Чакайте малко, има измама в гатанката с килограмите въздух - не може 1 кг бензин да изгори с 14 литра въздух, каквото ще да ми обяснявате. Някой бърка литри с килограми. Кое е по-тежко - един литър желязо или един литър памук? И все още не е отговорено на въпроса с Осмия: Какво e по-тежко от осмия?
Чакайте малко, има измама в гатанката с килограмите въздух - не може 1 кг бензин да изгори с 14 литра въздух, каквото ще да ми обяснявате. Някой бърка литри с килограми. Кое е по-тежко - един литър желязо или един литър памук? И все още не е отговорено на въпроса с Осмия: Какво e по-тежко от осмия?
аз отговорих, ама ти не четеш - иридиятнезнаех, че памукът може преминава в течно състояние
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Литърът е мярка за обем,така че няма значение в какво агрегатно състояние е веществото,което е един литър.Е всъщност има за газообразните ако се вкарват под налягане в този литър.
Чета, чета, но отговорът е грешен. Мани го памука, имах предвид че 1 литър въздух и 1 кг въздух са 2 доста различни неща.
не е грешен. Иридият е с плътност 22 650 kg/m3 , а осмият 22 610 kg/m3да различни са, колко тежи обаче въздухът зависи от налягането, един кг въздух днес може да е повече или по-малко утре... а един литър въздух си е 1 литър въздух.. друг е въпрост, че колко ще изгори зависи от много неща... иначе цифрата я налучках
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Ето снимка на учебника, в който "надзърнах"! Дават пример за изчисляване на бензинов двигател!Така, че - налучкала или не - верния отговор си е верен отговор!
Коментар