Днес се разрових из някакви кашони и попаднах на цял куп компютърни списания...Трябва да съм бил много богат тогава - можех да си позволя да си купувам всички IT издания, които излизаха.То не че бяха безброй, де Отворих първото и ми стане едно мило и носталгично...Та реших да го споделя с вас.Списание Computer - Цели 40лв...Лаптопите през ’95 година:И сървърите... Всъщност тогава Compaq си беше Compaq и HP все не се бяха изкакали на метеното ( да не кажа друга дума, която после ще трябва сам да цензурирам).А, имаше и реклама на CHS за супердом сървъри HP 9000.Все още ги поддържаме между другото :А ето и оферта за простолюдието: 486-ак за 1000$ Всъщност няма нищо странно - миналата година бях наброил на EQUS ( в последствие и понастоящем CHS ) 1099$ за 386-ак с умопомрачаващите 33 милиона операции в секунда и достатъчната за всичко оперативна памет от 4 мегабайта Егати времената, някога децата пак ли така ще ни се подхилват?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Усмивки от старите ленти
Collapse
X
-
Re: Усмивки от старите ленти
Esper написа:Егати времената, някога децата пак ли така ще ни се подхилват?Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Neno Er написа:И аз гледам "умно", като срещна такива термини като: пост, никнеим, логване,ъпгрейдване ( това последното дори не съм сигурен, че съм го написал правилно, а да не говорим, че не знам какво значи ).чичо НеноI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Ехааа, туй Правеците за нищо ги нямахме. Работил съм на голяма машина с перфокарти и магнитни ленти и с терминални работни места - руска някаква, на която програмирахме на Фортран 77. Даже си имам и диплом за "оператор-програмист на ЕИМ" (А да видим по-младите знаят ли що е то ЕИМ?)Но, както е казал чичо Нено, всяко нещо с времето си...
Коментар
-
deadairplane
-
Да го манеш тва, че като видят некои ора...........I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
deadairplane
-
И понеже стана въпрос за машини ( ЕИМ ), не мога да се сдържа да ви разказа една случка.Преди години във ВВВУ "Г. Бенковски" монтираха ЕИМ. Голяма гордост, особено за големите началници. голямо показване. И след приемните изпити на кандидат-курсантите, въвеждаха в нея резултатите за да извърши класацията.Кандидатства и синът на един "стар" авиатор. Въвеждат в машината перфокартата с неговите резултати от изпитите. Тя я "изплюва".Бащата обаче упорит. Пак перфокартата в "устата" на машината, тя пак обратно. Трети път, но не би. Така момчето си намери друго поприще, не се изпълниха амбициите на бащата, а електронноизчислителната машина свърши някаква "работа". чичо НеноFiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Neno Er написа:Esper написа:Егати времената, някога децата пак ли така ще ни се подхилват?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
коцев написа:Като стана дума за Правец8 то го имам и тия дни дано остане време да го взема от гаража и занеса в сервиза да го пусна ,че повече от 10 години стои в кашона. :D :D :D Голямата работа беше за времето си .Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар