fihi написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
-
Я и аз да потърся помощ от приятел:На булевард има 2 дупки, разположени така, че всяка минаваща кола задължително да уцели поне едната от тях. По булеварда минали 25 коли, от които 17 уцелили по-голямата дупка, а 14 - по-малката. Колко от колите са уцелили и двете дупки?а)4, б)6, в)8, г)9Видях я във фейса, ама никак не мога да се съглася с нито един от дадените отговори.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Я и аз да потърся помощ от приятел:На булевард има 2 дупки, разположени така, че всяка минаваща кола задължително да уцели поне едната от тях. По булеварда минали 25 коли, от които 17 уцелили по-голямата дупка, а 14 - по-малката. Колко от колите са уцелили и двете дупки?а)4, б)6, в)8, г)9Видях я във фейса, ама никак не мога да се съглася с нито един от дадените отговори.
Коментар
-
Имаш общо 25 коли. (N=25)Разделят се на две множества - едното на преминалите през едната дупка (А=17), и другото на преминалите през другата дупка (B=14).Тъй като сборът на двете множества е по-голям от 25, очевидно е, множествата имат сечение- А ∩ B = C - т.е. определен брой коли са минали и през двете дупки (това е подмножеството на жените-шофьорки и на някои мъже шофьори със специални умения).Колко е сечението на двете множества? Ами... разликата между общия брой преминали през дупки автомобили и общия брой автомобили изобщо:C = A+B-N = 17 + 14 - 25 = 6Обясних ли простичко, като за ядрен физик?
Коментар
-
Слониконе..изчакай ги да порастнат поне 6-7клас и тогава им го обяснихаха шегувам се деГледай сега и в двете групи (множества) трябва да има и такива, които са минали и през двете дупки и те са разликата от сбора на двете групи и общия брой. По по детски не се сещам как.П.П. Дидо, липсва графично решениеФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Измислих го:Начи, имаме 3 групи коли - паднали в едната, втората и двете дупки. Означаваме с Х третата група и Х е еднакво число, съдържащо се в останалите две групи. Тогава разделяме колите на паднали само в:голяма дупка - 17-Хмалка дупка - 14-Хдвете дупки - Хи знаем, 25= 17-Х+14-Х+Х, откъдето се получава горното решение.20 гр. са ми малко да ми очистят главата след ден като днешния.Под торти и портокали имах предвид нещо такова, ама на ръка. С какво ги рисувате вийй тия красоти, уважаеми?П.С. Пак не е за малките класове, щот някоя от щерките ще съкрати хиксовете, ама друг път.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Измислих го:Начи, имаме 3 групи коли - паднали в едната, втората и двете дупки. Означаваме с Х третата група и Х е еднакво число, съдържащо се в останалите две групи. Тогава разделяме колите на паднали само в:голяма дупка - 17-Хмалка дупка - 14-Хдвете дупки - Хи знаем, 25= 17-Х+14-Х+Х, откъдето се получава горното решение.20 гр. са ми малко да ми очистят главата след ден като днешния.Под торти и портокали имах предвид нещо такова, ама на ръка. С какво ги рисувате вийй тия красоти, уважаеми?П.С. Пак не е за малките класове, щот някоя от щерките ще съкрати хиксовете, ама друг път.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Не се губи, просто вече имаш да връщаш 98 лв., а не 100 лв.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар