Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предварително погасяване на заем. Как да постъпя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предварително погасяване на заем. Как да постъпя?

Здравейте колеги,незнам дали някой е пускал таква тема и ако да моля да махнете моята и да ме пренасочите към вече пуснатавсеки ден слушаме за финансовата криза завладяла САЩ,а вече до известан степен и Западна Европа.Имам ипотечен заем към една банка.доста пари са някъде около 40 000 лева и вече 1,5 година ги изплащам.За сега изплащам главно лихвите.С течението на времто с жена ми по събрахме около 5000 лева и се чудим дали да ги внесем по заема.Нямаме накзателна лихва за това,но и банката засега е стабилна и не са дигали вноската ни,но като слушам всички приказки по телевизията се чудя дали паричките събрани с толкова труд няма да се обезценят няма ли да е по-добре да ги внесем в банката???какво е вашето мнение???ако има пак хора занимаваши се с икономика или да са в банковат сфера ще им бъда благодарен за професионалната помощ
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Ми.., иди в банката... и питай кредитния инспектор, който ти обслужва заема! - По всички логики е по-добре да ги внесеш тия парички.., и да искаш предоговаряне на условията... - да ти изготвят нов погасителен план, на оставащата вече сума, за същия или за друг период! .., ако остане за същия.., вноската ще намалее; .., ако намалите и скрока, вноската ще зависи от новия период... Много банки вече "позволяват" такива движения! Но не всички! Само не схванах.., как така няма наказателна лихва.., за предсрочно погасяване! - не се сещам за такава банка! ... всички имат! - кои по-малка, кои по-голяма.., но имат! Нали от тва печелят!?! ... лихви.., лихви... :D постскриптум: Нямам претенции за акуратност в детайли! ... гледната ми точка се базира на информация от позицията на "потребител"... Дано се намеси някой кредитен инспектор...
    FIAT PUNTO 6 SPEED
    FIAT MAREA 1.9 TD

Защо идиотите са толкова много, а куршумите толкова малко?!

Коментар

Питай по-обстойно з/о някои инпесктори само се водят такива а нищо не разбират имал съм такива случаи, добре че едно време съм прекарал 7,5 г. в банка та някои неща са ми известни и знам какво да питам. Имах един случай в който един новобранец в банката в която аз бях от самото й откриване тук започна да ми дава акъл за компютри а аз бях първия супервайзор там, а нещата за които го питах си нямаше хал хабер, а бе некадърници бол навсякъде.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

колега от опита ми с банките няма случай да им връщаш едни пари, от които те са очаквали да спечелят и те да ги вземат без тази печалба. т.е. уж нямаш лихва, но хич не е сигурно. а и защо да им ги затваряш пак тези пари, като така и така ще си ги връщаш и имаш възможност да са разсрочено? недай си боже, но помисли ако ти дострябват едни парички я за здраве, я за нещо неоложно ще си блъскаш главата. а с тези 5000 не знам колко ще си помогнеш на 40 000. сега ако имаше 30 000 да им ги дадеш ок, но....
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

благодаря момчетачестно казано питах двама кредитни инспектори и те...ми дадоха два различни съветащо се отнася за наказателната лихва за предсрочно погасяване,аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такаващо се отнася че е добре да имам пари за всеки случай,аз все пак ще си оставя 1000-2000 лева,но ме е страх 5000 да не се обезценят с тая финансова криза

Коментар

branko_d написа:
            аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такава
            E, коя е тая банка.., сподели..! Щото.., примено.., аз знам една прекрасна банка, чиято формулировка за тва наказание е "комисиона"... и се изразява в следното (цифром)..: Комисиона за предсрочно погасяване: - 5% върху размера на предсрочно погасената сума през първите 3 години от срока на кредита - 3% върху размера на предсрочно погасената сума за остатъчния срок на кредитаИначе.., има смисъл да ги внасяш, ако ти предоговярат условията..! (погасителен план, срок на кредита...) - Но това може да ти го каже инспектора на твоя кредит! Не дург кредитен..!
            FIAT PUNTO 6 SPEED
            FIAT MAREA 1.9 TD

Защо идиотите са толкова много, а куршумите толкова малко?!

Коментар

Булбанк сега вече Уникредит

Коментар

Има такива ипотечни кредити при които предсрочното погасяване е без наказателна лихва,понеже за определен срок кредита се смята като овърдрафт и тогава няма значение колко ще връщаш,важно е да не си под минималната месечна вноска ( обиконовенно това е лихвата ).

Коментар

това е най-абсурдната банка! задължително имат клауза за неустойка!п.п. предоговарянето на заема също не е безплатно!п.п.2 вземи парите и направете една екскурзийка или почивка - изненада, някъде навън / извън България/ с жената! е няма такъв секс при такава изненада
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Колега, отиди и си купи 2500 Евро, направи си един годишен влог с тях и продължи да си изплащаш кредита, както до сега!

Коментар

Kuku написа:
                      Колега, отиди и си купи 2500 Евро, направи си един годишен влог с тях и продължи да си изплащаш кредита, както до сега!
                      Злато или $, в евро НЕ.

Коментар

Обясни, защо де

Коментар

branko_d написа:
                          благодаря момчетачестно казано питах двама кредитни инспектори и те...ми дадоха два различни съветащо се отнася за наказателната лихва за предсрочно погасяване,аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такаващо се отнася че е добре да имам пари за всеки случай,аз все пак ще си оставя 1000-2000 лева,но ме е страх 5000 да не се обезценят с тая финансова криза
                          За да не се обезценят - вложи ги или си купи нещо...А пък ако се обезценят, не дай боже като при Виденов - ще си върнеш кредита с една заплата...Много хора така направиха тогава...Пак повтарям - да не се повтаря, ама със Задругата на Педеругата не моиш си сигурен...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            А пък ако се обезценят, не дай боже като при Виденов - ще си върнеш кредита с една заплата...Много хора така направиха тогава..
                            За това и аз съм късметлия и съм благодарен, САМО ЗА ТОВА.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

branko_d написа:
                              Споко, света сега го е страх от дефлация , а не от инфлация...т.е. сега главоломно цените на суровините падат...няма да има инфлация(обезценяване)лошото е , че дефлацията в глобален план е дори по-лоша от инфлацията , защото при нея всички сектори изпадат в стагнациямоя съвет е, купувай долари, защото при световна криза, доларът е валутатат, която поскъпва

Коментар

Working...
                              X