Привет,имам следното питане:Онзи ден удариха уното ни на Околовръстното (съпругът ми шофираше). Имаме протокол от КАТ и трябва да се свържем с ДЗИ, където е сключена гражданската отговорност на виновния, за да получим обезщетение.Въпрос 1:Къде се намира офисът на ДЗИ? Въпрос 2:Понеже колата се води на мое име, мога ли аз да отида да свърша работа или трябва да отиде лично съпругът ми като участник в ПТП в офиса на ДЗИ?Въпрос 3:Колата се ползва за работа от частно лице и вече е в неизползваемо състояние - можем ли да предявим иск за пропуснати ползи (и какви документи ще са необходими)?Въпрос 4:Каква е давността? До колко време трябва да отидем до офиса на ДЗИ?Въпрос 5:При удара съпругът ми се е ударил и в предната кола, но собственикът й не е имал претенции и си е тръгнал (явно нередовни документи или употреба на алкохол....) - можем ли да опишем и щетите по предната броня като резултат от катастрофата (всъщност мъжът ми е спрял и задната кола се е нацепила в него, а той се е ударил в предната).Благодаря за всички отговори, спешно е!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Катастрофа и обезщетение от ДЗИ?
Collapse
X
-
2. Мисля, че трява да отиде собственика на колата за огледа, 3. иск за пропуснати ползи едва ли ще удовлетворят, по-скоро трява да го заведете срещу този който ви е блъснал, 4. ако щетите по предната броня са описани в акта може да претендирате и за тях, всъщност се претендира само за щети описани от органа на реда т.е. ченгето което е писало акта, така че погледнете какво пише в протокола за ПТП-то.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
van_dal написа:4. ако щетите по предната броня са описани в акта може да претендирате и за тях, всъщност се претендира само за щети описани от органа на реда т.е. ченгето което е писало акта, така че погледнете какво пише в протокола за ПТП-то.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Мога да те успокоя че плашат обещетенията и то добре но при твоя случай ако излезе тотално унищожение ще те мотата доста време. Мен ме мотаха 3 месеца.Но да почнем по реда в тридневен срок отиваш в най близкия офис и им заявяваш че трябва да се направи оглед на автомобила Носиш си и протокола от ПТП и те да определят дата.Огледа може и да е на мястото където е прибран автомобила ако не е в движение. Но тънката част идва че за да се опишат напълно щетите и за да можеш реално да си получиш обезщетението трябва да се разглоби повреденото за да се вижда и снима. Така че ще се наложи да я вкаряш в някой сервиз. По принцип нищо не се пипа преди да са направили оглед. За това като дойдат първия път и направят опис на протокола искаш да пише че ще се прави и втори та тогава се разглабя освен ако не я закараш в техен доверен сервиз. Като отидеш в офиса им те ще ти кажат къде. А за обещетение не се и надявай докато не влезе в сила наказателното постановление на виновния водач причинил ПТП-то. И се надявай да не го и обжалва че отнесе година. И ако е тотална щетата минава през някакъв техен съвет та и там моткане. Вообще тъжна история с наще застрахователи но поне на мен си платиха доволно и предоволно.П.С. Внимавай с описа какво пишат. Всяка лайсничка че била пластмасова ламаринка тампонче и т.н. държиш да бъдат описани ако са неисползваеми вече. Настояваш за всичко което виждаш можеш и да си подготвиш предварителен списък че лесно се забравят неща в напрегнати моменти.
Коментар
-
lov написа:Мога да те успокоя че плашат обещетенията и то добре .... но поне на мен си платиха доволно и предоволно.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:lov написа:Мога да те успокоя че плашат обещетенията и то добре .... но поне на мен си платиха доволно и предоволно.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:vesko написа:lov написа:Мога да те успокоя че плашат обещетенията и то добре .... но поне на мен си платиха доволно и предоволно.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:ele написа:vesko написа:lov написа:Мога да те успокоя че плашат обещетенията и то добре .... но поне на мен си платиха доволно и предоволно.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ДЗИ е в Орландовци, на "Първа българска армия", обаче номер не мога да ти кажа, ще го намериш, има табели.С протокола от КАТ, който имате трябва до три дни от издаването му да се отиде в ДЗИ и това трябва да го направиш ти като собственик на колата. Трябва да носиш оригинала на застрахователната полица по каското, както и платената застрахователна премия (ако я плащаш на вноски, трябва да доплатиш всичко до края на годината), протокола за ПТП от КАТ, шофьорската ти книжка, талона на колата и контролния син талон. В случая май ще трябва да сте двамата със съпруга ти, щом той е бил участник в ПТП-то.Успех!Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
vesko написа:lov написа:Мога да те успокоя че плашат обещетенията и то добре .... но поне на мен си платиха доволно и предоволно.
Коментар
-
Мерси, колега. Не ми трябва чак протокола. Пуснах една темичка по въпроса - може да се разпишеш в нея. Може аз да съм попаднал на "кофти" сервизи, може цените в София да са по-други....Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар