Абе аз принципно съм съгласен, ама заспорих с един човек, който твърдеше, че налягането е точно колкото е външното, ако е повече - балонът ще се надуе още, ако е по-малко ще се свие, та ми беше интересно какво ще каже трети човек по този въпрос..
Да ти кажа - твоят приятел звучи много логично, ама не съвсем.По-високото налягане в балона се компенсира от еластичните сили на самия балон, които се стремят да го свият ПЛЮС външното атмосферно налягане, което действа на външната му повърхност. Колкото е по-твърда материята, от която е направен - толкова по-високо налягане ще е необходимо за да се поддържа надут.Вземи една вътрешна автомобилна гума и я напомпи. След това измери налягането в гумата с манометър. Бас ловя, че ще е е поне 1.5-2 бара.
Не съм много сигурен дали са допустими две действия на мястото на една ?... както в случая с корен и плюс...Може ли? NikMar?
Може разбира се, никъде в условието не е указано колко са действията.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
За 8 може също да се използва и:8 - 8^0 - 8^0 = 6, само че и в двата случая (и с корен трети, и с повдигане на степен 0) се използва допълнително число, което едва ли е позволено.
За 8 може също да се използва и:8 - 8^0 - 8^0 = 6, само че и в двата случая (и с корен трети, и с повдигане на степен 0) се използва допълнително число, което едва ли е позволено.
Става и така и с корена. На практика това са действия с дадена степен.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Всяка година на рожденния си ден Ива получава торта с толкова свещички на колкото години става. До сега са използвани 55 свещички. На колко години е Ива?Отговора е ясен, въпроса е как да съставим уравнението, което би трябвало да е с едно неизвестно.
Това все още няма отговор. Задача за 4 клас, не може да се използва квадратно уравнение!
Всяка година на рожденния си ден Ива получава торта с толкова свещички на колкото години става. До сега са използвани 55 свещички. На колко години е Ива?Отговора е ясен, въпроса е как да съставим уравнението, което би трябвало да е с едно неизвестно.
Това все още няма отговор. Задача за 4 клас, не може да се използва квадратно уравнение!
Как така задача за 4ти клас? Това си е обикновенна аритметична прогресия .. а+(а+н)+(а+(н+1))+(а+(н+2))... и т.н ..освен това в "задачата за 4-ти клас" трябва да четеш прогресията отзад напред .. тва ако не е регресия пък на! .. ама в 4ти клас!??Т.е. четвъртокласника трябва да знае как да разложи 55 така че 55 да е "х" стойността на последното в редицата на прогресията, чийто решение е 55 и съответно да намери у - т.е. колко пъти се е повторила прогресията, т.е. на колко години си ако събереш 55 свещички .. А за мен е сложно...1+2+3+4+5+6+7..т.е. 7! (факториел) или 28...аз лично предполагам че Ива е на около 23 години, руса с красива усмивка и дълбоки очи ....малии...
Как така задача за 4ти клас? Това си е обикновенна аритметична прогресия .. а+(а+н)+(а+(н+1))+(а+(н+2))... и т.н ..освен това в "задачата за 4-ти клас" трябва да четеш прогресията отзад напред .. тва ако не е регресия пък на! .. ама в 4ти клас!??Т.е. четвъртокласника трябва да знае как да разложи 55 така че 55 да е "х" стойността на последното в редицата на прогресията, чийто решение е 55 и съответно да намери у - т.е. колко пъти се е повторила прогресията, т.е. на колко години си ако събереш 55 свещички .. А за мен е сложно...1+2+3+4+5+6+7..т.е. 7! (факториел) или 28...аз лично предполагам че Ива е на около 23 години, руса с красива усмивка и дълбоки очи ....малии...
Истинският математик ще намери и гръдната обиколка , ханша и талията на Ива
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар