Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова кола на старо - Marea?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    snake написа:
    И кои са те ? Наистина не ги знам, не се заяждам.
    Проблеми с фалшиви свещи, проблеми с бобините, кабели, дистрибуторна капачка, палец, най-вече проблеми с оборотите.
    Нямам нито един от изброените. Оборотите - единствено при първо палене за деня за 1-2 секунди са нестабилни.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Почвам да се навивам сериозно за jtd-то HLX. Дано да има читава бройка. Преди три години по подобен начин след дълго четене и консултиране във форума си взех и Пунтото. Но тогава не бях твърдо фиксирал какъв да е двигателя. Просто исках читава кола. Тогава случих на бройка, дано и сега да е така. Айде ако някой може да ме разколебае да се обажда че....
      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Колега,ако се видим на някоя среща,ще ти дам да пробваш Браво ЖТД.Тези приказки за шумен и тресящ цялата кола мотор,както и за миризма като от Икарус може да важат за някои стара Регата, Ритмо или Аржента..Динамиката и икономията на ЖТД моторите е многократно доказана. Колегата ,който казва ,че е смъквал разхода под 6 при 80-90км/h е прав.Гарантирам ти ,че ако караш с такава скорост читава Мареа ЖТДще го смъкнеш и под 5/100.Според мен по-голяма разлика в разхода ще се усети при малко по-голяма скорост -110/120.Сигурен съм ,че повечето от нас карат точно така.
        Octavia RS
        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Колега, повози се в това браво, на Red Storm и ще забравиш за едно и осем Също гарантирам че с нормално каране извън града двигателят харчи по-малко от 5 литра гориво, без климатика. Сега лятото градското ми в София беше 7-7.5 с климатика. Най-парадоксалната кола във форума е на vsd - неговото ЖТД харчи 6.0 градско, и 6.2 извънградско.

Коментар

Говорих по-конкретно с моя човек за колата. От дума на дума стигнах до извода, че ще е по-добре май да взема бензинка. Ще може да ми докара на доста по-добра цена. Годината на Jtd-то и отделно двигателя вдига доста цената, по скоро получава се голяма разлика. Може би ще е 98-99г.... Но в процеса на търсене, нещата може и да се променят...
            Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
              Говорих по-конкретно с моя човек за колата. От дума на дума стигнах до извода, че ще е по-добре май да взема бензинка. Ще може да ми докара на доста по-добра цена. Годината на Jtd-то и отделно двигателя вдига доста цената, по скоро получава се голяма разлика. Може би ще е 98-99г.... Но в процеса на търсене, нещата може и да се променят...
              Ако е бензин 1.6 там е истината
              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

100% подкрепям!
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Аз като собственик на 1.9JTD мога да кажа - карайте си отоплителните бензинови уреди, а ние ще караме истинските двигатели 1.6 двигател на купето на Мареа Уикенд ми се чини непосилно изпълнение...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    Аз като собственик на 1.9JTD мога да кажа - карайте си отоплителните бензинови уреди, а ние ще караме истинските двигатели 1.6 двигател на купето на Мареа Уикенд ми се чини непосилно изпълнение...
                    А 1,4 как ти се види защото аз съм виждал ?
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

То, дизелакът повече клони към отоплителните уреди, а истинският и класически двигател е бензиновият. Дизел - това е мръсна дума.

Коментар

абе не знам... ЖТД-то и 1,6-то за 3-5 конски сили те нашиват яко с данък всяка година... за мен е по-добре или ТД-то или 1,8 - едното не му плащаш висок данък, другото поне е 113 или 115 коня / колко беше я / и поне не те е яд за високия данък ....
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

И аз все така си мисля, че 1.8 е по-добър вариант говорейки за бензинките. Подкрепям мнението за данъка а едва ли разликата в разхода ще е голяма реално. Ясно ми е, че 1.6 е по-изпитания двигател а и едва ли комбито ще го озори но предпочитам да го имам този запас от power когато се наложи. Както казах в процеса на търсене на добра бройка ако изпадне нещо изгонно с различен двигател може да преосмисля нещата.Добавям, че става дума за семейна кола, от която ще искам да ми осигурява комфорнто пътуване междуградско с повечко багаж.
                          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Достатъчен е power-ът на 1,6 двигателя, а и комфортът му, като за семеен автомобил. Лятото прибирах едни приятели от летището с цялата им покъщнина за тримесечно пребиваване в чужбина. С петима души и багажник фул с багаж по магистралата на излизане от София 150 си ги поддържа, без никакъв проблем, а там, знаете, е добро изкачване, особено след моста на Яна. Така че тези приказки, че 1,6 двигателят е слабичък, като за това купе, са абсолютно безпочвени - все пак 103 конски сили хич не са малко. Слабичък е, ако става дума за рейцърски изпълнения, но тука говорим за семейна кола, оптимална като размери, мощност и разход на гориво. За разхода нееднократно съм се хвалил, така че няма да подесеторявам. Това е идеалната семейна кола.

Коментар

sugarboy - съгласен съм с теб. Така е. Но бих си взел 1.8 заради това, че цената няма да е по-висока, данъка ще е същия, поддръжката също, разхода едва ли ще е по-голям, а получаваш една идея по мощна кола. А и с пунтарата могат да се поддържат 150км. пръскайки се по шевовете и с климатик при това.... Друг е въпроса колко е разумно това!!!
                              Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Аз имах предвид сравнение по-скоро между 1,6 и двата прехвалени дизелака - ТД 100 и ЖТД 105. А иначе 150-те километра ти го дадох за пример, за да видиш, че и при голямо натоварване двигателят не се задъхва. Едва ли с пунтарата можеш да поддържаш такава скорост - той може и да се разпада, но Мареата е друго нещо - все едно да я сравняваш нея с Алфата 166 на колегата от другата тема - балкани разлика между трите коли. Успех в избора и дано попаднеш на поддържана кола все пак, каквато и да е тя!

Коментар

Working...
                                X