Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Край на фаровете през светлата част на денонощието.Не съм съгласен в слънчев ден да караме на фарове.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Край на фаровете през светлата част на денонощието.Не съм съгласен в слънчев ден да караме на фарове.
      В слънчев не, но в мрачен, или дъждовен да! И не забравяйте, че нямате електромери на колите си!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И аз ги спирам от утре, сложих от тези осрам найтбрейкър, те така и така им дават 50% по къс живот по добре да ги пестя когато мога.
        ----------------------------------------------------------------------------
        Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
        ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
        ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

stenli написа:
          Точно днес ме спря един орган на КАТ за това че не съм си пуснал фаровете стигнах ме до лек спор по върпоса до кога трябва да се кара на фарове задължително . Веднага ми беше показано какво пише в правилника. Там е написано ".... до 1 март." , обаче аз го контрирах веднага че е трябвало да добавят " включително" при което той ме гледа умно 1 минута и ме пусна да си ходя.
          Хахах , добре си се измъкнал ! Есента може да го пробваш, като на 1 Октомври караш без светлини, и ако те спрат да кажеш - трябвало е да напишете "включително". Е не са ли смотани ?! Той те спира, и не е сигурен дали е прав, или не ! Егати и полицията смотана.Vladim - като зареждаш - нафтоколонката е вид електромер в случая (Нищожна разлика, но все пак)

Коментар

Е то винаги първата седмица не глобяват, а само подсещат. Ако добавят "включително" в края на изречението ще се подразбира че включва и началната и крайната дата. Друг е въпроса тези които пишат законите до колко са грамотни.

Коментар

ogi28b написа:
              Vladim - като зареждаш - нафтоколонката е вид електромер в случая (Нищожна разлика, но все пак)
              Да, разликата е минимална и мисля, че с си заслужава да се жертва в името на неприятности, че и най-лошото. Но темата сме я коментирали много, много пъти и всеки не отстъпва позиция така, че няма смисъл пак да я подхващаме

Коментар

Оги, нищожна, нищожна - 5% завишен разход на гориво. :D При сегашните цени - си е 10 ст. на литър. Горя 7-8 литра на 100 км. - ей ги на - 80 стотинки икономия на 100 км. в града. Или за месец през лятото ( когато пътувам повече ) и изминавам около 2 000 км. на месец със смесен разход 6/100 реализирам 120 литра нафта или 12 лв. "икономия" на месец...Тоест около 60 кВч. енергия...Ами електромер си е да го ...ПС: Колеги, не ме упреквайте. Това са дребните сметки. В града вече няма да карам със светлини, но извън града - задължително. По-горната сметка важи за тези на, които им клеясва превключвателя за фаровете от март до ноември.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз съм един от тези,които няма да спрът да карат с включени фарове и през летните дни.От както имам книжка,карам винаги "на" фарове и от тогава съм научил и баща ми.Всеки сам си преценя Поздрави

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Tornado написа:
                    Подкрепям с двете ръце. Само при намалена видимост.

Коментар

И аз ги светвам фаровете по моя преценка, освен ако не е задължително.

Коментар

Аз пък се кефа супер много,че падна това за фаровете заради едно нещо...А именно това,че вече случайно ако си забрава да си пусна фаровете,няма кой да ми каже "Дай 10лв. да пиеме по кафе".. Умирам си от кеф..
                        Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

liverpool235 написа:
                          Аз пък се кефа супер много,че падна това за фаровете заради едно нещо...А именно това,че вече случайно ако си забрава да си пусна фаровете,няма кой да ми каже "Дай 10лв. да пиеме по кафе".. Умирам си от кеф..
                          Единственото положително нещо от отпадането на "задължителния светъл" период. Аз самият и преди 2 години писах - шофирам целогодишно на къси без да се впечатлявам дали пече ярко слънце или не. През дъждовните дни - дори си пускам и фаровете за дъжд (мъгла, мъгла, знам)...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Преди много години беше редно когато видиш някой на фарове да му правиш път. Тогава поне в такива ситуации се бързаше за някакво лечебно заведение. Все си мисля, че още не сме стигнали на ниво когато екипа специалисти ще е на втората минута на адреса и няма нужда да летим и да се правим на линейки.

Коментар

Поклон пред всички, които считат, че след 1 март е напълно ненужно да карат с включено осветление през деня. Особено вчера и днес сутринта в София, а вероятно и в други части на страната. Браво, евала !!! Също така - напълно забранено е преди тръгване да си почиствате колата - стъкла и светлини - от снега. Така още по-лесно се сливате с фона !

Коментар

ogi28b написа:
                                Поклон пред всички, които считат, че след 1 март е напълно ненужно да карат с включено осветление през деня. Особено вчера и днес сутринта в София, а вероятно и в други части на страната. Браво, евала !!! Също така - напълно забранено е преди тръгване да си почиствате колата - стъкла и светлини - от снега. Така още по-лесно се сливате с фона !
                                Така, така... пестете от ток, а иначе нека тубата да бичи бас и парното на 6! :D Нагледах се на простотии в това гадно време... даже слезнах да питам един врачанин, който ме засече дали във Враца не ползват мигачи, ама не пожела да си свали джама. Пробах да му отворя вратата, ама се беше заключил. Отвори прозореца и нещо измънка чак като вече се качвах в Бравата. После съжалих за постъпката още повече, че се разви пред погледа на приятелката ми...

Коментар

Working...
                                X