Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Престанете да оплювате България или ЗАЩО ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Престанете да оплювате България или ЗАЩО ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ

Нашата страна сама по себе си е разкошно кътче от рая. В България няма войни,няма земетресения,няма торнадо, няма глад, няма вулкани,няма взимащи стотици жертви други природни катаклизми..... Има неща ,като морето, има неща ,като това да излезеш вечер и да седнеш на някоя кръчмичка с цаца и бира или ракийка с шопска салата ,има само Българска реч, има родители ,има приятели ,с който да си поприказвате, има го вкусът на доматите ,има българска лютеница..семки...книги.....мирис на зелено.........Всичко останало са ХОРАТА в България ( хващате ли ми мисълта?) не знам защо наричате "Българщина" кирливите изпълнения на шепа сетили се навреме- къде е далаверата (забогатели от мъката на хората) пиещи кръв зомбита????!!!!!!!! Какво общо има страната България със всички извращения и прости тъпизми ,който стават ВЪТРЕ В НЕЯ??????Това ,че българин е направил това-онова не значи ,че страната ни е лоша. Напротив ... моето е мнение, е че сме един прекрасен и много търпелив народ, добър и гостоприемен, усмихнат и мил, народ преглъщащ обиди и огорчения стоически държащ се прав, когато му дърпат въздуха от дробовете............... Време е да вкараме малко позитивизъм.Нека всеки да напише защо я обича тая страна - наситих се на теми от рода на "защо всички я мразят"[/img]
    "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Re: Хора- престанете да оплювате България...

MOYA написа:
    Нашата страна сама по себе си е разкошно кътче от рая. В България няма войни,няма земетресения,няма торнадо, няма глад, няма вулкани,няма взимащи стотици жертви други природни катаклизми.....
    Така е, страната ни е невероятна! За разлика от Карибите имаме 4 сезона и липса на ужасни урагани. Но държавата ни не става за нищо! Вярвай ми, че има много хора, които преди да излезнат да седнат на цаца и биричка си бъркат в джоба за да преценят дали ще има утре с, какво да напазаруват. Така, че нека да не летим в облаците, а бъдем реалисти! Колкото хубави неща, толкова и лоши можем да изброим. Истината е някъде там... Въпрос на гледна точка! А отностно Турция... извинете, но настоящето се гради от историята! А историята ни е добре известна!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Абе и аз много съм плюл,в стил автоирония,ма колагата е прав-нека се замислим вече "какво ние можем да направим за страната си,а не какво тя може да направи за нас"...Шуми Марица окървавена плаче вдовица люто ранена Марш марш с капитана наш в бой да летим враг да победим!!!

Коментар

Аз мн си обичам България и искам винаги да си живея тук. Харесва ми свободата да правиш каквото си искаш , нощния живот и още мн неща които ги няма в чужбина. Тези които я мразят са хора които не са успяли и не знаят как да успеят. Има ли човек пари, не виждам какво може да не му харесва тук. И най-вече харесвам купонджииския дух на българския народ и на първо място - българските жени.
        Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Re: Хора- престанете да оплювате България...

nikki_sixx написа:
          Atanas71 написа:
          Колега след като ти не успяваш да намериш такива причини как да ти кажа аз
          Ами през последните 15-тина години... все чета... и все се надявам да видя някъде нещо за което да се хвана... ама не би. Чета и за другите народи... и откривам къде, къде по-достойно поведение. Основно за народа говоря...а за управниците сме на светлинни години... Таааа, за това и помолих да ми кажете 10 причини поради които си струва да се гордея, че съм Българин. Надявам се да не смесваме фанатизма с реалностите.., защото тогава съвсем ще я втасаме.
          Не е важно дали се гордееш ,че си Българин. Важното е да се гордееш ,че си ЧОВЕК в тази БългарияЕто един цитат:-"Не мисля,че има нация на нашата планета,която може само да се хвали с някакви постижения или пък да се оплаква само.Ние не сме изключение.Това е моето мнение и не ми се иска това да се превръща в евтин спор"

Коментар

Позволих си да изчистя темата от спама, за който голяма заслуга имах и аз. Мненията не са изтрити,а са преместени тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32261Също така допълних заглавието на темата с по-позитивното "защо обичам България".

Коментар

Уестдог по-големи глупости от написаното от теб... Няма държава в която всички да са успели,сещаш ли се,не всеки има този шанс И стига с тези глупости колко е красива България всяка географска точка си има красиви места,ама стига сме си вдигали изкуствено самочувствието.Нямаме нещо което други да нямат.Не сме уникални.Просто сме си една робска държава (от 1300 години колко сме под робство?) и през кратките периоди през които не сме роби на някого тук е една борба за власт и пари. Да обощим накратко... доста природни дадености,но народ - мърша Това е България.

Коментар

SHB написа:
                ..."какво ние можем да направим за страната си,а не какво тя може да направи за нас"......
                Можем да и изпием бирата. :D
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

MOYA, тук мога много да пиша, но ще се опитам да съм кратък. Ханс Кристиан Андерсен ( онзи с приказките ) е живял известно време в Италия, когато започнал да се стяга за връщане в Дания го попитали - Защо ти е да се връщаш в марчната и облачна Дания? Стой тук, има слънце, красива природа.А той отговорил: Нима майка се обича само когато е красива?И ние така. Обичаме България, обичаме си родината, но значи ли, че трябва да си затваряме очите пред проблемите и неправилните неща? Да обичаш не означава само да възхваляваш, а и да критикуваш и да се мъчиш да подобриш нещата. Поне според мен.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

westdogg написа:
                    Аз мн си обичам България и искам винаги да си живея тук. Харесва ми свободата да правиш каквото си искаш , нощния живот и още мн неща които ги няма в чужбина. Тези които я мразят са хора които не са успяли и не знаят как да успеят. Има ли човек пари, не виждам какво може да не му харесва тук. И най-вече харесвам купонджииския дух на българския народ и на първо място - българските жени.
                    Какво значи да успееш? Да караш Майбах? Да имаш самолет? Хората не искат това! Искат като бачкат от сутрин до вечер, поне да могат да си плащат сметките и да се грижат за децата си, а не средната заплата да е 350лв?! На запад, също не всички карат коли за половин милион, ама имат я нова Астра, Браво, Голф и т.н. Тука успелите са мутрите и внуците на комунистите. На който не му харесва тая ситуация трябва да му кажа, че няма да се промени, така че правете си сметката. Аз лично смятам, че вече загубихме битката срещу цигани, комунисти, Евросъюз - България никога няма да е наша отново
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Както и да го гледам живота в РБ е много по-качествен от редица големи европейски демокрации. Кой каквото иска да ми говори, но това си е факт. Тук живея много по-спокойно и доста по-инересно от колкото в една Англия например. Явно съм минал момента в който си броях стотинките за цигари, но сега нещата седят по друг начин, просто тук имам за какво да работя и за какво да се раздавам.... Парите отдавна не се мирило за качество на битието, важното е да ти стигат....Имам си семейство, на което да помагам.Имам и приятели когато имам нужда от помощ.Имам и къде да се замъкна когато искам да съм сам.И най-важното пиша, говоря и разсъждавам на родния си език.Всеки сам оценя дали една ситуация го удволетворява.А относно историята... еми нея я пишат победителите... Погледнете една Франция справка french military victories

Коментар

Dedra 2.0 написа:
                        Уестдог по-големи глупости от написаното от теб... Няма държава в която всички да са успели,сещаш ли се,не всеки има този шанс И стига с тези глупости колко е красива България всяка географска точка си има красиви места,ама стига сме си вдигали изкуствено самочувствието.Нямаме нещо което други да нямат.Не сме уникални.Просто сме си една робска държава (от 1300 години колко сме под робство?) и през кратките периоди през които не сме роби на някого тук е една борба за власт и пари. Да обощим накратко... доста природни дадености,но народ - мърша Това е България.
                        СПАМ, СПАМ , и пак СПАМ Четете темата бре...................... И НИКОЙ ЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ МОЖЕ ДА "ВДЕНЕ" КАКВО КАЗВАМ!!? И вече ми стана мъчно, от снощи я пуснах тази тема и само две -три добри думи прочетох до сега..............

Коментар

MOYA написа:
                          СПАМ, СПАМ , и пак СПАМ Четете темата бре...................... И НИКОЙ ЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ МОЖЕ ДА "ВДЕНЕ" КАКВО КАЗВАМ!!? И вече ми стана мъчно, от снощи я пуснах тази тема и само две -три добри думи прочетох до сега..............
                          Добре бре колега, теб кефи ли те варианта да си забиеш главата в пясъка, в същото време задникът ти стърчи гол навън... и си повтаряш колко е гот!?Защо когато дереджето е кофти, трябва да се самозалъгваме и да си повдигаме самочувствието с фалш? Колко национални предателства имаме в така прехвалената ни история, а? Във всеки един период от развитието на държавата ни ги има... на това отгоре ли да се гордея? Англичаните сме ги ступали при Дойран (чел си предполагам), и те си го признават, че това е една от най-големите им загуби на бойното поле...Ние колко пъти си признаваме, че сме губещи? Когато ни ступат обаче... почваме с хранилките - тез били педерасти, другите са ноу тъпи, третите нам си ко... а кога ще погледнем реално и трезво на нещата и ще осъзнаем, че сме аутсайдери? До кога ще толерираме некадърността и ще се оправдаваме, че все другите са ни виновни?

Коментар

nikki_sixx_74 написа:
                            MOYA написа:
                            Добре бре колега, теб кефи ли те варианта да си забиеш главата в пясъка, в същото време задникът ти стърчи гол навън... и си повтаряш колко е гот!?Защо когато дереджето е кофти, трябва да се самозалъгваме и да си повдигаме самочувствието с фалш? Колко национални предателства имаме в така прехвалената ни история, а? Във всеки един период от развитието на държавата ни ги има... на това отгоре ли да се гордея? Англичаните сме ги ступали при Дойран (чел си предполагам), и те си го признават, че това е една от най-големите им загуби на бойното поле...Ние колко пъти си признаваме, че сме губещи? Когато ни ступат обаче... почваме с хранилките - тез били педерасти, другите са ноу тъпи, третите нам си ко... а кога ще погледнем реално и трезво на нещата и ще осъзнаем, че сме аутсайдери? До кога ще толерираме некадърността и ще се оправдаваме, че все другите са ни виновни?
                            И НИКОЙ ЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ МОЖЕ ДА "ВДЕНЕ" КАКВО КАЗВАМ!!И НИКОЙ ЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ МОЖЕ ДА "ВДЕНЕ" КАКВО КАЗВАМ!!Нашата страна сама по себе си е разкошно кътче от рая.В България няма войни,няма земетресения,няма торнадо, няма глад, няма вулкани,няма взимащи стотици жертви други природни катаклизми.....Има неща ,като морето, има неща ,като това да излезеш вечер и да седнеш на някоя кръчмичка с цаца и бира или ракийка с шопска салата ,има само Българска реч, има родители ,има приятели ,с който да си поприказвате, има го вкусът на доматите ,има българска лютеница..семки...книги.....мирис на зелено.........Всичко останало са ХОРАТА в България ( хващате ли ми мисълта?) не знам защо наричате "Българщина" кирливите изпълнения на шепа сетили се навреме- къде е далаверата (забогатели от мъката на хората) пиещи кръв зомбита????!!!!!!!!Какво общо има страната България със всички извращения и прости тъпизми ,който стават ВЪТРЕ В НЕЯ??????Това ,че българин е направил това-онова не значи ,че страната ни е лоша. Напротив ... моето е мнение, е че сме един прекрасен и много търпелив народ, добър и гостоприемен, усмихнат и мил, народ преглъщащ обиди и огорчения стоически държащ се прав, когато му дърпат въздуха от дробовете...............Време е да вкараме малко позитивизъм.Нека всеки да напише защо я обича тая страна - наситих се на теми от рода на "защо всички я мразят"[/img]Нека всеки да напише защо я обича тая страна - наситих се на теми от рода на "защо всички я мразят"

Коментар

Една жена каза по ТВ-то, ние сме едно стадо с ОБЦЕ!!!!Само ни тъпчат, газят и всичко в едно.Ние не сме задружни.Ние сме гадняри.Ти спираш даеат път или ръка , минават не един а 20 пред теб.Това е българската тъпотия.Може да е красива. Може да има всичко , което на други места е по-трудно да намериш , но ХОРА(ОБЦЕ) няма никъде другаде.Малко сме тия вече къде имат още в себеси малко човещинка и спокойствие.Всеки гледа да те пр33бе, да те прецака.Оная кочина на жълтите павета е най-голяма машина за пацули, които ние ги ринем, не те!!!!Много се ядосах, спирам да пиша по темата.

Коментар

Working...
                              X