Здравейте колеги,незнам дали някой е пускал таква тема и ако да моля да махнете моята и да ме пренасочите към вече пуснатавсеки ден слушаме за финансовата криза завладяла САЩ,а вече до известан степен и Западна Европа.Имам ипотечен заем към една банка.доста пари са някъде около 40 000 лева и вече 1,5 година ги изплащам.За сега изплащам главно лихвите.С течението на времто с жена ми по събрахме около 5000 лева и се чудим дали да ги внесем по заема.Нямаме накзателна лихва за това,но и банката засега е стабилна и не са дигали вноската ни,но като слушам всички приказки по телевизията се чудя дали паричките събрани с толкова труд няма да се обезценят няма ли да е по-добре да ги внесем в банката???какво е вашето мнение???ако има пак хора занимаваши се с икономика или да са в банковат сфера ще им бъда благодарен за професионалната помощ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предварително погасяване на заем. Как да постъпя?
Collapse
X
-
Ми.., иди в банката... и питай кредитния инспектор, който ти обслужва заема! - По всички логики е по-добре да ги внесеш тия парички.., и да искаш предоговаряне на условията... - да ти изготвят нов погасителен план, на оставащата вече сума, за същия или за друг период! .., ако остане за същия.., вноската ще намалее; .., ако намалите и скрока, вноската ще зависи от новия период... Много банки вече "позволяват" такива движения! Но не всички! Само не схванах.., как така няма наказателна лихва.., за предсрочно погасяване! - не се сещам за такава банка! ... всички имат! - кои по-малка, кои по-голяма.., но имат! Нали от тва печелят!?! ... лихви.., лихви... :D постскриптум: Нямам претенции за акуратност в детайли! ... гледната ми точка се базира на информация от позицията на "потребител"... Дано се намеси някой кредитен инспектор...
-
Питай по-обстойно з/о някои инпесктори само се водят такива а нищо не разбират имал съм такива случаи, добре че едно време съм прекарал 7,5 г. в банка та някои неща са ми известни и знам какво да питам. Имах един случай в който един новобранец в банката в която аз бях от самото й откриване тук започна да ми дава акъл за компютри а аз бях първия супервайзор там, а нещата за които го питах си нямаше хал хабер, а бе некадърници бол навсякъде.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
колега от опита ми с банките няма случай да им връщаш едни пари, от които те са очаквали да спечелят и те да ги вземат без тази печалба. т.е. уж нямаш лихва, но хич не е сигурно. а и защо да им ги затваряш пак тези пари, като така и така ще си ги връщаш и имаш възможност да са разсрочено? недай си боже, но помисли ако ти дострябват едни парички я за здраве, я за нещо неоложно ще си блъскаш главата. а с тези 5000 не знам колко ще си помогнеш на 40 000. сега ако имаше 30 000 да им ги дадеш ок, но....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
благодаря момчетачестно казано питах двама кредитни инспектори и те...ми дадоха два различни съветащо се отнася за наказателната лихва за предсрочно погасяване,аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такаващо се отнася че е добре да имам пари за всеки случай,аз все пак ще си оставя 1000-2000 лева,но ме е страх 5000 да не се обезценят с тая финансова кризаFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
branko_d написа:аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такава
Коментар
-
това е най-абсурдната банка! задължително имат клауза за неустойка!п.п. предоговарянето на заема също не е безплатно!п.п.2 вземи парите и направете една екскурзийка или почивка - изненада, някъде навън / извън България/ с жената! е няма такъв секс при такава изненадаFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
branko_d написа:благодаря момчетачестно казано питах двама кредитни инспектори и те...ми дадоха два различни съветащо се отнася за наказателната лихва за предсрочно погасяване,аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такаващо се отнася че е добре да имам пари за всеки случай,аз все пак ще си оставя 1000-2000 лева,но ме е страх 5000 да не се обезценят с тая финансова кризаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:А пък ако се обезценят, не дай боже като при Виденов - ще си върнеш кредита с една заплата...Много хора така направиха тогава..FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
branko_d написа:благодаря момчетачестно казано питах двама кредитни инспектори и те...ми дадоха два различни съветащо се отнася за наказателната лихва за предсрочно погасяване,аз търсех банка докато не намерих така и според договора ми "уж" нямам такаващо се отнася че е добре да имам пари за всеки случай,аз все пак ще си оставя 1000-2000 лева,но ме е страх 5000 да не се обезценят с тая финансова криза
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар