Ромео отишъл на кръчма. Напил се, прибрал се и си легнал. Жулиета била жива. През нощта станал и изпил течността от първия попаднал му съд, след което пак заспал. На сутринта Жулиета била мъртва. Какво е станало ?:D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
Re: Задачки -закачки
Румен_Хинчев написа:stooes написа:ogi28b написа:fihi написа:Всяка година на рожденния си ден Ива получава торта с толкова свещички на колкото години става. До сега са използвани 55 свещички. На колко години е Ива?Отговора е ясен, въпроса е как да съставим уравнението, което би трябвало да е с едно неизвестно.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:Румен_Хинчев написа:stooes написа:ogi28b написа:fihi написа:Всяка година на рожденния си ден Ива получава торта с толкова свещички на колкото години става. До сега са използвани 55 свещички. На колко години е Ива?Отговора е ясен, въпроса е как да съставим уравнението, което би трябвало да е с едно неизвестно.
Коментар
-
u_bo
Immortal написа:..(x/2)*[2+(x-1)]=55 илиx^2 + x = 110x=10Не съм сигурен дали в 4-ти клас не се учат квадратни уравнения.ЕДИТ: Не се учат. Ама няма как иначе да стане...
Коментар
-
u_bo написа:Immortal написа:..(x/2)*[2+(x-1)]=55 илиx^2 + x = 110x=10Не съм сигурен дали в 4-ти клас не се учат квадратни уравнения.ЕДИТ: Не се учат. Ама няма как иначе да стане...Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Това обаче не е точно "решение", а по-скоро налучкване. Налучкване може да се направи и без изобщо да се съставя уравнение.
Коментар
-
Я кажи тва сто и 10 кво е? И ако е 55*2 защо е? Или съм на много бири или ракията ми е малко но не зацепвам ...!? А .. също така кво имаш предвид под "прости" числа?2*5*11=110.. нищо не зацепвам .. много съм смотан ...и 2 и 5 и 11 са прости числа но защо трябва да са прости !? Годините са бройни, цели числа до колкото знам.. в смисъл че 4 например не е просто число!?!? Както и 6 и 8 .. не знам обяснете?Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
u_bo написа:покажи това "налучкване" на учител по математика и виж какво ще ти каже
Коментар
-
Една задача и от мен, да видим кой има добра логика Вървите по един път. В един момент пътя се разклонява на две. Едното разклонение не води до никъде, а другото там където искате да отидете. (вие не знаете кой е верния път)Точно на кръстовището има къща и в нея живеят двама братя близнаци. Единия от тях ВИНАГИ казва истината, а другия ВИНАГИ лъже. Чукате на вратата и отваря единия брат (нейзвестно кой от двамата). Какъв въпрос трябва да му зададете, за да сте сигурни, че ще ви посочи верния път.
Коментар
-
"Ако попитам колегата ти (другия брат), кой е пътят до там (където искам да отида), какво според теб ще каже?"Да предположим че пътят до там (където искам да отида) е "Левият".Ако сте задали въпроса към брата който казва истината, той ще ви отговори каквото наистина би казал другия брат(който винаги лъже). Отговора ще е "Десният", тъй като другия винаги лъже, Вие трябва да минете по "Левия".Ако сте задали въпроса към брата който лъже, той ще ви излъже какво би казал другия брат (който винаги казва истината). Отговора ОТНОВО ще е "Десния" и Вие пак трябва да минете по "Левия".Абсолютно невъзможно е да разберете кой брат казва истината и кой лъже.Но, ако зададете така въпроса, ще разберете кой е пътят до там (където искам да отида), още повече така зададен въпросът няма значение на кой брат ще го зададете (лъжещ или казващ истината), просто винаги трябва да изберете другия на този който Ви е отговорил. :DFiat Panda Young 0.9, 40hp, 1999year
Fiat Punto 1.1 S, 4/5 doors, 55hp, 1997year
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар