Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
Червената шапчица си вървяла по пътеката из гората, когато я срещнали 40-те разбойници. Обградили я и започнали да и се изреждат. Като свършили, главатарят я попитал:- Сега, като закъсня толкова много, какво ще кажеш на майка си?- Че си вървях в гората, когато ме срещнаха 40-те разбойници и ми се изредиха по два пъти.- Но ние нали минахме само по веднъж?- Какво, вие бързате ли?Али Баба може биВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Такива сте вие, червените шапчици Иначе на въпроса - не е Али Баба (то в това е и смисъла на въпроса де, всеки първо асоциира с Али Баба)... Казва се Мустафа (SHB правилно се насочи далеч от Али Баба, но не позна )... Малко са ви чели приказки като деца П.П.: SHB, за 3 седмици 2 пъти бях в Цариград, държи ми влага, ко да прая
Коментар
-
Госпожице ele - очевидно вашият източник на информация е различен от моя. При различна температура плътностите са различни. Някои ги дават при стайна температура, други - при точка на топене. Според моя източник - уикипедия, осмият е с плътност 22 610 килограма на кубичен метър, докато иридият е с плътност от 22 560 килограма на кубичен метър. Има условия при които иридият е по-плътен. Но когато напиша "metal with the highest density" в гуугъл, резултатите сочат към осмия.Ето една статия в която го пише същото, в частта "Density". Най-лекият е лития, най-тежък - осмият. http://en.wikipedia.org/wiki/MetalВ статията за Осмия пише пък следното:Osmium (pronounced /ˈɒzmiəm/) is a chemical element that has the symbol Os and atomic number 76. Osmium is a hard, brittle, blue-gray or blue-black transition metal in the platinum family, and is the densest natural element. The density of osmium is 22.61 g/cm3, slightly greater than the density of iridium, the second densest element.
Коментар
-
ogi28b написа:Госпожице ele - очевидно вашият източник на информация е различен от моя. При различна температура плътностите са различни. Някои ги дават при стайна температура, други - при точка на топене. Според моя източник - уикипедия, осмият е с плътност 22 610 килограма на кубичен метър, докато иридият е с плътност от 22 560 килограма на кубичен метър. Има условия при които иридият е по-плътен. Но когато напиша "metal with the highest density" в гуугъл, резултатите сочат към осмия.Ето една статия в която го пише същото, в частта "Density". Най-лекият е лития, най-тежък - осмият. http://en.wikipedia.org/wiki/MetalНакратко - надявах се да получа като отгвор на въпроса "Какво е по-тежко от Осмия?" - Нищо! ///// - в учебника пише 12.хх килограма, а не литра, нали ?Нищо не казахте за бръснаря, а отговорът е толкова лесен.... както винаги - крие се във въпроса.
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Знаете ли пък защо един италиански бръснар предпочита да обръсне двама французи вместо един австриец?
Коментар
-
u_bo написа:ogi28b написа:Знаете ли пък защо един италиански бръснар предпочита да обръсне двама французи вместо един австриец?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар