Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

До 25% имаш право да затъмниш стъклата.Задните (разбирай на вратите) можеш и на 100%, ако имаш странични огледала. Поне така беше в ЗДП преди промяната му. Сега не знам
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Vladim написа:
      nai7 написа:
      Аз не съм много убеден че е забранено,мисля че имаше колко може да се затъмняват.
      Явно не си запознат със закона... разрешава се затъмняване на задните странични стъкла.
      Аз и затова казах че "мисля" дори и при наличието на странични огледал?Само тука ли е така или по цял свят,понеже гледах един клип във който един руснак го спряха зареди това,но момчето изкара документ че са му във някъква норам.Та се наложи да извикат други ченгета със уред за мерене колко пропускали стъклата,но уреда се оказа развален.

Коментар

Слав написа:
        До 25% имаш право да затъмниш стъклата.Задните (разбирай на вратите) можеш и на 100%, ако имаш странични огледала. Поне така беше в ЗДП преди промяната му. Сега не знам
        Тази глупост със затъмнените стъкла никога не съм я разбирал.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Аз не виждам защо да не мога да затъмнявам задните странични или пък задното стъкло ако ми харесва. През задните странични не гледам, а колкото до задното, за баничарките и бусовете, които изобщо нямат какво да кажем?
          Allergic To The Counterfeit

Коментар

Vladim внимавай да не попаднеш на някой като мен да ми тропаш по джама, после ще те питам за фаровете какво мислиш като слезна Това малко на шега, малко на истина, щото като слезна, ама стига с тези идеални хора във шофирането
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Аз също не виждам проблем в затъмняването на стъклата?! Разбира се, като изключим предното мисля ,че няма никакъв проблем.Като се движа през деня по улиците се радвам ,че има много автомобили със запалени светлини. Така ще има по-малко ударени ,"кьорави" баби.
              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
              http://www.keepfighting.ms

Коментар

Чл. 100, ал. (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:1. (доп. - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) табелите с регистрационния номер чисти и да не поставя върху тях никакви предмети, материали и вещества;2. устройствата за осветяване и светлинна сигнализация при маневри чисти, видими, регулирани и в изправност;3. стъклата и огледалата чисти.-------------------------------------------------------------------Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Коментар

Добре де защо тогава на някой депутатски лимузини стъклата са толкова черни че може да заваряваш през тях без да се осветиш :D А и други коли съм виждал с черни стъкла естествено без челното де ??? А ако колата ми е нов внос и ще се регистрира за пръв път в България и съм си я докарал със заводско затъмнени стъкла какво следва !!!
                  LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

В Гърция е забранено да се движи автомобил със затъмнени КОИ ДА Е стъкла. Като ходих едно време с Темпрата, техните гранични полицаи ми го казаха и ме предупредиха, че ако ме спрат катаджии ще имам проблем.Затова на Ланчите сега стъклата не са затъмнени.

Коментар

Следва да си смениш стъклата с НЕзатъмнени !!! И аз ходих в КАТ с фабрично черни ама началника ми каза ... има си закон и според него и 1% затъмняване не се допуска и не може да се мине през КАТ както и през годишните технически прегледи! Началника също най-културно ми обясни места където мога да си купя стъкла!
                      Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

maxuel82 написа:
                        Добре де защо тогава на някой депутатски лимузини стъклата са толкова черни че може да заваряваш през тях без да се осветиш :D А и други коли съм виждал с черни стъкла естествено без челното де ??? А ако колата ми е нов внос и ще се регистрира за пръв път в България и съм си я докарал със заводско затъмнени стъкла какво следва !!!
                        Едно време, през комунизъма още, един познат беше на работа в Казахстан (тогава Казахска ССР, част от СССР). Докара си от там Лада с фабрични зелени стъкла. Тук не му я регистрираха, докато не смени с бели ВСИЧКИ стъкла.А сега мисля че няма да имаш проблем при регистрацията, зависи колко за затъмнени стъклата. На Дедрата са зелени стъклата и няма проблеми, но всъщност не са тъмни, а просто цветни. И не се забелязва, докато не свалиш джама до някъде и направиш сравнение).

Коментар

Immortal едно от нещата, които много ми харесват в Ланча. Виждал съм Капа със зелени стъкла и е супер :DА гърците викат на границата за тъмните стъкла "фабрик", "фабрик" и с нокътя лющи фолиото на Голфа
                          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

За цветни стъкла няма проблем ! Бях вкарал пежо 605 и стъклата му бяха доста кафяви и си личеше ясно но нямах проблем при регистрацията на колата !!! Явно черните и силнозатъмнените стъкла правят повече впечатление но не и цветните !
                            LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

ilko-gd написа:
                              Vladim внимавай да не попаднеш на някой като мен да ми тропаш по джама, после ще те питам за фаровете какво мислиш като слезна Това малко на шега, малко на истина, щото като слезна, ама стига с тези идеални хора във шофирането
                              Аа... гледай сега... ще те преценя, че си лют македонец и дори лош поглед няма да смея да ти хвърля! :D Майтапа на страна - ясно е, че всеки възприема правилата по собствен начин, но все пак на пътя трябва да сме толерантни!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Едно приятелче си купи Голф 3-ка ,със затъмнени джамове навсякъде без предното.На предното имаше само някъква ивица от това фолио.. Резултата е,от 6 спирания за 5-6 месеца,само на карулката му направиха проблем и му писаха фиш за 30 лв. (Колата е била на полицай.. )
                                Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Working...
                                X