Ето ви една от мен :В пустинята лежи един човек-мъртъв.на гърба му има раница.Известно е, че смъртта му не е настъпила поради липса на вода или храна.Какво е "нещото" в раницата, което щеше да спаси живота му, ако го беше използвал?Лека вечер
Ето ви една от мен :В пустинята лежи един човек-мъртъв.на гърба му има раница.Известно е, че смъртта му не е настъпила поради липса на вода или храна.Какво е "нещото" в раницата, което щеше да спаси живота му, ако го беше използвал?Лека вечер
Сателитен телефон с GPS.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Нещо ги поза6равихме задачките. Ето една:193. Неизпълнимо желание?Според преданието играта на шах 6ила изнамерена от един индус на име Зеса.Тя толкова се харесала на 6огатия принц Жеран, че той пожелал 6огато да възнаградиЗеса. При поканата да си из6ере подходящо възнаграждение Зеса помолил за време да си помисли.На другия ден Зеса о6явил на принца желанието си. За първото поле на шахматната дъска Жерантря6вало да му даде едно житно зърно, за второто две, за третото четири и за всяко следващоот о6що 64 полета двойно повече зърна, отколкото за предхождащото го поле.Жеран се ядосал много на това, както смятал той, скромно желание.Успял ли е да изпълни желанието?
Ex Fiat 126P
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не, защото 1+2+4+8...........+2 на степен 63 = 2 на степен 64 - 1, равно на: 18 446 744 073 709 551 615 зърна или в кубически метри: 922 337 203 685 куб. м, като се смята, че в 1 куб. см влизат 20 зърна, или 20 милиона зърна в 1 куб. м.
Ex Fiat 126P
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Immortal - да ти кажа честно - отне ми 3 минути, щото първо тръгнах по друга логика, която на 3-я ред куцаше... Следващото число след това , би трябвало да е : 13211311123113112211Я да видим кой е внимавал: Кое е следващото число:1, 2, 3, 5, 9, 17, 27, 12 .... ?
Immortal - да ти кажа честно - отне ми 3 минути, щото първо тръгнах по друга логика, която на 3-я ред куцаше...
Следващия път, преди да пусна задачка, ще проверявам дали не излиза отовора в Google На мен ми отне доста повече от час, и в крайна сметка не успях да я реша.Всъщност задачата показва колко нашият мозък е ограничен в определени рамки.Тази задачка изобщо не е математическа, дори не е логическа... както беше описано в книгата, в която я намерих (един роман за мравки), тя е...литературна (!!!).Така че не ми излизай с номера за 3-те минути Всъщност и на мен толкова ми отне, като написах първите 3-4 елемента в Гугъл Оги, ако наистина сам си стигнал до отговора, на Ичера ще ти задам една друга, доста по-лесна
Коментар