Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за направа на CD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Че никой от нас няма да направи точно такъв диск, който да свърши 100 % работа на колегата Aveo, ми беше ясно още щом видях темата :D . Но това не пречи да поразсъждаваме по нея, което и правим в момента. Така се раждат много интересни идеи понякога.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Еми Авео, ако сподели какво точно иска като програми може и да се стигне до задоволителен ефект, то е ясно, че няма как на един диск да вкараш всичко, но може да се направи някаква серия с която човек да си върши работата.

Коментар

Re: Въпрос за направа на CD

Авео написа:
        Привет...ако може факирите да ме ориентират за следното. При всяка преинсталация, както знаете, слагам диска на дъното и с едно натискане на INSTALL, се инсталират всички кодеци, драйвери и т.н....Въпроса ми е възможно ли е и как точно става направата на подобен ауторън диск, с който по аналогичен начин да инсталирам програмите, с които работя на компа....плеъри, месинджъри и т.н.Идеята ми е да си имам на един диск всичко...слагам и инсталирам...на куп. Възможно ли е това.
        - интегриране на Service Pack-ове, критични ъпдейти, драйвери, програми.- автоматизиране на инсталационния процес.- орязване на излишни компоненти от операционната система.- промяна на настройките на операционната система.- инсталационният процес е значително по-лесен, защото процесът е автоматизиран и задаваните въпроси са сведени до минимум.- след инсталиране получавате Windows, готов за работа с всички драйвери и програми които сте искали.
        Колеги, що не гледате какво съм писал?Точно на един диск може да се събере всичко, което му е нужно (без специализиран софтуер на 2, 3, 4 = ЦД-та, но и това може да се интегрира и колегата само да сменя дисковете), плюс това инсталацията ще е в пъти по-лесна/бърза.На сайта http://www.winaddons.com има всичко обяснено на БЪЛГАРСКИ с картинки + addon-и на по-често използваните програми.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Гледаме го и се чудиме ти какво разбра от питанката на Авео.До някъде с тоя туул може да си свърши работата, що се отнася да инсталиране на XP с набор програми...Идеята вече е да се направи съвсем друго нещо, но както и да е....

Коментар

Авео написа:
            Идеята ми беше след като махна диска с драйвери на дъно, ЛАН и т.н., които са се инсталирали на фул само с едно натискане на ИНСТАЛЛ, да сложа въпросният диск, направен с ваша помощ и по същият начин, отново с едно натискане на инстала, да се инсталират повечето програми, които ползвам....
            Ами въпросният туул прави и това... Какъв е проблема да си направи инсталационно ЦД само XP (или там какъвто вин използва) с програмите, които му трябват, а като иска драйверите и другите бъзикни да си ги слага после ръчно?
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Коментар

Аз като един ламер, препоръчвам на Авео да направи като мен:Наредил съм си в едно ДВД всички инсталатори, като съм ги подредил по определен ред, и всяка директория започва с 1_, 2_, 3_ и т.н.. Тук влизат дори драйверите на периферията ми (скенер, принтери, тв-тунери и т.н.).Сядам си пред компа, след инсталацията на ХР-то, слагам си вътре въпросното ДВД и влизам в ролята на един "супер интелигентен бат-файл" . Просто като свърши едната инсталация си стартирам другата. Иначе наистина задачата става твърде сложна, а и не си струва да се прави, защото всеки има различни програми, които инсталира и все на някой ще му липсва любимата програма.Така че, Явка, само това ти е спасението.

Коментар

Поздравления, Immortal ! Ръчно-крачните методи в доста случаи са по-добри. Реално погледнато какъв е смисъла да автоматизираш нещо, което вършиш примерно един път годишно или дори по-рядко ? Аз си имам еднo CD-RW, на което съм си записал (и периодично актуализирам) почти всичко, което инсталирам след инсталацията на Windows, като дори не съм си направил труда да номерирам директориите като теб. Когато нещо в това CD стане много голямо, оставям само празна директория с името, за да ме подсети да го инсталирам .
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Коментар

Абе, мъртвия самолет, ти понеже нали си баш-експерта, хайде кажи на мен кварталния майстор как аджеба е направено това нящо - изтеглих си някаква версия на Windows XP - пипана е от някой квартален майстор, но я е направил без грам бат-файлове. Инсталира се, след като си напишеш името и фирмата се доинсталира и започват да се инзталират след това 37 програмки сред които са NOD32, NERO, K-Lite, BS Player и още камара полезен и не чак толкова софтуер. Това хубаво, но всички тея програмки ако ги викам с бат файл - ще се юрнат накуп да тръгват и ще трябва да кликам NEXT, OK, NEXT, а тук си вървят в конвейр, дори си има и брояч, който пише "Installing software X/X", но повярвай ми - не е писан специално за този квартален джам. И ако рестартирам по средата на процеса - си продължава от там до където е стигнало... И никъде не цъкаш NEXT. Хайде, многоуважаемий експерте - кажи как да си го направя аз или Авео примерно.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        Абе, мъртвия самолет, ти понеже нали си баш-експерта, хайде кажи на мен кварталния майстор как аджеба е направено това нящо - изтеглих си някаква версия на Windows XP - пипана е от някой квартален майстор, но я е направил без грам бат-файлове. Инсталира се, след като си напишеш името и фирмата се доинсталира и започват да се инзталират след това 37 програмки сред които са NOD32, NERO, K-Lite, BS Player и още камара полезен и не чак толкова софтуер. Това хубаво, но всички тея програмки ако ги викам с бат файл - ще се юрнат накуп да тръгват и ще трябва да кликам NEXT, OK, NEXT, а тук си вървят в конвейр, дори си има и брояч, който пише "Installing software X/X", но повярвай ми - не е писан специално за този квартален джам. И ако рестартирам по средата на процеса - си продължава от там до където е стигнало... И никъде не цъкаш NEXT. Хайде, многоуважаемий експерте - кажи как да си го направя аз или Авео примерно.
                        Това е N-Lite, но едно е да направиш ауторун скрипт с който да инсталираш n на брой неща независимо от XP друго е да интегрираш сума ти боклуци в инсталационния диск на бозата. Иначе аз съм почти убеден, че за да се почнат едновременно всички параметри ти тряба terminate опция някаква....

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                            LiGuru написа:
                            Това е N-Lite, но едно е да направиш ауторун скрипт с който да инсталираш n на брой неща независимо от XP друго е да интегрираш сума ти боклуци в инсталационния диск на бозата. Иначе аз съм почти убеден, че за да се почнат едновременно всички параметри ти тряба terminate опция някаква....
                            Защо му се връзваш? Вече си имаме картони сега остава заради един продавач да си изпросим червени!!!
                            Ами направи го на лични бе. Явно все пак до тук беше с умните съвети към Авео и всички, които те имат за капацитет. Дай, прелей малко мъдрост на лични, обещавам, няма да хапя.НЕофициално предупреждение. Моля колегата да се въздържа от сарказма и негативното лично отношение. Следва официално предупреждение.Модераторски екип на fiat-bg.org
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

deadairplane написа:
                              LiGuru написа:
                              ---CUT---.
                              Защо му се връзваш? Вече си имаме картони сега остава заради един продавач да си изпросим червени!!!
                              На никои не се връзвам, а се опитвам да водя някаква нормална дискусия, мисля вече това няма как да стане за това спирам да пиша в подобни теми.Лек ден!

Коментар

Темата ,че е интересна -интересна е - обаче кажете му как да си направи един image с GHOST-а и за 10 мин. да си е сложил всичко (знам ,че за това ни се карахте в началото ама май е най добрият вариант за Aveo)
                                "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Working...
                                X