Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Радар детектор COBRA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Радар детектор COBRA

Здравейте колеги.Обръщам се към всички които ползват подобно устройство.Спрял съм се на няколко модела-ще ги напиша по-надолу.Въпросът ми е-струва ли си да се скача на по-скъп модел или примерно най-евтиният ще ми върши същата работа.Не съм наясно с разликите м/у тях и там какви вълни/сигнали/ улавят и от какво могат да ме предпазят...Моля тези от вас които са наясно да споделят или да ме посъветват.Моделите на които се спрях са/изписвам ги по ред на нарастване на цената/:COBRA 8200COBRA 9330COBRA 9340COBRA 9430COBRA 9440и евентуално COBRA 9630-но той ми идва вече по-скъп...PS 1 Карам най-вече градско и рядко извънградско.Не съм привърженик на високите скорости,но ми се случва по някога да ми натежава десният кракБлагодаря предварително на отзовалите се!PS 2 Ето и линк към сайта им да погледнете моделите,но е на английски/на мене ми е слаб/... http://cobra.com/index.cfm?fuseactio...&category_ID=3
    LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
    LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
    LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
    Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
    Grande Punto 1.2 LPG

И най евтиния с Лазер ти върши работа за БГ!С лазера като те гръмнат поне знаеш че найстина са те стреляли!
    F31 BMW 320d

Коментар

взимай 9330до скоро в БГ се използваше Х-бандсега навлизат и другипо-скъп няма смисъл, разликите са минимални и понякога даже безмислени
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
        взимай 9330до скоро в БГ се използваше Х-бандсега навлизат и другипо-скъп няма смисъл, разликите са минимални и понякога даже безмислени
        И аз мисля така! И най-евтиният да вземеш, пак ще ти върши работа.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Харесах си COBRA 9340 - 185лв го видях някаде, само се чудя има ли смисъл да имам такова нещо в колата, при условие, че в повечето случаи стрелят с радара по който си харесат ?

Коментар

В общи линии и аз се насочвам към 9340.Компромисен вариант.Единственото което му липсва е че не хваща РОР сигналите-каквото и да значи това.Май са някакви нови полицейски радари,но доколкото разбрах масово си използват старите стационарни в/у колите им...Така че май ще е това.Ще поумувам още малко и ще скачам
            LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
            LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
            LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
            Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
            Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

mitaka_71 написа:
              В общи линии и аз се насочвам към 9340.Компромисен вариант.Единственото което му липсва е че не хваща РОР сигналите-каквото и да значи това.Май са някакви нови полицейски радари,но доколкото разбрах масово си използват старите стационарни в/у колите им...Така че май ще е това.Ще поумувам още малко и ще скачам
              Аз доколкото знам, нашите полицаи "стрелят" само с радари работещи на Х банд. В този ред на мисли, какъвто и качествен радар детектор да купите, все ще ви свърши работа. Аз не пътувам често и извън града, затова преди година и половина си купих един от най-евтините модели на Кобра и мога да кажа, че върши перфектна работа. Имах идеи да го вградя накъде в колата, но така и не измислих добро място. Цивилните коли с полицаи и радари вътре ще зачестят обиколките по градските улици, затова си мисля, че е добре и в града да се кара с радар детектор. А да са сваля и слага при всяко качване в колата е меко казано досадно, нищо, че съм му изкарал жакче и 12 волта до сенника. Хайде, че се отнесох!

Коментар

Влади, сваляш плафона за да имаш достъпи там в кухината има място къде да се набутадаже при мен има и захранване, работещо само когато колата е на контакт (май е за шибедах):D работи идеално

Коментар

Sev написа:
                  Влади, сваляш плафона за да имаш достъпи там в кухината има място къде да се набутадаже при мен има и захранване, работещо само когато колата е на контакт (май е за шибедах):D работи идеално
                  Точно там пробвах, батка... и даже в самия плафон опитах да го набутам, разблобен, без пластмасовите капаци, не влиза да му се невиди... Има шанс, ако плафона се направи от двоен единичен, т.е. да се изреже единият рефлектор и тогава ще има място. Но още не ми е дошъл мерака да го развалям... иначе дори измислих и копчетата и дисплейчето, как да разположа.

Коментар

оспамихме темата, ама той човека и без това вече избра моя е 9300, а той не е от дребнитес лек натиск се събрав дясната част (в посока към пасажерското място)

Коментар

Аз разглабях и таблото и плафона в опити да му намеря място но няма.Сега съм му направил една скоба която го държи за сенника на пътника. Стойката го изнася назад и така не се вижда освен ако не се наведе човек отвън.А от плафона съм му извел захранване. Изобщо не го гася и си карам и в града и извън града с него. Захранва се само на контакт.За жалост откакто го имам - почти цяла година едва 5-6 пъти ми е сигнализирал за радари. Полицаите много рядко оставят радара включен постоянно ...

Коментар

А какво ще кажете за антирадарите които поглъщат сигнала на полицейския радар !? Натъкнах се на такива които се продават в България .. естествено и цената беше интересна за двата модела ... 550 за единия и 650 за другия .. разликата е в дизайна. Та мисля че това е добро решение за тези които искат да дадат малко повече пари....
                        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

kazan написа:
                          А какво ще кажете за антирадарите които поглъщат сигнала на полицейския радар !? Натъкнах се на такива които се продават в България .. естествено и цената беше интересна за двата модела ... 550 за единия и 650 за другия .. разликата е в дизайна. Та мисля че това е добро решение за тези които искат да дадат малко повече пари....
                          Все ще попаднеш на полицай, който ще те гепне, ще ти запише номера и следващият патрул по пътя ще ти разкаже играта... Доста солени глоби има за ползване на туй устройство, а и ще те накарат да се изпееш и майчиното мляко за да им кажеш откъде и, как си го купил.

Коментар

kazan написа:
                            Като не се върне отразения сигнал от твоята кола към антената на радара, няма да му отчете скорост, а с очите си ще те вижда, съответно веднага лъсва, че имаш антирадар (заглушител).

Коментар

kazan написа:
                              Ами такива антирадари няма ...Какво значи поглъща ? Радара изпраща сигнал който се отразява от всички обекти които са пред него. Той приема обратно отразения сигнал и по един или повече алгоритъма изчислява скоростта на подвижните обекти. Няма такова устройство което да може да погълне този сигнал.При военните самолети се ползва специална конструкция и материали но за кола все още не съм чувал Антирадара за който говориш когато усети че някой го облъчва с определн сигнал (полицая засича) започва да излъчва подобен сигнал. Този сигнал е с по голяма сила от отразения и го заглушава. Така радарът на полицая не може да измери скоростта.Тези антирадари са забранени обаче ... твърде вероятно е да те подгонят някъде заради него ...

Коментар

Working...
                              X