Коелги съжалявам че нямам налична информация от сайта където го видех но до утре вечерта ще се разровя да видя къде точно беше и да дам инфото и на вас. Не съм сигурен в действието му и затова казах че поглъща сигнала с идеята че радара на полицаите не получава това което трябва .. а не само да ми сигнализира че са ме засекли. Ами ако устроиството е скрито в плафона на лампата .... на готисно място е .. до стъклото ... скрито е .. няма да се вижда ... не мисля че ще ми разглобят колата за да го търсят ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радар детектор COBRA
Collapse
X
-
ilkor написа:Антирадара за който говориш когато усети че някой го облъчва с определн сигнал (полицая засича) започва да излъчва подобен сигнал. Този сигнал е с по голяма сила от отразения и го заглушава. Така радарът на полицая не може да измери скоростта.Тези антирадари са забранени обаче ... твърде вероятно е да те подгонят някъде заради него ...
Коментар
-
Airfan написа:На абсолютно същия принцип работят и системите на военните, а при стелт самолетите предимно се цели отразяване на сигнала в посока различна от тази на излъчвателя.
Коментар
-
ilkor написа:При самолетите няма смисъл от такова устройство. Щото самолета никой няма да му мери скоростта, а целта е да го открие. Какъв е смисъла да излъчва и да се разкрива ?При тях се ползват наистина 2 метода - отразяване в друга посока и поглъщане.Но това се прави от целия корпус, а не само от едно устройство монтирано някъде по самолета ...
Коментар
-
http://www.radar-express.com/categories.php?cid=2Ето какво успях да намеря но мисля че не е точно това което съм си мислял със заглушаването ... има интересни неща ... и като се загледах в цените .. искам да си представя колко струват тези за които аз си мисля ... заглушаващите :P
Коментар
-
От АНТИ радари файда няма, т.е. от радар детекторите - ако си първа кола - свирне ли детектора - значи и на тях им е свирнал. Ако си по-задна кола - има смисъл, защото докато те отсеят - ще си понамалил в едно с другите. Наскоро се бях засилил да изпреварвам един гоуф дето незнайно що се мъкнеше - и един плоскоглав се засили да ме спира, но го видях и намалих да съм на едно с голфа (то имало защо да кара бавно) - не ме спря, щото няма как да докаже, че превишаващия съм бил аз. За това - имайте си едно на ум с тия пишки дето им викат радар-детектор - първа кола ли сте - горите сиSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:От АНТИ радари файда няма, т.е. от радар детекторите - ако си първа кола - свирне ли детектора - значи и на тях им е свирнал. Ако си по-задна кола - има смисъл, защото докато те отсеят - ще си понамалил в едно с другите. Наскоро се бях засилил да изпреварвам един гоуф дето незнайно що се мъкнеше - и един плоскоглав се засили да ме спира, но го видях и намалих да съм на едно с голфа (то имало защо да кара бавно) - не ме спря, щото няма как да докаже, че превишаващия съм бил аз. За това - имайте си едно на ум с тия пишки дето им викат радар-детектор - първа кола ли сте - горите сиFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Нямам опит с радар-детекторите за автомобили, но принципите са еднакви, а именно - ако обхватът на полицейският радар е 100 м (хипотетично), то сигналът, който полицейският радар излъчва, има мощност да измине минимум 200 м. Защо - защото като измине 100 м, отрази се във вас, то трябва да има достатъчно енергия да измине още 100 м, за да бъде приет от антената на радара. Следователно, хубавият радар детектор, трябва да може стабилно да отчете наличието на радарно облъчване минимум на 200 м от източника на излъчване.
Коментар
-
Последният случай:На отиване към Копринка по магистралата. Поне 500 метра преди тунела антирадара започна да се обажда. Аз дори помислих че засичат преди тунела.Вътре в самия тунел не престана да пищи а като излязох започна направо да се дере Загледах се и в полицейската кола и ми се стори че беше радар скамера.Ето в този случай радара работи постоянно и антирадара те спасява. Но ако е в ръцете на полицай и не е пуснат - не върши работа.Предимство е също така ако те спрат без да е пищял че поне знаеш че не са те засекли теб и без да си гузен можеш да се караш ... пък каквото стане
Коментар
-
Въпреки че се отклонихме от темата чета с интерес-научавам доста неща за тези устройства и начина им на действие.Все още окончателно не съм решил кой от моделите да избера/както писах клоня към 9340/.В предишният ми пост писах за РОР радари-някой знае ли нещо повече за тях и дали се използват в България от полицаите,защото по скъпите модели на детекторите предлагат и тази функция.Като изключим глезотийките като компас,цветен дисплей само това им е разликата от по-евтините варианти?LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
В България все още разчитаме на по-старите модели полицейски радари. Хубавото на някои от скъпите радар-дететктори е, че различават честотите на СВЧ вратите по магазини и бензиностанции, а също и WiFi маршрутизаторите по стълбовете...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Окончателно се спрях на 9340 http://www.cobra.com/index.cfm?fusea...&category_ID=3 и го поръчах-утре трябва да пристигне.Благодаря на всички които се включиха със съвети и мнения! Моля модераторите ако преценят да заключат или премахнат темата.Още веднъж благодаря и лек ден на всички!LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар