Kuku написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предварително погасяване на заем. Как да постъпя?
Collapse
X
-
Курсът е фиксиран, но май не за дълго. Иначе защо лихвите по заеми в ЛЕВА и ЕВРО са различни?Аз лично щях да ги сменя за швейцарски франкове.Според мен доларът изобщо не е добра инвестиция. Сега доларът се вдигна заради 750-то милиарда, които правителството на Бушмена ще раздаде на закъсалите банки...В никакъв случай не връщай предсрочно заем. Винаги е по-добре да имаш да даваш, отколкото да имаш да взимаш, особено по време на финансови кризи.Обърни се към колегата iee: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...7444&start=405
Коментар
-
Първо, валутния борд, респективно фиксирания курс на Еврото, ще са в сила до 2010г., после минаваме към плаващ курс и след това приемаме Еврото като платежна единица - все още ли няма логика?! Второ, когато приемем Еврото, като платежна единица в България, курса му няма да има много общо със сегашния, а ще бъде по-висок - с колко, един Господ знае, но със сигурност няма има знак "минус"!И трето, кредита на колегата (99% сигурно) е в Евро
Коментар
-
Kuku написа:Първо, валутния борд, респективно фиксирания курс на Еврото, ще са в сила до 2010г., после минаваме към плаващ курс и след това приемаме Еврото като платежна единица - все още ли няма логика?! Второ, когато приемем Еврото, като платежна единица в България, курса му няма да има много общо със сегашния, а ще бъде по-висок - с колко, един Господ знае, но със сигурност няма има знак "минус"!И трето, кредита на колегата (99% сигурно) е в Евроlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Приемем ли еврото, борда отпада и обратното, отпадне ли борда, значи е дошло времето да приемем еврото - няма как да същевуват и двете Лихвите по левови влогове са по-високи, за да компенсират инфлацията - по-висока лихва, значи по-голяма инфлация - кое е по-изгодното?Курса от сега можеш да си сигурен, че ще е с повишение
Коментар
-
Kuku написа:Приемем ли еврото, борда отпада и обратното, отпадне ли борда, значи е дошло времето да приемем еврото - няма как да същевуват и двете Лихвите по левови влогове са по-високи, за да компенсират инфлацията - по-висока лихва, значи по-голяма инфлация - кое е по-изгодното?Курса от сега можеш да си сигурен, че ще е с повишениеlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Kuku написа:по-висока лихва, значи по-голяма инфлация - кое е по-изгодното?
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:branko_d написа:благодаря момчетачестно казано питах двама кредитни инспектори и те...ми дадоха два различни съветащо се отнася за наказателната лихва за предсрочно погасяване,аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такаващо се отнася че е добре да имам пари за всеки случай,аз все пак ще си оставя 1000-2000 лева,но ме е страх 5000 да не се обезценят с тая финансова криза
Коментар
-
Зашо да няма банки, които са без такса за предсрочно погасяване?Уникредит Булбанк наистна нямат такса при погасяване със собствени средства.Алианц - нямат при никакви условия. Аз сега ще вземем голям ипотечен от тях...И ще го взема в лева, защото ме е страх че като освободят лева от еврото - много хора с кредити в евро просто ще фалира. В момента се говори че реалната стойност на едно евро е 3,50-3,80лв.А заплатата си я получавам в лева все пак. Даже и да не отвържат лева от еврото - само при превалутирането губя още около 1% всеки месец, а разликата в лихвите е по малко от 1%...А хубавото на банка Алианц е че нямат никакви такси по кредита - само първоначална за усвояване и управление - другите те цакат по 0,5-1% върху остатъка всяка година...Тия дни съм изтрил един чифт обувки да ходя по банки и вече не мога да ги гледам А иначе ако не знаете Меглена Кунева лично се е захванала да накара банките с регулация от ЕС да премахнат таксата за предсрочно погасяване - както направи с роуминга.Аз лично бих посъветвал колегата да си погаси пресрочно 4000 - да си остави 1000лв за всеки случай и да исканамаляне на вноската, за да може да си позволи да акумулира повече средств и след време пак да погаси пресрочно - така по -бързо ще изчука кредита и ще плати по-малко лихви.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
LiGuru написа:Kuku написа:по-висока лихва, значи по-голяма инфлация - кое е по-изгодното?
Коментар
-
PASSARELLA написа:LiGuru написа:Kuku написа:по-висока лихва, значи по-голяма инфлация - кое е по-изгодното?
Коментар
-
ходих до Булбанк и там потвърдиха това което казах,а то е че няма наказателна лихва за предсрочно погасяваневсе още не са покачили лихвите,но може скоро да се случиневиждам в какво да ги инвестирам в момента,така че май най-разумно ми изглежда да погаса част от заема,макар че с всеки изминал месец вноската я усещам все по-малкоFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
Да се опитам да помона на колегата, а той ще почерпи едно Ескимо.Дефлацията само на пръв поглед изглежда нещо положително. Де факто при дефлация разполагаемите пари са по-малко, съответно по-високи лихви по отпускани кредити - колкото по-ограничен е един ресурс, в случая парите, толкова е по-скъп, намаление на потреблението. Дали последователността е такава както я е описал колегата Дефлация = имотите падат = ипотечни лихви се вдигат.или местата са малко разменени, значение няма.Инфлацията - на пръв поглед звучи страшно, но в определени граници е считана за здравословна за икономиката. При по-висок растеж на икономиката потреблението расте, отпускането на кредити е по-лесно, финансовите институции разполагат с по-голям финансов ресурс ( или могат да си го набавят на по-ниска цена ), съответно по-лесно и при по-добри условия отпускат кредити. По-високото потребление ( а и потреблението на по-скъпи стоки ) води до инфлация.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар