Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Викат ме Запас.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Викат ме Запас.

Преди 10-ина дена получих известие да се явя при военните, отивам аз и.... ми връчиха известие за 5 дена запас. Много кофти ме изненадаха да ги.........
    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Някой да не те е избазикал? Какъв запас при тази професионална армия?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Няма майтап! Аз и затова отидох, нали профи армия викам си за някаква справка, а то греда....

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

хехе, последния път като ме викаха запас - отидох, раздадоха някакви въшкарници, шефа се появи и му викам - началник дневната ми надница е 400кинта, ако можете да я поемате - да оставам, ако не - да си ходя, че 2 деца храня... командира на поделението се оцъкли, попита ме само вярно ли казвам и ... си тръгнах ...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Това ми звучи като виц някой да го извикат запас сега. Може би някакво писмо е пътувало 10-ина години, за да стигне на точния адрес . В интерес на истината с удоволствие бих отишъл 10-ина дни, абе до 1-2 месеца запас или да кажем цялата зима , да избягам малко от ежедневието, да защо не :D . Размечтах се ...
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Що бе, писмото си идва, отиваш да провериш във военното бюро за какво иде и ти връчват съвсем свежа повиквателна. Запасната служба няма нищо общо със професионалната армия. Дори плащат и дневен надник, който на фона на нечии заплати си е подигравка. Но като им казах, че дневено губя по 400лв за да съм при тях и ме освободиха... Просто и на командо не му се спореше с мен - познавахме се от войнишката ми служба... Снейк, прав си - и аз бих отишъл за 2 седмици запас, сега де, не преди 6 години като ме викаха...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Re: Викат ме Запас.

TIP написа:
              Преди 10-ина дена получих известие да се явя при военните, отивам аз и.... ми връчиха известие за 5 дена запас. Много кофти ме изненадаха да ги.........
              Да бе, какво пък толкова? Върви дръпни един ред с картечницата, мамка му! Верно е, че сме бойци от запаса, без значение дали е професионална или не. По-интересно ми е кирта дето не ходи в казарма сега дали ще я викат запас...
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                Да бе, какво пък толкова? Върви дръпни един ред с картечницата, мамка му! Верно е, че сме бойци от запаса, без значение дали е професионална или не. По-интересно ми е кирта дето не ходи в казарма сега дали ще я викат запас...
                Откъде пари за патрони, колега? И аз бих отишъл да изстрелям няколко ракетки от БМ-21, ама нъцки... някога струваха по 2-3 000 долара едната, такова разхищение сега е немислимо. Най-много да се опитат да го накарат да прекопае около складовете!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Нама да е запас като запас 5 дена ще ни возаят с автобуси до поделението и вечер ще ни връщат. Няма кинти явно.

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
                    Нама да е запас като запас 5 дена ще ни возаят с автобуси до поделението и вечер ще ни връщат. Няма кинти явно.
                    Какви войски си? В дир-а има тема за камиони с оръдия през София-http://dnes.dir.bg/2008/10/06/news3443204.htmlнекъф дупедавец се възмущава че Българската армия му развалила рахата...
                    Vladim написа:
                    Откъде пари за патрони, колега? И аз бих отишъл да изстрелям няколко ракетки от БМ-21, ама нъцки... някога струваха по 2-3 000 долара едната, такова разхищение сега е немислимо. Най-много да се опитат да го накарат да прекопае около складовете!
                    Аз бях спортна рота, ние нямахме и ножове, да го хебе... Като ходих запас обаче, ме изкефи тоя с базуката каква точност показа, свали мишената от доста разстояние, голям пич! Иначе колегата поне няма да мръзне, на нас ни се разказа играта от студ март месец, навличаш всичко, и най-отгоре и химическото облекло и пак студ на кутийки из палатките

Коментар

Plastex написа:
                      TIP написа:
                      Какви войски си? В дир-а има тема за камиони с оръдия през София-http://dnes.dir.bg/2008/10/06/news3443204.htmlнекъф дупедавец се възмущава че Българската армия му развалила рахата...
                      ПВО

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
                        ПВО
                        Ша вкарате някой и друг снаряд, начи

Коментар

Vladim написа:
                          Някой да не те е избазикал? Какъв запас при тази професионална армия?
                          Няма значение ,че е професионална.Мобилизация е възможна винаги.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Plastex написа:
                            TIP написа:
                            ПВО
                            Ша вкарате някой и друг снаряд, начи
                            Ракета

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
                              Преди 10-ина дена получих известие да се явя при военните, отивам аз и.... ми връчиха известие за 5 дена запас.
                              Не може да бъде. Не, че не вярвам, а просто се учудвам. Доколкото си спомням, на взетите в запас трябва да им се заплаща в зависимост от званието и длъжността която заемат във военно време. Та от къде пари във военния бюджет за такива екстри? Иначе и аз бих се помотал във ВВС, но вече 8г. никой не ме е търсил, а скоро ще отпадна от резерва.чичо Нено
                              Fiat Punto 1,1- 1996г.
                              газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Working...
                              X