Че никой от нас няма да направи точно такъв диск, който да свърши 100 % работа на колегата Aveo, ми беше ясно още щом видях темата :D . Но това не пречи да поразсъждаваме по нея, което и правим в момента. Така се раждат много интересни идеи понякога.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за направа на CD
Collapse
X
-
Re: Въпрос за направа на CD
Авео написа:Привет...ако може факирите да ме ориентират за следното. При всяка преинсталация, както знаете, слагам диска на дъното и с едно натискане на INSTALL, се инсталират всички кодеци, драйвери и т.н....Въпроса ми е възможно ли е и как точно става направата на подобен ауторън диск, с който по аналогичен начин да инсталирам програмите, с които работя на компа....плеъри, месинджъри и т.н.Идеята ми е да си имам на един диск всичко...слагам и инсталирам...на куп. Възможно ли е това.- интегриране на Service Pack-ове, критични ъпдейти, драйвери, програми.- автоматизиране на инсталационния процес.- орязване на излишни компоненти от операционната система.- промяна на настройките на операционната система.- инсталационният процес е значително по-лесен, защото процесът е автоматизиран и задаваните въпроси са сведени до минимум.- след инсталиране получавате Windows, готов за работа с всички драйвери и програми които сте искали.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Авео написа:Идеята ми беше след като махна диска с драйвери на дъно, ЛАН и т.н., които са се инсталирали на фул само с едно натискане на ИНСТАЛЛ, да сложа въпросният диск, направен с ваша помощ и по същият начин, отново с едно натискане на инстала, да се инсталират повечето програми, които ползвам....Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
deadairplane
-
Аз като един ламер, препоръчвам на Авео да направи като мен:Наредил съм си в едно ДВД всички инсталатори, като съм ги подредил по определен ред, и всяка директория започва с 1_, 2_, 3_ и т.н.. Тук влизат дори драйверите на периферията ми (скенер, принтери, тв-тунери и т.н.).Сядам си пред компа, след инсталацията на ХР-то, слагам си вътре въпросното ДВД и влизам в ролята на един "супер интелигентен бат-файл". Просто като свърши едната инсталация си стартирам другата. Иначе наистина задачата става твърде сложна, а и не си струва да се прави, защото всеки има различни програми, които инсталира и все на някой ще му липсва любимата програма.Така че, Явка, само това ти е спасението.
Коментар
-
Поздравления, Immortal! Ръчно-крачните методи в доста случаи са по-добри. Реално погледнато какъв е смисъла да автоматизираш нещо, което вършиш примерно един път годишно или дори по-рядко ? Аз си имам еднo CD-RW, на което съм си записал (и периодично актуализирам) почти всичко, което инсталирам след инсталацията на Windows, като дори не съм си направил труда да номерирам директориите като теб. Когато нещо в това CD стане много голямо, оставям само празна директория с името, за да ме подсети да го инсталирам
.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
deadairplane
-
Абе, мъртвия самолет, ти понеже нали си баш-експерта, хайде кажи на мен кварталния майстор как аджеба е направено това нящо - изтеглих си някаква версия на Windows XP - пипана е от някой квартален майстор, но я е направил без грам бат-файлове. Инсталира се, след като си напишеш името и фирмата се доинсталира и започват да се инзталират след това 37 програмки сред които са NOD32, NERO, K-Lite, BS Player и още камара полезен и не чак толкова софтуер. Това хубаво, но всички тея програмки ако ги викам с бат файл - ще се юрнат накуп да тръгват и ще трябва да кликам NEXT, OK, NEXT, а тук си вървят в конвейр, дори си има и брояч, който пише "Installing software X/X", но повярвай ми - не е писан специално за този квартален джам. И ако рестартирам по средата на процеса - си продължава от там до където е стигнало... И никъде не цъкаш NEXT. Хайде, многоуважаемий експерте - кажи как да си го направя аз или Авео примерно.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Абе, мъртвия самолет, ти понеже нали си баш-експерта, хайде кажи на мен кварталния майстор как аджеба е направено това нящо - изтеглих си някаква версия на Windows XP - пипана е от някой квартален майстор, но я е направил без грам бат-файлове. Инсталира се, след като си напишеш името и фирмата се доинсталира и започват да се инзталират след това 37 програмки сред които са NOD32, NERO, K-Lite, BS Player и още камара полезен и не чак толкова софтуер. Това хубаво, но всички тея програмки ако ги викам с бат файл - ще се юрнат накуп да тръгват и ще трябва да кликам NEXT, OK, NEXT, а тук си вървят в конвейр, дори си има и брояч, който пише "Installing software X/X", но повярвай ми - не е писан специално за този квартален джам. И ако рестартирам по средата на процеса - си продължава от там до където е стигнало... И никъде не цъкаш NEXT. Хайде, многоуважаемий експерте - кажи как да си го направя аз или Авео примерно.
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:LiGuru написа:Това е N-Lite, но едно е да направиш ауторун скрипт с който да инсталираш n на брой неща независимо от XP друго е да интегрираш сума ти боклуци в инсталационния диск на бозата. Иначе аз съм почти убеден, че за да се почнат едновременно всички параметри ти тряба terminate опция някаква....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
deadairplane написа:LiGuru написа:---CUT---.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар