Аз първо ще си отворя устата и ще тегля яко майни, че ме събуждат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
siluro написа: Преглед на мнениетоЧе е 10, 10 е. Другите отговори как ги получихте ?
6:(3(1+1))+6
6:(3.2)+6
6:6+6
1+6
А правилното е като дадеш предимство на деленето:
(6:3)(1+1)+6
(2)(2)+6
4+6Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Абе то че е така, така е. И аз го разбрах, че е това са направили. Според мен заблудата тука е, че се изчисляват първо изразите в скобите. След това съвсем машинално са умножили първо 3 по 2, като най-близо до скобите, след това са разделили 6 на 6 и са добавили 6. Принцпино опростения израз е 6:3*2+6.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Умножението и делението са операции с еднакъв приоритет. След това са събиране и изваждане, които също са с еднакъв приоритет. Реда на изпълнение на операциите е от ляво на дясно. Едва ли са го написали по-различно и в учебника.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
stilo_new написа: Преглед на мнениетоПърво е умножението, след това и делението. Математика втори клас. 6:3*2+6; 6:6+6; 1+6=7
6:3+3+6=11,
като 3(1+1)=3*1+3*1=3+3
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
siluro написа: Преглед на мнениетоЧе е 10, 10 е. Другите отговори как ги получихте ?
Коментар
-
Зависи как погледнеш задачата има 2 решения
6:3(1+1)+6 = ? винаги първо се извършва операцията в скобите
6:3(2)+6 = ? сега, тук вече от ляво на дясно операциите
2*2+6 = ?
4+6 = 10
или по друг начин интерпретирано (6:3)(1+1)+6 = 10
Обаче ако считаме че уравнението е следното
6/(3(1+1))+6 = ? тоест (3(1+1)) е знаменател
6:6 + 6 = ? съкращаваме 6-цитие или общ знаменател, както ви е по-удобно
1+6 = 7
Според мен, в писмения вид както е дадена задачата, първият отговор е по-верен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар