Я да разнообразя темите за гуми, масла и анатифризи Тези дни ще трябва да си взимам перфоратор - писна ми да се моля на този и онзи за един дюбел.Значи спрял съм се на трите модела с еквивалентни характеристики.Цената варира между 300 и 420 лв и ценово са така, както съм ги подредил.Любпитно ми е дали някой е ползвал тези или подобни модели?Ето го и моя експириънс:Ползвал съм перфоратор на Спарки за лични цели преди да ми го гепят - никакви грижи.Отнесе доста работа а и беше модел от по-нисък клас - подбно но по-стар модел.Изобщо фен съм на марката - от много години съм доволен от всичките им инструменти.Работил съм със служебен гайковерт на Hitachi - малко в страни е като вид машина, обаче: Колегите му смъкваха гьона от работа. За служебни цели и далеч не за завиване на винтове.Безброй дупки е пробил, много от които в бетон?!? и работи безукорно над година и нещо.После купихме още 3... Така и напуснах.За макитата не знам нищо.Имам личен винтоверт от тази фирма ама намам впечатления - прекалено малко работа е отнесъл до момента.А именно перфоратора на Макита ми хареса най-много - вчера ги гледах на живо.Слушал съм доста добри отзиви за тази марка, включая и магазина.Ама там е оправдано - все пак е най-скъп...Приемам съвети но само за тези марки.Освен това преди някой да е споменал Бош да кажа, че не ги харесвам, независимо от цвета Професионалните им машини може и да са добри но това, което аз търся не е такъв клас.И на последно място - цената не е фактор.И машините:Sparky BPR 261E - Гаранция - 6м.Hitachi DH24PC3 - Гаранция - 12м.Makita HR 2470 - Гаранция - 12м.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на ... Перфоратор!
Collapse
X
-
Изпитал съм само Спарки от трите показани модела. Точно този модел който си показал на Спарки е много яка машина Само ще ти кажа на един обект колко работа е свършил ти сам преценявай.Между 6800-7000 отвора с бургия Ф 12 видия и всичкото това в бетон За цялата работа съм сменил 2 комплекта четки.Притежавам този перфоратор от 2г. и съм му разказал играта[ или той на мен незнам] Един съвет ако се спреш на Спарки вземи точно този с металната глава на нея пише "MAGNEZIUM".Колегата беше си взел същия само че с пласмасовата глава , пълен провал не ти я препоръчвам по ефтин е с 50лв. Още един съвет тази машина се плаши от силно претискане при пробиване , най-добра работа има когато се остави по свободна при пробиване и се упражнява само лек натиск.Един приятел я прецака сега и смених доста части от ударния механизъм ,всичко ремонта ми излезе 65лв. с работата. От мен това, не съм роботил с другите марки но не се лъжи от имена.Немога да ти кажа вземи примерно Макита защото съм слушал че са голяма работа при тях и най-малкия ремонт е два пъти по скъп от този на Спарки които имат сервизни бази дори и в по-малките градовеФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Изпитал съм само Спарки от трите показани модела. Точно този модел който си показал на Спарки е много яка машина Само ще ти кажа на един обект колко работа е свършил ти сам преценявай.Между 6800-7000 отвора с бургия Ф 12 видия и всичкото това в бетон За цялата работа съм сменил 2 комплекта четки.Притежавам този перфоратор от 2г. и съм му разказал играта[ или той на мен незнам] Един съвет ако се спреш на Спарки вземи точно този с металната глава на нея пише "MAGNEZIUM".Колегата беше си взел същия само че с пласмасовата глава , пълен провал не ти я препоръчвам по ефтин е с 50лв. Още един съвет тази машина се плаши от силно претискане при пробиване , най-добра работа има когато се остави по свободна при пробиване и се упражнява само лек натиск.Един приятел я прецака сега и смених доста части от ударния механизъм ,всичко ремонта ми излезе 65лв. с работата. От мен това, не съм роботил с другите марки но не се лъжи от имена.Немога да ти кажа вземи примерно Макита защото съм слушал че са голяма работа при тях и най-малкия ремонт е два пъти по скъп от този на Спарки които имат сервизни бази дори и в по-малките градовеBrava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Neosi написа:Atanas71 написа:Изпитал съм само Спарки от трите показани модела. Точно този модел който си показал на Спарки е много яка машина Само ще ти кажа на един обект колко работа е свършил ти сам преценявай.Между 6800-7000 отвора с бургия Ф 12 видия и всичкото това в бетон За цялата работа съм сменил 2 комплекта четки.Притежавам този перфоратор от 2г. и съм му разказал играта[ или той на мен незнам] Един съвет ако се спреш на Спарки вземи точно този с металната глава на нея пише "MAGNEZIUM".Колегата беше си взел същия само че с пласмасовата глава , пълен провал не ти я препоръчвам по ефтин е с 50лв. Още един съвет тази машина се плаши от силно претискане при пробиване , най-добра работа има когато се остави по свободна при пробиване и се упражнява само лек натиск.Един приятел я прецака сега и смених доста части от ударния механизъм ,всичко ремонта ми излезе 65лв. с работата. От мен това, не съм роботил с другите марки но не се лъжи от имена.Немога да ти кажа вземи примерно Макита защото съм слушал че са голяма работа при тях и най-малкия ремонт е два пъти по скъп от този на Спарки които имат сервизни бази дори и в по-малките градовеФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Аз ползвам този модел на "Спарки" от почти 2г. Като цяло съм доволен, но имах проблем със съединителя преди известно време. Изключваше дори на свредла с диаметър 10-12 мм. при пробиване в бетон. Но понеже беше още в гаранция ми я оправиха- казаха ми че само са натегнали съдинителя. Обаче гаранцията от 6 месеца,както си посочил е неприемлива. Аз купих моя перфоратор с 24 м.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
VooDoo написа:Аз ползвам този модел на "Спарки" от почти 2г. Като цяло съм доволен, но имах проблем със съединителя преди известно време. Изключваше дори на свредла с диаметър 10-12 мм. при пробиване в бетон. Но понеже беше още в гаранция ми я оправиха- казаха ми че само са натегнали съдинителя. Обаче гаранцията от 6 месеца,както си посочил е неприемлива. Аз купих моя перфоратор с 24 м.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:VooDoo написа:Аз ползвам този модел на "Спарки" от почти 2г. Като цяло съм доволен, но имах проблем със съединителя преди известно време. Изключваше дори на свредла с диаметър 10-12 мм. при пробиване в бетон. Но понеже беше още в гаранция ми я оправиха- казаха ми че само са натегнали съдинителя. Обаче гаранцията от 6 месеца,както си посочил е неприемлива. Аз купих моя перфоратор с 24 м.SEAT Leon Cupra 300
Коментар
-
Аз ще си позволя да похваля една друга марка, която не виждам да сте споменали - Skil.На работата има един такъв, що дупки е пробил той си знае, много здрава машина. Вече 3 години и нещо няма грешка, даже четки не сме сменяли. Иначе и аз съм чувал, че Спарки е добър избор. За скила скоро видях един като нашия, нещо ми се върти цена от двеста и нещо лева.П.С. сега се сещам, че един авер си взе Скил 900 вата за 280-290лв., което е по-добър вариант и от трите споменати от теб. Хем по-евтино, хем доста по-мощно, все пак 900 е повече от 650 на Спаркито и 800-те на Хитачито. Но според мен и те ще ти свършат работа, все пак няма да буташ НДК-то, нали :DN.Y. State of Mind
Коментар
-
Дано не подкрепяте Макитата само заради името, но определено това Спарки е с по-добри показатели - има малко по-силен удар, самите удари са повече за е-ца време, което значи по-бързо и лесно пробиване, и е с "една идея" по-лек. Esper - гледал ли си каталога на Бош? Имаше преди време една страхотно малка и лека машина под 2 кг, с невероятен удар за размерите си 1.9 J. Беше най-малкия модел от всички перфоратори, и струваше към 270 лева, май.sachma - 2 такива скил-а изгоряха в един и същи ден на един колега в ръцете. И двата с една и съща повреда, след 4-5 месеца работа.
Коментар
-
sachma написа:..... сега се сещам, че един авер си взе Скил 900 вата за 280-290лв., което е по-добър вариант и от трите споменати от теб. Хем по-евтино, хем доста по-мощно, все пак 900 е повече от 650 на Спаркито и 800-те на Хитачито.......SEAT Leon Cupra 300
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар