Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за направа на CD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Въпрос за направа на CD

deadairplane написа:
    Човека пита как да си направи ауторън а не как да си направи имидж. Нали си пингвин напиши му. Или сте много силни само когато става въпрос за джамове, а като опре до вашата черга давате задна (даже давате джамджийски решения).
    Код:
    editor install
    Код:
    #!/bin/bashsudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo aptitude install codek player kafe vestnik
    Код:
    chmod -x install
    Тарикат си ти.... Eто за любопитните как стават нещата при нас пингвините....Както знаете като си пазарувате периферия ви дават един диск с драйвери, оти М$ не си дават сорса и трудно се правят драйвери или по-точно нема как да се интегрират в бозата...както и да е това не е важно...Това което иска Авео верно един обикновен ауторън скрипт, който покава последователност.... и това нема значение...Ето аз какво направил...Имам периферия, скенер, принтер и т.н. те имат някакви зависимости като пакети...Те имат нужда от некое M$ файлче...нема ядове...В нета имам хост на който съм качил вичко което официалните репоси на моя линукс нямат....След като съм инсталирал дистрото какво правя...
    Код:
    wget [url]http://my.host/text_file[/url]
    Та в тоя текстов файл съм описъл всичко което ми трябва за перфектна инсталция във вид на един прост скрипт..Стартирам го и си ръчкам в нета след десетина минути имам всичко готово....goodbye-microsoft

Коментар

deadairplane написа:
      NikMar написа:
      Това което е написал аз така съм го разбрал и с това мога да му помогна, а ти като си такъв отворко пиши каквото знаеш и не хули другите, ние не сме всезнайковци тук сме за да си помагаме един на друг който с каквото може и знае.
      Да отворко съм. А ти не си слагай г*за където другите си мерят п*шк*те защото ще си го отнесеш. Както и между другото стана.ПС това което е написал Явор буквално се разбира какво точно какво иска. Освен това явно имаш проблеми и с разбирането. Като отидеш в магазина за свещи за колата и като ти кажат нямаме свещи ама имаме кабели за свещи. Да ви дадем няколко? Много ли е приятно?
      Ти пак избиваш накакви комплекси и не си човека който ще каже кой къде и какво мнение да си изказва, колкото до тона ти и за п*шк*те за които пишеш коментара е излишен, мисля че досега съм бил коректен във всичките си постове и не съм засягял който и да било най-малкото теб, така че се дръж като голям човек този форум е за такива а не е детска градина. Заслужаваш си още едно предупреждение според мен.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

LiGuru ....
        "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Еййй...стана ми неудобно че пуснах темата, няма да се карате така бре....бирите са от мен - По въпроса...моите безкрайни уважения към "LiGuru", обаче в тази терминология и "практикология" съм толкоз бос, че със срам в душата си признавам - "нищу не проуфнях"...Деян / Immortal / правилно е очертал неразбираемият ми пост / сега като си го чета, виждам че съм се оплел - извинявам се /Идеята ми беше след като махна диска с драйвери на дъно, ЛАН и т.н., които са се инсталирали на фул само с едно натискане на ИНСТАЛЛ, да сложа въпросният диск, направен с ваша помощ и по същият начин, отново с едно натискане на инстала, да се инсталират повечето програми, които ползвам....Надявам се сега да съм го обяснил не толкова просташки...

Коментар

Авео написа:
            Еййй...стана ми неудобно че пуснах темата, няма да се карате така бре....бирите са от мен - По въпроса...моите безкрайни уважения към "LiGuru", обаче в тази терминология и "практикология" съм толкоз бос, че със срам в душата си признавам - "нищу не проуфнях"...Деян / Immortal / правилно е очертал неразбираемият ми пост / сега като си го чета, виждам че съм се оплел - извинявам се /Идеята ми беше след като махна диска с драйвери на дъно, ЛАН и т.н., които са се инсталирали на фул само с едно натискане на ИНСТАЛЛ, да сложа въпросният диск, направен с ваша помощ и по същият начин, отново с едно натискане на инстала, да се инсталират повечето програми, които ползвам....Надявам се сега да съм го обяснил не толкова просташки...
            Аз също те разбрах каква ти е идеята, а именно да драснеш някакви програми на едно DVD и с един клик да се инсталират...Еми точно това е autorun.inf..Самия скрипт има подобен вид
            Код:
            [autorun]open=programm.exeicon=programm.ico
            Естествено това е много прост вид на това, което реално ти трябва.Може да пробваш някакъв туул за тая работа.Пример - Никога не съм я тествал тази работка...

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                Недостатъка на цялото това нящо е, че ще се отваря всички сетъпи почти едновременно и така или иначе трябва да цъкаш последователно на некст или да даваш някакви настройки.
                А аз що си мисля, че е точно обратното Мисля доста трябва да си играее за да ги подкара едновременно тези неща...

Коментар

според мен ще се стартират еновременни и сичко ще бозне ( ако са много програмки де) трябва да има нещо което да следи за Finish на всяка една програма и след това да run-ва 2рата , но и при тия ауторуни и батове проблема не остава решен.Когато на диска на дъното натиснеш тая функция то ти инсталира всичко буквално автоматично , ти само седиш и гледаш като пън , само накрая ти излиза съобщение да рестартираш или не , това е единствената ти намеса..а при ауторъна .inf единстеното което спестяваш е двоиното кликане на свяка програма да я стартираш, после пак трябва да си натискаш Next-овете да чекваш кадето трябва и да даваш finish .Точно тези натискания са изнервящата история
                  Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

LiGuru написа:
                    deadairplane написа:
                    Недостатъка на цялото това нящо е, че ще се отваря всички сетъпи почти едновременно и така или иначе трябва да цъкаш последователно на некст или да даваш някакви настройки.
                    А аз що си мисля, че е точно обратното Мисля доста трябва да си играее за да ги подкара едновременно тези неща...
                    Предвид, че е бат файл се очкава да тръгват едно след друго. Но това само се очаква Тъпото с cd.. е, че като не се знае как/за какво се ползва - ще се опетлае яко... още по-яко ще се опетлае ако някоя програма забие. Но аз съм пингвин и де да ги знам тия неща, дори не знам какво е бат файл и що за работа върши, прилеп някакъв - роднина на пингвина. Абе мъртвия самолет много обиди си позволява нещо в тоя форум, да не е златен член някъв?
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Коментар

Коментар

nLite FAQВъпрос: Какво е nLite и за какво служи?Отговор: nLite е безплатна програма, която позволява да персонализирате вашето инсталационно CD на Windows.Ето част от възможностите, които ви предлага програмата:- интегриране на Service Pack-ове, критични ъпдейти, драйвери, програми.- автоматизиране на инсталационния процес.- орязване на излишни компоненти от операционната система.- промяна на настройките на операционната система.Въпрос: Какви предимства ми дава nLite?Отговор: Предимствата са няколко, веднъж инсталиран:- Windows-а ще бъде ъпдейтнат и следователно защитен от първия момент, в който има достъп до Интернет или локална мрежа.- Спестявате място: компоненти от Windows, които не използвате няма да бъдат инсталирани изобщо.- Евентуални допълнителни настройки ще бъдат сведени до минимум, защото по-голямата част от тях ще са направени по ваш вкус.- Инсталационният процес е значително по-бърз, защото се инсталират само нужните на вас компоненти.- Инсталационният процес е значително по-лесен, защото процесът е автоматизиран и задаваните въпроси са сведени до минимум.- След-инсталационният процес (подготвяне на операционната система за работа) е значително по-бърз, защото голяма част от вашите програми вече са се инсталирали автоматично по време на инсталацията на Windows.
                          http://www.winaddons.comhttp://www.winaddons.com/nlite-faq/
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Към deadairplane МИР колега признавам че от линукс не разбирам, колкото до bat файла си прав и това че следващата стъпка от него ще започне след като извиканата програма си свърши работата пак си прав, може да се използва и викане на друг bat файл с командата call и да се върнем след точката на извикване след изпълнението на извикания bat файл, на практика това е една програма в стила например на Clipper и тем подобни програни езици. Иначе какато и да извикаме даден Setup неможем да избегнем неговите команди Next и тем подобни. Колкото до това дали ще се нагъчкат всичките програми наведнъж зависи само от самата програма дали ще остане резидентна и ще предаде управлението на bat файла в следващата точка, ако има такъв вариянт може да се напише в bat файле една pause и той ще изчака до натискането на калвиша за следващата стъпка. Това като допълнение към казанато от теб.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Нямам намерение да чета цялата тема, защото от пръв поглед се вижда, че има доста негативни изказвания и предварително се извинявам, ако повторя нещо. Но пък последните постове вече са наистина съвсем нормални и конструктивни, затова ще вметна нещо и аз.Първото нещо, което си помислих, естествено беше да се наредят в един bat-файл командите за стартиране на отделните сетъпи (инстали). Но какво става, ако след някоя инсталация системата се нуждае от рестарт ? Как тогава ще разбере от къде да продължи с инсталациите ? Другият вариант е пак в bat-файл да се изредят, но под формата на меню (ех любимият ми DOS, бях факир на bat-файловете) и потребителят да избира кое да се инсталира, а не да вървят един след друг сетъпите.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Като цяло не виждам смисъл да се стартират различни сетъпи, в какъвто и да е ред... Историята щеше да е друга, ако се имаше сорса на апликациите и с един loop елемент се инсталират един по един. Иначе рестарта няма да е проблем щото едвали някоя от нужните програми ще работи директно с ядрото за да се чакат модули. Свършва инстала и се рестартира системат и то не за друго, а щото нема как да реснеш само графичната среда.Според мен това е най-удачния вариант, да се търси софт който да подлежи на "компилиране" и/или ’Инсталиране’ от сорс. И ето с такива теми хората почват да се запитват, защо нещо толкова елементарно като идея, не става! Свободата, драги ми Санчо.....

Коментар

Working...
                                X