ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
-
Ето и една по нестандартна(и сравнително лесна) от мен.Предварително казвам че не съм ровил дали я има в нета,така че ако някой търси отговора и там,може би ще го открие,но пък няма да е интересно...Та така.Вижте картинката.Твоа в средата е Хан Аспарух(всички го знаете).Кръгът около него е един постоянно движещ се много бърз и голям влак.Точките извън кръга са конницата на Хан Аспарух.Та въпроса ми е:Как може Хан Аспарух да стиген до своята конница и да ходи да се бие с византийците(или с който там иска да се бие),без влака да го смачка?Уточнение 1:влака не може да спре по никакъв начин.Уточнение 2:Хан Аспарух няма в себе си никакви специални предмети с който да накара влака да спре(освем коня си де....)Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
cveteca написа:Ето и една по нестандартна(и сравнително лесна) от мен.Предварително казвам че не съм ровил дали я има в нета,така че ако някой търси отговора и там,може би ще го открие,но пък няма да е интересно...Та така.Вижте картинката.Твоа в средата е Хан Аспарух(всички го знаете).Кръгът около него е един постоянно движещ се много бърз и голям влак.Точките извън кръга са конницата на Хан Аспарух.Та въпроса ми е:Как може Хан Аспарух да стиген до своята конница и да ходи да се бие с византийците(или с който там иска да се бие),без влака да го смачка?Уточнение 1:влака не може да спре по никакъв начин.Уточнение 2:Хан Аспарух няма в себе си никакви специални предмети с който да накара влака да спре(освем коня си де....)
Коментар
-
krasio_79bs написа:cveteca написа:Ето и една по нестандартна(и сравнително лесна) от мен.Предварително казвам че не съм ровил дали я има в нета,така че ако някой търси отговора и там,може би ще го открие,но пък няма да е интересно...Та така.Вижте картинката.Твоа в средата е Хан Аспарух(всички го знаете).Кръгът около него е един постоянно движещ се много бърз и голям влак.Точките извън кръга са конницата на Хан Аспарух.Та въпроса ми е:Как може Хан Аспарух да стиген до своята конница и да ходи да се бие с византийците(или с който там иска да се бие),без влака да го смачка?Уточнение 1:влака не може да спре по никакъв начин.Уточнение 2:Хан Аспарух няма в себе си никакви специални предмети с който да накара влака да спре(освем коня си де....)Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ето още една за спорта:В едно село имало само 3 къщи:тухлена,бетонена и дървена.Собствениците на тухлената къща винаги казват истината,собствениците на бетонената винаги лъжат,а собствениците на дървената - ако веднъж са излъгали, следващия път задължително казват истината, а ако са казали истината, следващия път задължително лъжат.В една от къщите избухнал пожар и един от жителите на селото провел следния разговор с оператора на пожарната:- В нашата къща има пожар!- в коя къща е пожарът?- В дървената къща.Към коя от къщите трябвало да се отправи пожарната кола?Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
cveteca написа:Кръгът около него е един постоянно движещ се много бърз и голям влак.........Уточнение 1:влака не може да спре по никакъв начин.Уточнение 2:Хан Аспарух няма в себе си никакви специални предмети с който да накара влака да спре(освем коня си де....)krasio_79bs написа:Няма предмети защото и няма влакове по негово времеcveteca написа:krasio_79bs -позна
Коментар
-
avvasilev написа:Трябва ли да е метал?Осмий
Коментар
-
ogi28b написа:Много ви моля - задавайте смислени задачи, на които отговорът е много точен, ясен, и недвусмислен. Ако ви кажа какво успя да ми обясни Ichkin за рубините и сапфирите - ще паднете от смях ! За това ще го спестя.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
ogi28b написа:Сега една от мен: Имате 6 рубина и 6 сапфира, а вие сте съветник на везира и искате да проверите дали можете да накарате 12 човека да мълчат и да не шават в продължение на 1 час.....Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
Добре де, ето, ще обясня на хората кратко и ясно каква е логиката, защото ти го обясняваш с 2342741 реда текст.Логиката е следната: Щом Мъдрецът пита Х пъти, то следва че има Х рубина Щом е питал 6 пъти - значи е имало 6 рубина. Следователно - щом пита 6 пъти и има 6 рубина, а аз съм видял 5 - то 6-ят е у мен! Това е накратко обяснението на задачата. Всеки сам може да си направи извод за себе си за верността на отговора. Аз своя го направих. Благодаря за вниманието,Ichkin написа:Брато ...
Коментар
-
ogi28b написа:Това беше несериозно. Имало един влак, ама нямало влак, да това е отговора. Много ви моля - задавайте смислени задачи, на които отговорът е много точен, ясен, и недвусмислен. Ако ви кажа какво успя да ми обясни Ichkin за рубините и сапфирите - ще паднете от смях ! За това ще го спестя.Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
ogi28b написа:Добре де, ето, ще обясня на хората кратко и ясно каква е логиката, защото ти го обясняваш с 2342741 реда текст.Логиката е следната: Щом Мъдрецът пита Х пъти, то следва че има Х рубина Щом е питал 6 пъти - значи е имало 6 рубина. Следователно - щом пита 6 пъти и има 6 рубина, а аз съм видял 5 - то 6-ят е у мен! Това е накратко обяснението на задачата.Allergic To The Counterfeit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар