pr_00f написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачки -закачки
Collapse
X
-
Ето и какъв е шансът при такова разпределение да хванем 100-левка:Шансът за урните е както знаем еднакъв - 1/2.В първата урна шансът за столевка е 1/1 - 100 %Във втората урна са останалите 9 столевки, и 10 двулевки, което прави шанс за самата урна от 9/19 = 47.368 %Шансът да се уцели столевка от първата урна става: 1/2 * 100 % = 50%Шансът да се уцели столевка от втората урна става: 1/2 * 47.368 % = 23.684%Шансът да се уцели столевка изобщо е сума от шансовете на първата и на втората урна: 50 + 23.684 = 73.684 %Сега едно друго - Вървите по една пътека, която се разделя на 2 - лява и дясна. Лявата води към смъртта, а дясната - към спасението. На всяка от новите 2 има по един мъдрец. Единият винаги лъже, а другият винаги казва истината, само че не знаем кой кой е. Имате право да зададете само един въпрос към някой от двамата. Какъв трябва да е въпросът, за да разберете по коя пътека да тръгнете и да се спасите?
Коментар
-
Номер 3. - Много лесна.В едно чекмедже в тъмна стая има 24 сини и 24 червени чорапа.Колко чорапа най-малко трябва да извадя за да държа в ръцете си най-малко 2 чорапа с еднакъв цвят.Номер 4 - ( имам само отговор без обяснение , така че може да го обясните математически)Да предположим че в чекмеджето иа известен брой сини и също толкова червени чорапи.Да предположим още че най-малкият брой чорапи който трябва да извадя за да бъда сигурен че държа най-малко един чифтс еднакъв цвят е същият както и най-малкият брой чорапи , които трябва да извадя за да държа поне 2 чорапа с различен цвят. КОЛКО чорапа има в чекмеджето???Номер 5- леснаСъдят 2-ма души за убийство - Съдът постановил че еднинят е виновен а другият - не.Съдията се обърнал към виновният и му казал - Това е най- странният случай в практиката ми . Въпреки че вината ти е доказана извън всякъкво съмнение - законът ме задължава да те освободя.
Коментар
-
Huku написа:pr_00f написа:Номер 5- леснаСъдят 2-ма души за убийство - Съдът постановил че еднинят е виновен а другият - не.Съдията се обърнал към виновният и му казал - Това е най- странният случай в практиката ми . Въпреки че вината ти е доказана извън всякъкво съмнение - законът ме задължава да те освободя..Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
ogi28b написа:Сега едно друго - Вървите по една пътека, която се разделя на 2 - лява и дясна. Лявата води към смъртта, а дясната - към спасението. На всяка от новите 2 има по един мъдрец. Единият винаги лъже, а другият винаги казва истината, само че не знаем кой кой е. Имате право да зададете само един въпрос към някой от двамата. Какъв трябва да е въпросът, за да разберете по коя пътека да тръгнете и да се спасите?
Коментар
-
trace написа:Huku написа:pr_00f написа:Номер 5- леснаСъдят 2-ма души за убийство - Съдът постановил че еднинят е виновен а другият - не.Съдията се обърнал към виновният и му казал - Това е най- странният случай в практиката ми . Въпреки че вината ти е доказана извън всякъкво съмнение - законът ме задължава да те освободя..
Коментар
-
Immortal написа:ogi28b написа:Сега едно друго - Вървите по една пътека, която се разделя на 2 - лява и дясна. Лявата води към смъртта, а дясната - към спасението. На всяка от новите 2 има по един мъдрец. Единият винаги лъже, а другият винаги казва истината, само че не знаем кой кой е. Имате право да зададете само един въпрос към някой от двамата. Какъв трябва да е въпросът, за да разберете по коя пътека да тръгнете и да се спасите?"Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"
Коментар
-
Браво на Immortal, в общи линии е разбрал че трябва с въпрос към единия, да сондира И другия. Отговорът който знам за таази загадка е на практика същия: Кой път, според другия мъдрец е пътят към спасението? При така зададен въпрос, който и да уцелите, все ще ви посочат пътя към смъртта. И вие тръгвате по другия път
Коментар
-
Аааа, много загадки, много нещо.Да почнем от първата - номер 26: В със сигурност лъже, защотоняма как някой от острова да каже за себе си че е "негодник". Ако е "благородник", ще каже истината за себе си, т.е."аз съм благородник", ако е негодник - ще излъже и пак ще каже "аз съм благородник".Останалите като ми дойде музата да ги прочета, ще ги измисля и тях
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар