fihi написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
fihi написа:4 74 3 1 4 4snake написа:Това е решение, което отговаря на условието, но ако е единственото възможно (,а аз не се сещам за друго), задачата не е съвсем издържана. Под 9 минути аз разбирам да се измерят 9 минути сега, веднага, а не след 7 минути . Подобна задача, но за измерване на определени литри вода, имаше в една от сериите на "Умирай трудно", ако не греша.2.4 JTD
Коментар
-
Ernom написа:...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
аааааааааааа, чак сега разбрах какво имате предвид! за това не се бях сетил, но според мен става; защо не? отговаря на заданиетоно има и друго решение, без предварителни интервали - 9-те минути се мерят с първото пипане на часовниците;има такова решениеedit: @snake - ако се предаваш, ще ти го пратя на ЛС ... :D2.4 JTD
Коментар
-
Ernom написа:аааааааааааа, чак сега разбрах какво имате предвид! за това не се бях сетил, но според мен става; защо не? отговаря на заданиетоно има и друго решение, без предварителни интервали - 9-те минути се мерят с първото пипане на часовниците;има такова решениеTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Сетих се: двата започват да текат едновременно. Минават 4 минути и обръщаме малкия. Минават още 3 минути, докато изтече големият, и обръщаме и двата. След една минута изтича малкия. Пак обръщаме големия, в който ще има пясък за 1 минута. И се получава: 4+3+1+1=9Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
двата започват да текат едновременно. Минават 4 минути и обръщаме малкия. когато изтече големия го обръщате.когато изтече второто броене на малкия(8мин) обръщате големия.И се получава:Голям 7мин. / пауза / 1 минМалък 4 мин / 4 мин / паузаОбщо 4+4+1=9Дано го обясних правилно.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
snake написа:Сетих се: двата започват да текат едновременно. Минават 4 минути и обръщаме малкия. Минават още 3 минути, докато изтече големият, и обръщаме и двата. След една минута изтича малкия. Пак обръщаме големия, в който ще има пясък за 1 минута. И се получава: 4+3+1+1=9
Коментар
-
Ето и една елементарна от мен.Имаме квадратно езеро, на четирите ъгъла на което има по едно дърво.Как да уголемим езерото 2 пъти като дърветата останат непокътнати и езерото да запази формата си.П.С. Задачката е от учебник за трети клас.Manowar - Татко
Коментар
-
snake написа:Сетих се: двата започват да текат едновременно. Минават 4 минути и обръщаме малкия. Минават още 3 минути, докато изтече големият, и обръщаме и двата. След една минута изтича малкия. Пак обръщаме големия, в който ще има пясък за 1 минута. И се получава: 4+3+1+1=9fihi написа:Как да уголемим езерото 2 пъти ...П.С. Задачката е от учебник за трети клас.2.4 JTD
Коментар
-
cveteca, ernom, въпросите ви ги има тукИдеята е въпросчетата да ги няма в нета, защото се губи смисъла.Като написах квадратно езеро в гуглето, това сайтче цъфна най отпред. За това давам този пример.Manowar - Татко
Коментар
-
fihi написа:cveteca, ernom, въпросите ви ги има тукИдеята е въпросчетата да ги няма в нета, защото се губи смисъла.Като написах квадратно езеро в гуглето, това сайтче цъфна най отпред. За това давам този пример.Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
cveteca написа:fihi написа:cveteca, ernom, въпросите ви ги има тукИдеята е въпросчетата да ги няма в нета, защото се губи смисъла.Като написах квадратно езеро в гуглето, това сайтче цъфна най отпред. За това давам този пример."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Ето една, която разбира се я има и на друго място, но с други числа. Един шофьор карал по пътя, и карайки, забелязал че на километража му пише 27972. Той си казал - "Я, какво интересно число, чете се еднакво и напред, и назад. Я да си го снимам, че едва ли скоро ще видя подобно нещо. " Снимал го, и продължил да кара. След 2 часа без да иска забелязал че отново числото на километража му е от такъв вид - чете се еднакво и напред и назад. Колко е показвал километражът му? С каква средна скорост се е движил шофьорът? Какъв хляб обича да яде ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар