Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Викат ме Запас.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Mupo написа:
    mitakkk написа:
    Ако не отидеш, какво става?
    Съд и бесило ....
    Не бе, бой с камъни или направо на кладата
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
      Mupo написа:
      mitakkk написа:
      Ако не отидеш, какво става?
      Съд и бесило ....
      Не бе, бой с камъни или направо на кладата
      Ако толкова ви интересува ще се допитам и ще пиша все пак съм в бранша.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Извинявам се за спама, баща ми отдавна е офицер от резерва, дори мисля че вече не се води дори на отчет а брат ми е офицер във флота така че и аз също мога да дам конкретната информация ако е толкова належащо, но просто ми стана забавен въпроса на Колегата за това и се пошегувах.Извинявам се ако съм го засегнал.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Re: Викат ме Запас.

Plastex написа:
          TIP написа:
          Преди 10-ина дена получих известие да се явя при военните, отивам аз и.... ми връчиха известие за 5 дена запас. Много кофти ме изненадаха да ги.........
          Да бе, какво пък толкова? Върви дръпни един ред с картечницата, мамка му! Верно е, че сме бойци от запаса, без значение дали е професионална или не. По-интересно ми е кирта дето не ходи в казарма сега дали ще я викат запас...
          КИРТА която не ходи в казарма също е годна за запас.....ако аз съм модератор изхвърчаш за такива определения спрямо хора,които не познаваш за твое щастие не съм
          ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
            Plastex написа:
            TIP написа:
            Преди 10-ина дена получих известие да се явя при военните, отивам аз и.... ми връчиха известие за 5 дена запас. Много кофти ме изненадаха да ги.........
            Да бе, какво пък толкова? Върви дръпни един ред с картечницата, мамка му! Верно е, че сме бойци от запаса, без значение дали е професионална или не. По-интересно ми е кирта дето не ходи в казарма сега дали ще я викат запас...
            КИРТА която не ходи в казарма също е годна за запас.....ако аз съм модератор изхвърчаш за такива определения спрямо хора,които не познаваш за твое щастие не съм
            Поради това ,че се обиди силно ме съмнява че си точно такъв който не е бил в казарма и има само бегли познания върху думата "КИР" използвана във войнишкия фолклор.А и моите наблюдения върху хора който не са били наборни войници не са особенно ласкави,понеже искарах един 3г. трансфер в БА и ме преотстъпиха на цивилния живот :D и там "маминете синчета" не са вписват много много ,а и не само там.Но това не важи за всички колега!!!
            Толкова е лесно да поправяш другите. Толкова е трудно да поправяш себе си

Коментар

..

Казвах аз преди няколко месеца,че няма начин да не дойде време да се казва ,,Ти като не си бил в казарма ,къде с мъжете,, ама нейсе....

Коментар

paralesa написа:
                Plastex написа:
                TIP написа:
                Сигурно много те е страх от модератори, но на човек дето е суркан от стари една година малко му дреме не само от от модератори, а и от доста други неща, от които на мъжа не бива да му дреме. Това е разликата май между тия, дето са били киртаци и тия дето още на са.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

..

Само сега да не стане и ,,моля другарко-модераторю-еди кой си се бие,,Все пак сме мъже и малко по-твърд език само избистря и упростява нещата.Упростява а не изпростява.

Коментар

Това е егаси казармено-селскостопанската тема. И кво? Аз съм бил 18 месеца наборна и 18 месеца довброволна кир, кво? Оная ми работа е метър ли?
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Четирите невъзможни неща в БА:- Лейтенант да служи- Полковник да се пенсионира- Старшина да не краде- Капитан да не Е*е

Коментар

Re: ..

Kroko61 написа:
                        Все пак сме мъже и малко по-твърд език само избистря и упростява нещата.Упростява а не изпростява.
                        Така е, никого не съм искал да засегна, всеки знае какво означава думата. Друго имах предвид, който е ходил запас знае, че най-често това означава 1000-2000 души с калашници да са заедно, с по 2 бр пълнители с бойни патрони, що ще там човек, който никога не се е виждал отблизо с калашников? Щото и там се чудих с кой акъл са си раздали тия патрони, някои пиянстваха по цяла нощ из близките селски кръчми...

Коментар

Plastex написа:
                          Kroko61 написа:
                          Все пак сме мъже и малко по-твърд език само избистря и упростява нещата.Упростява а не изпростява.
                          Така е, никого не съм искал да засегна, всеки знае какво означава думата. Друго имах предвид, който е ходил запас знае, че най-често това означава 1000-2000 души с калашници да са заедно, с по 2 бр пълнители с бойни патрони, що ще там човек, който никога не се е виждал отблизо с калашников? Щото и там се чудих с кой акъл са си раздали тия патрони, някои пиянстваха по цяла нощ из близките селски кръчми...
                          Вече не е така, поне там където аз служех. Бяхме 80+ човека и не се спеше в поделението вечер се прибирахме по къщите се едно си на бач. Абе беше си тъпо, аз бях взел карти, пиячка .....а то, зарежи.Друг път няма да ходя.
                          Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
                            Вече не е така, поне там където аз служех. Бяхме 80+ човека и не се спеше в поделението вечер се прибирахме по къщите се едно си на бач. Абе беше си тъпо, аз бях взел карти, пиячка .....а то, зарежи.Друг път няма да ходя.
                            Цялата ми казарма от 2 год беше нищо пред тоя запас, 10-12 дена на палатки в най-кучия студ който можеш да си представиш, вечер се насуквах около автомата да не го свие някой, че после има и военен съд, то много народ, хора всякакви, един си забрави автомата на една поляна, та се сети чак след като вървяхме половин час към лагера, абе, сещаш се какви е имало сред толкова народ Докато ни обличаха валя дъжд та бяхме мокри до кости 6-7 часа по време на обличането, после изсъхнахме от студ за 6 часа с камиони с брезент, духа си идиотски по пътя , накрая десант от едни баржи на брега край Атия- хвърляш се в морето от баржата във вода до кръста и атакуваш врага Който не знае какво е студ, да опита 6-7 часа в такава баржа в морето, то лъха студ жесток от това желязо, луда работа! Аз не помня до колко год човек е военноотчетен /май така беше думата/ ама хора на по 55-60 год мъкнеха минохвъргачки по походите, абе голяма война си беше Чувал съм какво е зор с оръдия от служили в артилерията, ама тук говорим за възрастни хора, дето се измъчваха яката, носихме им дулмите, иначе нямаше как да изкарат.

Коментар

Working...
                            X