Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Усмивки от старите ленти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Усмивки от старите ленти

Днес се разрових из някакви кашони и попаднах на цял куп компютърни списания...Трябва да съм бил много богат тогава - можех да си позволя да си купувам всички IT издания, които излизаха.То не че бяха безброй, де Отворих първото и ми стане едно мило и носталгично...Та реших да го споделя с вас.Списание Computer - Цели 40лв...Лаптопите през ’95 година:И сървърите... Всъщност тогава Compaq си беше Compaq и HP все не се бяха изкакали на метеното ( да не кажа друга дума, която после ще трябва сам да цензурирам).А, имаше и реклама на CHS за супердом сървъри HP 9000.Все още ги поддържаме между другото :А ето и оферта за простолюдието: 486-ак за 1000$ Всъщност няма нищо странно - миналата година бях наброил на EQUS ( в последствие и понастоящем CHS ) 1099$ за 386-ак с умопомрачаващите 33 милиона операции в секунда и достатъчната за всичко оперативна памет от 4 мегабайта Егати времената, някога децата пак ли така ще ни се подхилват?
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Re: Усмивки от старите ленти

Esper написа:
    Егати времената, някога децата пак ли така ще ни се подхилват?
    ако до скоро нещата се движехя в прогресия всяка година... то сега всичко се ъпгрейдва всеки месец... От което следва, че не децата ни, ами дори съседа ше ни се хили...

Коментар

Esper написа:
      А вие работили ли сте на "Правец"-82, "Правец"-8 и 8Д?Знаете ли какво е Бейсик, Фортран?Така, че всяко нещо с времето си.И аз гледам "умно", като срещна такива термини като: пост, никнеим, логване,ъпгрейдване ( това последното дори не съм сигурен, че съм го написал правилно, а да не говорим, че не знам какво значи ).чичо Нено
      Fiat Punto 1,1- 1996г.
      газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Neno Er написа:
        И аз гледам "умно", като срещна такива термини като: пост, никнеим, логване,ъпгрейдване ( това последното дори не съм сигурен, че съм го написал правилно, а да не говорим, че не знам какво значи ).чичо Нено
        Няма значение!Да не мислиш, че аз знам?Ама като ги изричаш така, все такива чужбински думи и си е джаза. Вървиш.Ората си викат "Я тоя какъв спец е, специалистин!"

Коментар

Ехааа, туй Правеците за нищо ги нямахме. Работил съм на голяма машина с перфокарти и магнитни ленти и с терминални работни места - руска някаква, на която програмирахме на Фортран 77. Даже си имам и диплом за "оператор-програмист на ЕИМ" (А да видим по-младите знаят ли що е то ЕИМ?)Но, както е казал чичо Нено, всяко нещо с времето си...

Коментар

Коментар

Да го манеш тва, че като видят некои ора...........
              Що бе колега - няма лошо.То не е срамно - голЕмите машини не се сменят като носни кърпички...Достатъчно скъпи са и са имунизирани от модернистичните полюции на манагерите Едно HP9000 баш сега се е разработило.От ’95 до сега просто е загрявало

Коментар

Коментар

Като стана дума за Правец8 то го имам и тия дни дано остане време да го взема от гаража и занеса в сервиза да го пусна ,че повече от 10 години стои в кашона. :D :D :D Голямата работа беше за времето си .
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

И понеже стана въпрос за машини ( ЕИМ ), не мога да се сдържа да ви разказа една случка.Преди години във ВВВУ "Г. Бенковски" монтираха ЕИМ. Голяма гордост, особено за големите началници. голямо показване. И след приемните изпити на кандидат-курсантите, въвеждаха в нея резултатите за да извърши класацията.Кандидатства и синът на един "стар" авиатор. Въвеждат в машината перфокартата с неговите резултати от изпитите. Тя я "изплюва".Бащата обаче упорит. Пак перфокартата в "устата" на машината, тя пак обратно. Трети път, но не би. Така момчето си намери друго поприще, не се изпълниха амбициите на бащата, а електронноизчислителната машина свърши някаква "работа". чичо Нено
                    Fiat Punto 1,1- 1996г.
                    газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Като си помисля, че може да попаднеш на някоя моя статия из тези списания, дето си извадил от нафталина... Направо ме накара да се почувствам стар!
                      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Neno Er написа:
                        Esper написа:
                        А вие работили ли сте на "Правец"-82, "Правец"-8 и 8Д?Знаете ли какво е Бейсик, Фортран?Така, че всяко нещо с времето си.И аз гледам "умно", като срещна такива термини като: пост, никнеим, логване,ъпгрейдване ( това последното дори не съм сигурен, че съм го написал правилно, а да не говорим, че не знам какво значи ).чичо Нено
                        Започнал съм от IBM 360 и после на ЕС1020 нещо да ви говорят тези иницияли? IBM 360 беше втория в България единия в София другия в Габрово, козолата му беше страшно интересна, на една сфера имаше символите и тя се въртеше във всевъзможни посоки и печаташе, на това му се вика Механика. А за ЕИМ Минск 2 да сте чували? Ех доброто старо време! В един момент заменихме перфораторките Zomtron с комп Изот и там какъв кеф беше имаше творчество, а литература йок смучиш си от пръстите и нещо се получаваше. А ако ви кажа че в изчислителния център където работех пуснахме за първи път в България фактурите на компютър и каква борба беше за да се узакони пред БНБ ще ми повярвате ли?
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

коцев написа:
                          Като стана дума за Правец8 то го имам и тия дни дано остане време да го взема от гаража и занеса в сервиза да го пусна ,че повече от 10 години стои в кашона. :D :D :D Голямата работа беше за времето си .
                          Аз имам на тавана един Mitac приличащ на Правец 16, с почти същият процесор. Някак с времето ми се струва, че ще става все по-ценен и забавен, за нищо на света няма да се разделя с него и харда му от 24 мегабайта!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Esper - И сървърите... Всъщност тогава Compaq си беше Compaq и HP все не се бяха изкакали на метеното ( да не кажа друга дума, която после ще трябва сам да цензурирам).
                            Я да видим сега кой си рита трудовата книжка
                            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Коментар

Working...
                              X