Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задачки -закачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Кой от следните личности не се вписва между останалите? Защо? Наполеон БонапартВладимир ЗаимовМихаил СкобелевХорейшо НелсънБойко БорисовОто Кум/Всички, освен Хорейшо Нелсън имат звание Генерал, а Нелсън е морски Адмирал./
    Според мен - Ото Кум.Всички други са били (или са) генерали, а някои със звание генерал - майор, докато Ото Кум е бил адмирал.А това е по-висок чин от останалите, доколкото знам.Оффф, да бе, Бат Хорейшо имах предвид, че е бил адмирал, объркАх се.Така ли е, мосю Александров? Ма ти па кога успя да го напишеш?
    "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
    Ванга

Коментар

Ето и една по нестандартна(и сравнително лесна) от мен.Предварително казвам че не съм ровил дали я има в нета,така че ако някой търси отговора и там,може би ще го открие,но пък няма да е интересно...Та така.Вижте картинката.Твоа в средата е Хан Аспарух(всички го знаете).Кръгът около него е един постоянно движещ се много бърз и голям влак.Точките извън кръга са конницата на Хан Аспарух.Та въпроса ми е:Как може Хан Аспарух да стиген до своята конница и да ходи да се бие с византийците(или с който там иска да се бие),без влака да го смачка?Уточнение 1:влака не може да спре по никакъв начин.Уточнение 2:Хан Аспарух няма в себе си никакви специални предмети с който да накара влака да спре(освем коня си де....)
      Прикачени файлове
      Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

cveteca написа:
        Ето и една по нестандартна(и сравнително лесна) от мен.Предварително казвам че не съм ровил дали я има в нета,така че ако някой търси отговора и там,може би ще го открие,но пък няма да е интересно...Та така.Вижте картинката.Твоа в средата е Хан Аспарух(всички го знаете).Кръгът около него е един постоянно движещ се много бърз и голям влак.Точките извън кръга са конницата на Хан Аспарух.Та въпроса ми е:Как може Хан Аспарух да стиген до своята конница и да ходи да се бие с византийците(или с който там иска да се бие),без влака да го смачка?Уточнение 1:влака не може да спре по никакъв начин.Уточнение 2:Хан Аспарух няма в себе си никакви специални предмети с който да накара влака да спре(освем коня си де....)
        Няма предмети защото и няма влакове по негово време
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs -позна

Коментар

krasio_79bs написа:
            cveteca написа:
            хахахаах точно за това не бих и помислил
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ето още една за спорта:В едно село имало само 3 къщи:тухлена,бетонена и дървена.Собствениците на тухлената къща винаги казват истината,собствениците на бетонената винаги лъжат,а собствениците на дървената - ако веднъж са излъгали, следващия път задължително казват истината, а ако са казали истината, следващия път задължително лъжат.В една от къщите избухнал пожар и един от жителите на селото провел следния разговор с оператора на пожарната:- В нашата къща има пожар!- в коя къща е пожарът?- В дървената къща.Към коя от къщите трябвало да се отправи пожарната кола?

Коментар

Към дървената .
                Уважавам тези,които ме уважават!
                Clube do Marea!

Коментар

cveteca написа:
                  Кръгът около него е един постоянно движещ се много бърз и голям влак.........Уточнение 1:влака не може да спре по никакъв начин.Уточнение 2:Хан Аспарух няма в себе си никакви специални предмети с който да накара влака да спре(освем коня си де....)
                  krasio_79bs написа:
                  cveteca написа:
                  krasio_79bs -позна
                  Това беше несериозно. Имало един влак, ама нямало влак, да това е отговора. Много ви моля - задавайте смислени задачи, на които отговорът е много точен, ясен, и недвусмислен. Ако ви кажа какво успя да ми обясни Ichkin за рубините и сапфирите - ще паднете от смях ! За това ще го спестя. Irka_fihi - да, това е точен и правилен отговор. Сега една от мен: Имате 6 рубина и 6 сапфира, а вие сте съветник на везира и искате да проверите дали можете да накарате 12 човека да мълчат и да не шават в продължение на 1 час..... Айде малко химия: Живакът е метал, който е течен при стайна температура (20:25 гр.). Знаете ли друг такъв елемент, който е течен при стайна температура ? ("знаете ли?", а не "Намерете в гугъл")

Коментар

Трябва ли да е метал?Осмий
                    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                      Трябва ли да е метал?Осмий
                      Съвсем грешен отговор. Осмият е най-тежкият метал, не е логично да е течен. Ето цитат за свойствата му:Осмият е химичен елемент от 8Б група, 6 период. Има пореден номер Z=76 и атомна маса 190,23 (средно), температура на топене 3306 K и температура на кипене 5285 K.Осмият е металът с най-висока плътност на земята. Съдържа се в съвсем малки количества в земната кора. Среща се и под формата на сплави, като например осмиридий.Осмият става течен при около 3030 градуса по Целзий, а аз питам за стайна температура

Коментар

ogi28b написа:
                        Много ви моля - задавайте смислени задачи, на които отговорът е много точен, ясен, и недвусмислен. Ако ви кажа какво успя да ми обясни Ichkin за рубините и сапфирите - ще паднете от смях ! За това ще го спестя.
                        Брато ... ще те помоля чисто, ясно и просто да спреш да говориш глупости ! Който имаше желанието го схвана ... чисто и просто е единственият начин, за да се реши задачата, а ако няма решение, мъдрецът няма да пита за решение. Ако искаш нещо с доказателство - да те пусна в университета да си доказвате там с пияниците ... тук става въпрос за логика ... А най важната думата при логиката е АКО !
                        Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

ogi28b написа:
                          Сега една от мен: Имате 6 рубина и 6 сапфира, а вие сте съветник на везира и искате да проверите дали можете да накарате 12 човека да мълчат и да не шават в продължение на 1 час.....
                          Ха-ха. И кво сега като не можеш да решиш дадена задача и на всичкото отгоре не можеш да разбереш решението, задачата става безсмислена, така ли?Не се обиждай, но може би някои задачи не са за теб. Върнах се в началото на темата на задачата с Шерлок Холмс. Еми 5 човека ти обясниха решението и ти твърдеше, че задачата може да има повече от един отговор или че нещо не е наред с нея.
                          Allergic To The Counterfeit

Коментар

Добре де, ето, ще обясня на хората кратко и ясно каква е логиката, защото ти го обясняваш с 2342741 реда текст.Логиката е следната: Щом Мъдрецът пита Х пъти, то следва че има Х рубина Щом е питал 6 пъти - значи е имало 6 рубина. Следователно - щом пита 6 пъти и има 6 рубина, а аз съм видял 5 - то 6-ят е у мен! Това е накратко обяснението на задачата. Всеки сам може да си направи извод за себе си за верността на отговора. Аз своя го направих. Благодаря за вниманието,
                            Ichkin написа:
                            Брато ...
                            (Може да си помислиш, и ако помислиш внимателно - ще разбереш че онзи отговор, който предложих първоначално е изключително смислен, и води много точно към решение на задачата. Определено е много по-точен от този, който ти знаеш.)Айде по тоя повод - един виц:Учителката питала децата - колко е 7 по 7. Петърчо вдигнал ръка, и казал - 49. - Как го реши?- Ами умножих 10 по 7, защото е лесно - добавям една нула, и от резултата извадих 3 по 7, което е 21, и получих 70-21=49. - Вярно! - казала учителката. - Друг?Иванчо вдигнал ръка и казал:- Знам и по-лесен начин - 7 по 7 е 49, защото 5 по 10 е равно на 50, минус 1 - равно на 49 ! Та и ти искаш да ме убедиш в горе долу подобна логика.

Коментар

ogi28b написа:
                              Това беше несериозно. Имало един влак, ама нямало влак, да това е отговора. Много ви моля - задавайте смислени задачи, на които отговорът е много точен, ясен, и недвусмислен. Ако ви кажа какво успя да ми обясни Ichkin за рубините и сапфирите - ще паднете от смях ! За това ще го спестя.
                              Защо трябва да е прекалено сериозно.Заглавието на темата е задчки-закачки ,така че моята може да мине към графа закачка.Пък и човек пак трябва да си напрегме мозъка за да се сети за отговора.Не съм съгласен че трябва да се пишат тук само задачи за бъдещи членове на Менса.Та както и да е.Не видях някой да е отговроил на втората ми задачка освем V.Vencislavov но погрешно..... напрегнете се малко де

Коментар

ogi28b написа:
                                Добре де, ето, ще обясня на хората кратко и ясно каква е логиката, защото ти го обясняваш с 2342741 реда текст.Логиката е следната: Щом Мъдрецът пита Х пъти, то следва че има Х рубина Щом е питал 6 пъти - значи е имало 6 рубина. Следователно - щом пита 6 пъти и има 6 рубина, а аз съм видял 5 - то 6-ят е у мен! Това е накратко обяснението на задачата.
                                Не, не, не определено не това е обяснението на задачата, но по-добре от колкото съм го обяснил не мога.
                                Allergic To The Counterfeit

Коментар

Working...
                                X