Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на ... Перфоратор!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

venco67 написа:
    От година и половина притежавам комплект иструменти /дрелка, зеге и ъглошлайф/ Einhel, на стоиност около 100 лв. заедно с куфара. Изкараха сериозен ремонт на апартамента безропотно. За домашни цели са добри, но за професионална работа - Makita. Видях, че някой препоръчва Skil. Качеството на тези инструменти е като на Einhel, а цените малко по-ниски от тези на Bosch. Мисля, че не си срува.
    Колега, за SKIL препоръчвам единствени зеге ... и аз не съм им толкова фен, но преди 2 години взех, че си взех зеге и е по-добро от блекендекер-а ... който да подчертая е професионален ...
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Предлагаха ми Bort - немски. Цени поносими. Не ги бях чувал!
      "Bort" is one of the leading brands on the DIY power tools market today.The unique design of the tools is a special feature of "Bort" that both ensures handiness in work and makes the brand easily distinguishable in stores.The full range of "Bort" products is provided with a real 3-year warranty period, which is possible due to the high quality of our tools and the extensive chain of service centers carrying out any kind of servicing needed by the customers.

Коментар

Makita е марката.Ползвал съм за тежки работи къртачи Makita и Bosh и двете, професионални по документи.Човека до мене остана без ръце от усилия и не беше свалил и половината теракот, докато аз къртех с Makita, все едно свалям кора от дърво.И двете бяха с еднакви технически показатели по документи.Makita освен това беше и по лека.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Makita е марката ако няма да го използваш често
          Powered by Emzo

Коментар

Грешиш Евгени. Makita е марката, ако ще го използваш ежедневно. Поне в Италия, а предполагам и тук, цената на тези инструменти беше път и половина по висока. От да кажем Hitachi, на Black and Decker или Bosh.И от собствен опит мога да кажа, има защо да е по висока.Ползвал съм къртач, перфоратор, ъглошлайф, дрелка, винтоверт и прахусмукачка Makita. Всичките с натоварване "колкото може", там гаранциите се спазват безусловно и за тези пари всеки гледа да им вземе животеца в гаранционния срок.Ползвал съм и Bosh, Hitachi, Black and Decker и разни no-name уреди, които се намират и в чужбина по пазарите и мога да сравня как се работи с тях, както и колко им е живота.Досега съм успял да повредя само едно ключе [електрическо] на ъглошлайф Makita и то защото седмици наред този ъглошлайф работи с непрекъснато изсипващ се върху него едновременно керамичен прах и дъжд.Смениха го [целия ъглошлайф, а не само ключето] за да анализират повредата и вземат мерки при следващите модели. В представителството записаха точно условията в които е работил гриндера.
            www.cyxap.com

Коментар

Humppa написа:
              Препотъчвате ми перфоратори за 200 лева, а аз за толкова искам да си купя всички инструменти...Определено се замислям за Budget. 2 години гаранция, Практикер е наблизо - чупиш-сменяш...Машинките няма да бъдат използвани постоянно. Пределно ми е ясно, че качествените машинки са цифромания, знам и към кои марки да се насоча, но не искам да затварям 700 лева за тази цел, а и ги нямам тези пари.Имам акумулаторна отвертка Einhel в комплект със 100 бита. Доволен съм от нея! На Бравото кутията на въздушния филтър мога само с нея да я разглобя.Някой по-горе беше споменал марката Kress - нещо за нея? А за maktek?
              за креса само хубави отзиви 6 години имам такъв и само четки съм сменял а работя окачени тавани и изолации

Коментар

Malone написа:
                Грешиш Евгени. Makita е марката, ако ще го използваш ежедневно. Поне в Италия, а предполагам и тук, цената на тези инструменти беше път и половина по висока. От да кажем Hitachi, на Black and Decker или Bosh.И от собствен опит мога да кажа, има защо да е по висока.Ползвал съм къртач, перфоратор, ъглошлайф, дрелка, винтоверт и прахусмукачка Makita. Всичките с натоварване "колкото може", там гаранциите се спазват безусловно и за тези пари всеки гледа да им вземе животеца в гаранционния срок.Ползвал съм и Bosh, Hitachi, Black and Decker и разни no-name уреди, които се намират и в чужбина по пазарите и мога да сравня как се работи с тях, както и колко им е живота.Досега съм успял да повредя само едно ключе [електрическо] на ъглошлайф Makita и то защото седмици наред този ъглошлайф работи с непрекъснато изсипващ се върху него едновременно керамичен прах и дъжд.Смениха го [целия ъглошлайф, а не само ключето] за да анализират повредата и вземат мерки при следващите модели. В представителството записаха точно условията в които е работил гриндера.
                Да речем че имам пищов за горещ въздух, перфоратор и виброшлайф макита....емм 2 от 3 издъхнаха.. няма да казвам кое че ще отчаям някого..
                Powered by Emzo

Коментар

Съжалявам за загубата.Сигурен ли си, че са genuine Makita. Защото, като всяка добра марка и тук се намират "реплики".Гаранции?
                  www.cyxap.com

Коментар

Наскоро видях "реплика" на макитата, която имам.Липсваше гумения протектор върху ударния механизъм, гумения грип на дръжката и белия релефен надпис "Makita" отстрани на корпуса нито беше релефен, нито беше бял Но не виждам сми да коментираме този клас машини в отговор на Humppa - колегата ясно е написал, че се интересува от различен клас.Освен това си мисля, че е прав.За домашно майсторене е малко изхвърляне да се купуват инструменти от висок клас...
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Така е Esper, но за мен съществува и емоционалния момент.Какво имам предвид.Да кажем купил съм си машинка почти без пари, поради това че не я ползвам за да се изплати, а да си върша моите си работи, за удоволствие.И примерно, като се има предвид каква "тежка Мара" съм, наканя се да свърша нещо, което е трябвало 10 пъти да направя досега, обземе ме едно неочаквано вдъхновение, наглася се, запретна ръкави и тъкмо почна и ... машинката се чупи в ръцете ми.Случвало ми се е и тогава се късам през гърба от яд.И се заричам, като си купувам нещо, може и два пъти да го ползвам, ама да е "маркасъ" и да мога да разчитам на него винаги.Сега съм на тема дремел и вчера в Практикер се двоумях между китайските Budget за 60-на лева Dremel за 150 [произведен в Мексико].И продължавам да се двоумя.А ми трябва ... може би един път в годината, не повече.
                      www.cyxap.com

Коментар

Говоря по принцип.Което изобщо не означава, че аз лично прилагам този принцип И винтоверта и перфоратора са ми Makita, за зеге предпочетох Sparky, което изобщо не му пречеше да струва 180лв, пистолета за горещ въздух ми е на STEINEL с електронно регулиране на температурата.Това лято пък сменях изцяло водопровода на вилата, положих около 50м тръби и с тях купих един поялник за полипропилен на Dytron (P-4) с накрайници от син тефлон за около 400лв.За "нормални" поялници пък нямам абсолютно никакви колебания - от край време само Weller като последния газов поялник който купих съвсем наскоро (Pyropen Piezo) беше 300лв без човките и пропан-бутана...С нито един от инструментите не си вадя хляба в моменра (е, може би поялниците), обаче е невероятно удоволствие да работиш с качествен инструмент.И понеже работя с поялник активно, ползвам WECP-20 с LR-21 на Weller от... Я да видим.... 1993 година.Нямам разрушена нито една човка. Нито една, като за 7 години съм работил с него наистина професионално.Излишно е да изброявам и да коментирам но грубата истина е, че разходите е можело да се редуцират с над 50% като ще мога да свърша същото количество работа Но и аз като цяло съм същия: Малко ми е времето и побеснявам когато го имам да не мога да свърша работа защото някога съм спестил някой лев.Не казвам, че позицията ми е правилна, ако жената прочете това автоматично ще я класифицира като пълно безумие но какво да се прави

Коментар

Изравям темата... да споделите мнение за акумулаторна ответка. Харесал съм това: http://www.elko.bg/product-1330.htmlНяма да се ползва професионално, най-вече за битова техника и може би и ремонти по кола. Разгледах по големите магазини, там почти всичко е на 3.6V и 4.8V и ми се сториха прекалено слаби. Някоя друга подобна отвертка 7.2V в този ценови диапазон да се сещате? П.С. За подарък ще е.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Това спарки изглежда добро.И цената ми изглежда ОК.Мяркал съм отверки на Макита от този клас но са двойно по-скъпи.Аз не съм ползвал подобен тип инструмент - ползвам си винтоверта за целта.Тъй че не мога да дам конкретно мнение за модела в частност и за този вид инструменти като цяло.Имам всъщност една мъничка, 3.6V, подарък ми е но е абсолютен таш..к и изобщо не я ползвам.Виж ако беше такава, каквато ти си харесал определено бих я ползвам активно

Коментар

Капарирах я в официалния сервиз и магазин на Спарки на Фердинандова... механиката е метална, мотора е някакъв американски, нещо завършващо на ОН, томпсън, уотсън ... не помня, дето "само на тях им давали 10 години гаранция"
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Мотора е Johnson и наистина му дават гаранция 10(десет) години! Моя винтоверт е Sparky ама от старата генерация и не го спирам за минутка в сервиза! До сега само съм му рециклирал батерията щото е нормално на по 100 винта на ден лашкане и затягане да каталяса...тъй,че няма място за притеснение! Ако винтовера е от серията на литиевойонните батерий-no problem НО ако е NiCD не ги ли ползваш поне веднъж месечно((в русия съм.....)) демек каталясват.Като цяло-да редуктора на винтовертите е с метални колела даже имам един мострен такъв за показ пред клиенти които не вярват,че всичко е здрава стомана.

Коментар

Working...
                                X