Ся под вола теле ли да търсим ? Стига спам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
ogi28b написа:Добре , съгласих се, колко лесна била задачата. Хайде една и от мен:Комшията ми има 3 деца. Питах го на колко години са, той каза :Сборът от годините им е 26. Произведение им е номерът на блока, който се намира през 2 светофара , като тръгнеш от нашия блок надясно, после на втория светофар - пак дясно, караш 1 км, и отляво има една дълга кооперация, тя! Сещаш ли се коя?Аз казах - Да, сещам се, ама тази информация изобщо не ми е достатъчна! Той каза - охоо забравих да ти кажа - Най-голямата ми дъщеря си има гадже, средната учи в английската гимназия, най-малката е със сини очи, и светло-кестенява коса. Освен това обича крем-карамел. Сега вече разбрах на колко години са децата му. Е, на колко години са ?!? Хайде да ви видя, Мислители такива. Ichkin - комбинацията 9, 2, 2 не е вярна. Децата са били на 1, 3 и 9 години. Това отговаря напълно на условята. Какви са аргументите ти срещу това твърдение?И друг път като задавате въпрос, първо достигнете до еднозначен отговор, в който няма съмнение, защото иначе е напълно некоректно!Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Хайде опровергайте ме ! Получих 4 верни отговора Поне. Твърдение 1: Децата са на 1, 3, и 9 години.Тв. 2: Децата са на 1, 4 и 8 години.Тв. 3: Децата са на 2, 5, и 6 години. Тв. 4: Децата са на 3, 4, и 6 години. ..........Обяснението ти КУЦА отвсякъде. Ти го считаш за вярно, защото води до някакъв отговор. Или го считаш за вярно защото си го прочел някъде. Аз за разлика от теб, се опитах да си поиграя малко и да посмятам, да потърся варианти. И така и не открих вариант, който да мога категорично да отхвърля. Кой може категорично да отхвърли дори и 1 от горните 4 варианта?
Коментар
-
Оги, не четеш какво пишем:Важните неща от загадката:1. Сборът от годините е 132. Произведението дава някакво число - номерът на отсрещната къща (ние не го знаем, но Уотсън го вижда).ФАКТ: Възможни комбинации, които дават 13 са изброените по-горе в пост на колега.ФАКТ: Всяка комбинация дава някакво произведение - различно. Единствено комбинациите 6,6,1 и 9,2,2 дават едно и също произведение.ФАКТ: Уотсън въз основа на горната информация НЕ МОЖЕ да даде отговор, т.е. отговорът е една от двете горни комбинации. Той знае (вижда) номера на отсрещната къща, и знае че той може да се получи от повече от една от комбинациите. Ако не беше така, то той щеше да знае вече верния отговор.3. След получаване на новата информация, Уотсън вече знае, че има ЕДНО НАЙ-голямо дете, а не са "двете по-големи" деца. Което е и достатъчно да се определи отговора.Не знам как по-добре да го обясня.
Коментар
-
ogi28b написа:Хайде опровергайте ме ! Получих 4 верни отговора Поне. Твърдение 1: Децата са на 1, 3, и 9 години.Тв. 2: Децата са на 1, 4 и 8 години.Тв. 3: Децата са на 2, 5, и 6 години. Тв. 4: Децата са на 3, 4, и 6 години. ..........
Коментар
-
лесничко ама Един Кораб акостира в пристанище. От външната страна на кораба е пусната въжена стълба, на 5м от водата, разстоянието между стъпалата на стълбата е 1м. Прилива покачва нивото на водата с 2м. на час. След колко време водата ще достигне до третото стъпало?Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
vaskobravo написа:лесничко ама Един Кораб акостира в пристанище. От външната страна на кораба е пусната въжена стълба, на 5м от водата, разстоянието между стъпалата на стълбата е 1м. Прилива покачва нивото на водата с 2м. на час. След колко време водата ще достигне до третото стъпало?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Един шейх бил толкова богат, че вече се чудел какво да прави с парите си и решил, че единствено на самолет не се е качвал. На другата сутрин решил да се отправи към летището и да осъществи и тази си прищявка, но на входа нощният пазач му казал, че през нощта е сънувал много лош сън - как самолетът се разбива и господарят му загива. Уплашил се шейхът от тези думи, тъй като бил доста суеверен и не се качил на самолета. Вечерта наистина съобщили, че точно този самолет, ( с който щял да лети владетелят) се е разбил. Благодарил шейхът на пазача, но след това го освободил от работа и си назначил нов пазач. Защо ?Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Immortal написа:Една не математическа, а по-скоро историческа задачка?Колко километра е дълга Българо-турската граница през 1921 год.?Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар