Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Онзи, на който му е трудно да се изразява пък камо ли да води спор го игнорирам.А с останалите се уморих да споря, защото не виждам смисъл да се повтарям. Изразих позиция и се аргументирах. За пореден път казвам, че в професионалната ми работа светлината е основна и имам много добри наблюдения от ситуациите на пътя. За колегата, който така и не ме разбра изваждам цитат от предишно мое изказване:
    Vladim написа:
    ... За да не заслепяват крушките на дългите трябва да светят не повече 20-30% от цялата си светлосила. Повечето DRL-и са някакви гаражни изпълнения и нямат никакво отнемане на мощността на крушките и така все едно карат на дълги срещу мен...
    В този ред на мисли идеята ми е да СЕ ГЛОБЯВАТ тези цитирани във второто изречение от цитата. Спорът зе мен става безсмислен, а иначе от утре ще продължа да карам на фарове с изключение на слънчевите дни в града!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И аз от утре СПИРАМ да карам на фарове - само в случайте на намалена видимост, когато и преди този безсмислен закон си пускахме фаровете.А на тези дето не могат да преценяват като изпреварват и светещите фарове им помагали - ми да не изпреварват
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Vladim написа:
        Онзи, на който му е трудно да се изразява пък камо ли да води спор го игнорирам.А с останалите се уморих да споря, защото не виждам смисъл да се повтарям. Изразих позиция и се аргументирах. За пореден път казвам, че в професионалната ми работа светлината е основна и имам много добри наблюдения от ситуациите на пътя. За колегата, който така и не ме разбра изваждам цитат от предишно мое изказване:
        Vladim написа:
        ... За да не заслепяват крушките на дългите трябва да светят не повече 20-30% от цялата си светлосила. Повечето DRL-и са някакви гаражни изпълнения и нямат никакво отнемане на мощността на крушките и така все едно карат на дълги срещу мен...
        В този ред на мисли идеята ми е да СЕ ГЛОБЯВАТ тези цитирани във второто изречение от цитата. Спорът зе мен става безсмислен, а иначе от утре ще продължа да карам на фарове с изключение на слънчевите дни в града!
        Спора е безмислен,има си идиоти които си карат както си иЗкат,неможе ги промени.

Коментар

От утре и аз вече няма да си пускам фалшивият ксенон...
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
          Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
          Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

ilko-gd написа:
            И аз от утре СПИРАМ да карам на фарове - само в случайте на намалена видимост, когато и преди този безсмислен закон си пускахме фаровете.А на тези дето не могат да преценяват като изпреварват и светещите фарове им помагали - ми да не изпреварват
            Аз бях един от тези, които писаха, че извън града карат на светлини, точно заради изпреварването. Ще поясня. Аз преценявам все още достатъчно добре всичко на пътя. Но когато карам в моята лента, искам изпреварващия отсреща да ме вижда и да знае, че карам срещу него. А когато изпреварвам, също не знам този отсреща как преценява, може да получи факс и да натисне газта. Има всякакви хора-разсеяни, болни, недоскив. Понякога е запрашено или има мараня, или слънцето свети насреща и видимостта е нарушена. Друго си е да го стресна с незаконния си ксенон. По този начин пазя себе си.В града, както казах, няма да пускам фаровете. И да отбележа, че от 2-ри март не е задължително да се кара на фарове. Утре сме първи и все още е задължително.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Само да напомня, че се кара на фарове до 1 Март включително, т.е. утре да си пускате фаровете, от 2-ри (вторник) - по избор.

Коментар

Airfan написа:
                Само да напомня, че се кара на фарове до 1 Март включително, т.е. утре да си пускате фаровете, от 2-ри (вторник) - по избор.
                Това сигурно ли е?Аз тъкмо се бях засилила да ги спирам тези фарове, че само ми товарят консумацията на ток.

Коментар

200 % е сигурно. Утре (или вече днес) също е задължително карането с включени светлини

Коментар

Много благодаря! Спестихте ми малко срам пред катаджиите

Коментар

No_Name написа:
                      Airfan написа:
                      Това сигурно ли е?Аз тъкмо се бях засилила да ги спирам тези фарове, че само ми товарят консумацията на ток.
                      Спри и двигателя - да не ти хаби горивото. :D

Коментар

ls1 написа:
                        No_Name написа:
                        Airfan написа:
                        Спри и двигателя - да не ти хаби горивото. :D
                        хаха за сега хабенето на гориво не ми пречи, но и това може да се случи, ако пак започнат да се покачват цените на бензина. :D Иначе за консумацията на ток съм съвсем сериозна. Акумулатора ми просто отказа насред задръстването заради "високата" консумация на електроенергия - фарове, чистачки, парно и каране само на 1-ва (макс 2-ра), а сега при чисто нов акумулатор на 3 месеца, някакъв си ремък започна да издава доста неприятен звук при палене на колата и ми казаха, че най-вероятно е от високата консумация на енергия зимата (аз обичам да ми е топличко в колата). Тоест решила съм да тествам известно време без фарове и парно и да видим дали нещо ще се промени, в противен случай ще влизам в бокса :D

Коментар

От висока консумация на ток не може да откаже акумулатора докато е запален двигателя!Най-вероятно алтернатора ти не зарежда достатъчно.
                          _/''''''''''''''''''''''''\_
                          //---------------\\
                          [( )== //// ==( )]
                          |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Ето какво се вижда:1. 100% дълги светлини + 100% къси светлини /ксенонови лампи при късите/;2. 100% къси светлини с ксенонова крушка с /6000 или 8000/к;3. ДРЛ на 30% от капацитета на лампите за дългите светлини.За съжаление матрицата на камерата не е толкова съвършенна , като човешкото око. Не може достатъчно добре да отрази разликата в светлото ,което "блести" пред обектива. А може и оператора да е смотан...незнам, но въпреки всичко мисля ,че ще направите разлика , щото тя фактически е огромна!п.п. още една редакция... всичко е снимано на 6мразстояние от колата , в приклекнало положение на опратора
                            Прикачени файлове
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Точно днес ме спря един орган на КАТ за това че не съм си пуснал фаровете стигнах ме до лек спор по върпоса до кога трябва да се кара на фарове задължително . Веднага ми беше показано какво пише в правилника. Там е написано ".... до 1 март." , обаче аз го контрирах веднага че е трябвало да добавят " включително" при което той ме гледа умно 1 минута и ме пусна да си ходя.

Коментар

stenli написа:
                                Точно днес ме спря един орган на КАТ за това че не съм си пуснал фаровете стигнах ме до лек спор по върпоса до кога трябва да се кара на фарове задължително . Веднага ми беше показано какво пише в правилника. Там е написано ".... до 1 март." , обаче аз го контрирах веднага че е трябвало да добавят " включително" при което той ме гледа умно 1 минута и ме пусна да си ходя.
                                Добре , че прочетох форума днес . Бях с един колега и няколко минути преди да го спрат му казах да си пусне фаровете . За късмет проверката беше рутинна , но погледна полицая и чистачките дали са чистили , понеже беше запръскало леко дъжд.Днес беше облачно и си карах също на фарове , дори да не бяха задължителни :D
                                Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Working...
                                X