Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на ... Перфоратор!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Са ще изкажа може би голяма ерест, ама до момента и през им не ми е идвало да слагам смазка за SDS-a...А може би щото и до сега не съм си купувал сам машината Дори си направих протектор за надяване на бургията за да не влиза прах в SDS-a като дупча в таван Има ли някакво значение типа на смазката?В момента е някаква бяла грес, доста тънка между другото.В книжката може и да пишеше ама я хвърлих - реших, че не ми трябва OPERATING MANUAL за бормашина :D Не мен всъщност къртенето ми се изразява в копаене на няколко конзоли ( май 3 ) в панела - нищо сериозно.Ако трябва да вадя 10 квадрата теракот например или да бутам стени ще си търся под наем нещо от тежката артилерия.Далеч не мисля, че имам машината-чудо, дето сичко може
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Това с предпазването да не влиза прах в SDS захвата е много добре.Не знам обаче идеята да се слага смазка там дали е добра,смазката ще задържа тази прах.

Коментар

Ми ако не влиза прах, няма нищо лошо да има смазка - оригинално са сложили някаква...А не съм открил аз топлата вода се оказа с този предпазител - то си имало такъв аксесоар

Коментар

Да де то аз знам че има,дори моят къртач,който е някаква измислена марка си го има в куфара.Да ти кажа помага и не ти се пълнят очите с прахоляк,това при пробиване се усеща най-добре.

Коментар

Препоръчвам ти Бош Хамър... нашата макита от фирмата се прееба и искат 400лв. за ремонт :D

Коментар

hwarang написа:
              Препоръчвам ти Бош Хамър... нашата макита от фирмата се прееба и искат 400лв. за ремонт :D
              Ако погледнеш в началото на темата ще видиш, че има писано и за бош.Освен това покупката както е видно е налице и препоръки към мен лично са леко безпредметни Благодаря все пак.

Коментар

Честита покупка и да те слуша. Първото Спарки когато го купих всички приятели се изредиха да ми го искат ,все за малко работа и когато се наложи вече аз да го ползвам усилено се оказа че то е вече доста амортезирано от неправилна и бих казал талибанска употреба , така че имай едно на ум на кой го даваш Задължително се слага периодично грес в SDS-са. При Спарки има една гумичка която уплатнява по бургията и недопуска да влиза прах в захвата , тя е консуматив защото се износва по-бързо , мисля че беше 1.5-2лв.Трябва и при Макита-та да има някакъв предпазител иначе праха унищожава захвата много бързо Успех с къртенето
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Има разбира се такава гумичка над SDS-a, дори ми направи впечатление, че при макита е доста по-добре конструирано от това на спарки.Аз намерих все пак един кръгъл маншон, който се надява идеално върху бургията.И тъкмо се кефех, че съм умен (като агнешка глАва), когато видях, че макита го продават като отделен аксесоар.Дето казва Пешо, ако не друго, помага да не се праши точно агнешката глАва А аз я купих именно защото не обичам да взимам какъвто и да било инструмент...Изглежда глупаво някак - онзи дето е дал пари за него излиза, че е глупавият а аз съм хитрия."Що да се ръся аз, когато мога да ползвам неговия?"Малко крайно звучи, естествено винаги има изключения но аз съм попадал на познати, които определено разсъждават именно по горния начин.Най-добрия вариант наем но в ПК няма сериозна фирма, която да отдава инструменти по-различни от къртачи под наем.Поне аз не знам.Та така...

Коментар

Днес я сефтосах с около 3 метра изкопан канал за 1/2’’ полипропиленова тръба в панел.Е и петдесетна дюбела в същия пенел но това не се брои.Значи справи се прекрасно с дълбаенето, обаче скромното ми мнение е, че този тип машини не са за продължителна работа в режим на удар...Доста загрява механизма с SDS-а и тези 3 метра ми отнеха поне 2 часа заради почивките на машината.За дребни неща около вкъщи става но категорично не е за професионална работа в този режим. Дори мисля, че спаркито би било в по-изгодна позиция.Май-малкото заради магнезиевия корпус на ударния механизъм, който би се охладил за по-кратко време отколкото макитата.Та да попитам, има ли някакви специални изисквания за смазката на SDS-a?Или да плескам обикновена грес и да не се плаша?

Коментар

Esper написа:
                      Днес я сефтосах с около 3 метра изкопан канал за 1/2’’ полипропиленова тръба в панел.Е и петдесетна дюбела в същия пенел но това не се брои.Значи справи се прекрасно с дълбаенето, обаче скромното ми мнение е, че този тип машини не са за продължителна работа в режим на удар...Доста загрява механизма с SDS-а и тези 3 метра ми отнеха поне 2 часа заради почивките на машината.За дребни неща около вкъщи става но категорично не е за професионална работа в този режим. Дори мисля, че спаркито би било в по-изгодна позиция.Май-малкото заради магнезиевия корпус на ударния механизъм, който би се охладил за по-кратко време отколкото макитата.Та да попитам, има ли някакви специални изисквания за смазката на SDS-a?Или да плескам обикновена грес и да не се плаша?
                      Препоръчвам повече да не копаеш с тази машина.Писах ти по горе ,че ще счупиш нещо по нея.3 метра не са малко.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Има още малко - каналче за кабела на алармената система и една дупка за конзола.Тъкмо ще затърдим или ще разклатим мнението ти за този модел Все пак една счупена машина не може да бъде повод за мнение, нали? Никога не ми е идвало наум да я ползвам основно за кърене, но далеч не мисля да я държа за украса.Ще се разходя да взема само някаква грес.Освен това и да има проблем - затова е гаранцията.

Коментар

То като опреш до гаранциата ще разбереш че не е гаранционнен дефекта.
                          Обичам си работата.

Коментар

Справям се с такива ситуации, няма страшно.А и не мисля, че изобщо ще се стигне до там.Виждам до къде са и възможностите и и не ги прескачам.Става по-бавно но и аз не бързам. Жената ако бърза с ремонта - строителните бригади бацат по-бързо Лошо става когато трвябва да се разчита на такава преценка ако машината е служебна или я ползва не-собственика

Коментар

Да използвам темата на колегата,и аз ще купувам перфоратор,и събирам мнения за всички марки и модели,за лично ползване ще е ,ще купуваме къща с жена ми и ще трябва доста ремонт да се прави по нея.Ще правя нова Ел.,ВиК,парно,видео,аудио и разни други инсталаций за това ме интерасуват мненията ви.И да попитам с пневматичен удар ли да търся перфоратор.

Коментар

Моя скромен опит казва, че този клас машини просто не са проектирани за високи натоварвания в режим на къртене.На нещо дребно като 1-2 дупки за конзоли в панела например стават.Обаче ако си мислиш да да я използваш като къртач - просто забрави.Ударния механизъм загрява зверски и трябва повече да почива, отколкото да работи.Иначе и трите машини по-горе са прекрасни и със сигурност няма да успееш да им видиш сметката ако го използваш за дупки - това, за което са правени При това, което ти предстои аз бих се огледал за професионална машина под наем.Което изобщо не значи, че един перфоратор ще ти бъде излишен

Коментар

Working...
                                X