Привет...ако може факирите да ме ориентират за следното. При всяка преинсталация, както знаете, слагам диска на дъното и с едно натискане на INSTALL, се инсталират всички кодеци, драйвери и т.н....Въпроса ми е възможно ли е и как точно става направата на подобен ауторън диск, с който по аналогичен начин да инсталирам програмите, с които работя на компа....плеъри, месинджъри и т.н.Идеята ми е да си имам на един диск всичко...слагам и инсталирам...на куп. Възможно ли е това.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за направа на CD
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
u_bo
-
много хубава идея, но след година като се наложи да кжем преинсталация на виндовс-а и като сложиш от подобен диск стари програмки (плеъри, месинджъри...), ще се наложи ъпдейт, защото са излезли нови, по-добри версии. някои програми могат сами да си търсят в нета ъпдейтите, но някои - не.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
Сатва с Image на диска има различни програми например Norton.Ghost, Acronis True Image. Копира ти целия диск и прави boot диск или дискета която ти захваща CD-то с Image-а.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:Сатва с Image на диска има различни програми например Norton.Ghost, Acronis True Image. Копира ти целия диск и прави boot диск или дискета която ти захваща CD-то с Image-а."Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"
Коментар
-
deadairplane
-
Re: Въпрос за направа на CD
deadairplane написа:u_bo написа:Авео написа:Привет...ако може факирите да ме ориентират за следното. При всяка преинсталация, както знаете, слагам диска на дъното и с едно натискане на INSTALL, се инсталират всички кодеци, драйвери и т.н....Въпроса ми е възможно ли е и как точно става направата на подобен ауторън диск, с който по аналогичен начин да инсталирам програмите, с които работя на компа....плеъри, месинджъри и т.н.Идеята ми е да си имам на един диск всичко...слагам и инсталирам...на куп. Възможно ли е това.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
deadairplane
-
Абе мъртвиясамолет, тебе няма ли да те баннат най-сетне? Явно имаш проблем, но защо товариш и нас с него??? Ако знаеш как става - дай пример. Аз също искам да знам как като пусна Win XX да ми инсталира всичко барабар с всички програми, кодекси, мрежови настройки, последните ми документи и чат хистори. Айде, дай пример, нагледен, лесен за изпълнение в домашни условия. И да - искам да е UNI_Platform, а не само Джамджийска...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колеги, по-спокойно!Deadairplane, въпреки лютите изрази (за което апелирам да си ги изтрие, щото иначе може да получи още едно предупреждение), в случая е прав.Аз доколкото разбрах от поста на Явор (а и мен ме вълнува този въпрос), иска да си направи буутващо ЦД не само с ХР-то, но и с програмите, които обикновено си инсталира.Аз например съм си качил на едно ДВД всички програми (инсталатори), които ползвам, и при преинсталация след ХР-то слагам това ДВД и почвам ръчно да стартирам един по един инсталаторите. Дайте идея как да се направи програмка, която да стартира инсталаторите един по един, без моя намеса. И Авео това пита, доколкото го разбрах.Аз имам подобно ДВД - казва се Black XP, само че там програмите не са тези, които на мен ми трябват и не го ползвам. Слагаш го на компа, отмяташ кои програми искаш и го оставяш да се инсталира.Имеидж на диска е съвсем друго нещо. Примерът със свещите и кабелите беше много удачен.
Коментар
-
Всяка тема свързана с компове се развива по един и същи начин аз затова и заключих моята преди време.Апели няма да отправям към никого просто ще помоля всеки да помага с каквото може без влизате в спорове и да се обиждате.Може да се потретя вече ,но във форума има двама колеги които много помагат за решаването на такива проблеми и винаги са в правилната посока.Никове няма да споменавам те се знаят кои са.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Black XP-то и подобните дискове могат да се създават с Nlite. Проблема е, че аз не знам как да направя буутващ DVD - т.е. нямам данни за бутващия сектор... Иначе на CD е лесно - в нета има много инфо как да стане дори ръчно. Най-сладкото на цялата процедура с Nlite е, че като си добавите всичко, което искате да ВИ се инсталира - то е 100% автоматизирано - вкарано е на практика в сетъпа на бозата. Не искам да се заяждам с никой, но на мъртвиясамолет нещо не му е седмица...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
deadairplane
-
u_bo
deadairplane написа:А някой от обвиняващите за изразите направи ли си труда да види какво съм направил в червено в цитата. А и пингвина апелиращ за бан да се замисли за компетентността си. Трябват ти 2 текстови фаила, които в последствие да направи единия в .inf а другия в .bat и само една единствена команда, използвана многократно във втория фаил. Много трудно щото, за любимия им команд пропт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар