш всичко да яде включително това с което ти се храниш. Според мой приятел ветеринар няма нищо по добро от разнообразието. Всичките тези реклами са си търговски мурафети. А към маслините почти всички котки ги обожават и почват в началото да се търкалят върху нея и после да я изяждат. Нещо им действа както валериановите капки. Но след по често даване поне моята отказва да им обръща внимание.За трева както ти е писал колегата наистина ти е необходима но още е рано. Таква има да се продава в повечето магазини. Има и готова с почвена смес и само я поливаш кутийката и тя си израства сама а съм намирал и само семена.Винаги в къщи е имало котка и внаги заниманията с нея са били приятни след един напрегнат ден. И да ползвам и аз да покажа моята досадница от породата шотланска клепоуха.
Коментар
-
tyson написа:Колега, не е Уискаса най-скъп А от него избягвам да му давам, защото ветеринарът ( който ми е и личен приятел) ми каза, че правели камъни в бъбреците след време.Можело и да не направи но има такава тенденция.Сега го храня с една, която е уж е 100 % натурална и била най-полезна за тях.Не е хубаво да му даваш това, което ядете и вие, защото ще стане тластак и ще му съкратиш живота. (това е мое мнение).vsd, твоя кастриран ли е?lov написа:Та с храните особенно марковите наистина има проблеми относно пристрастяването към тях. Не знам какво има слагат но котките стават като наркомани и след известен период отказват всякаква друга храна.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар