nikolce написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)
Collapse
X
-
Хората на новите коли вече задължително слагат дневни светлини или правят късите да не могат да се гасят. Не го е измислил това Сульо от Долно Нанагорнище, а кадърни хора след определени анализи. И въпросната директива на ЕС също не е случайна.А нерегулираните фарове са точно толкова опасни денем, колкото и нощем.П.П. Днес ми се наложи да превключа средното огледало на "нощен" режим посред бял ден, щото един пенсионер с едно Ескортче ми беше облещил дългите отзад... Цъкнах му фаровете за мъгла (сигнал, който нощем като цяло го разбират), ама къде ти...пенсионер да разбере шофьорски сигнал...
Коментар
-
Immortal написа:...А нерегулираните фарове са точно толкова опасни денем, колкото и нощем...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Абсолютно съм съгласен! А също така според мен за преправяне на инсталацията дългите да светят вместо къси, или така нареченият DRL собственика на МПС-то трябва да отнася солени глоби!
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Vladim написа:Абсолютно съм съгласен! А също така според мен за преправяне на инсталацията дългите да светят вместо къси, или така нареченият DRL собственика на МПС-то трябва да отнася солени глоби!
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, аргументирай се, моля ! Аз карам с преправена инсталация дългите да светят със значително понижена сила вместо къси, или така нареченият DRL. Защо смяташ че трябва да отнасям солена глоба? Защо моят шеф в работата, който има тази система вградена от завода на колата си Рено Меган Сеник, също и негов приятел, който има тази система на новата си хонда акорд модел 2009, а също и всички които карат джипове Audi Q7, леки коли Audi А8/А6/А4, с вградени в завода DRL - не трябва да отнасят глоба, а само аз? С какво моите DRL са по-различни от техните.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:ogi28b написа:Vladim написа:Абсолютно съм съгласен! А също така според мен за преправяне на инсталацията дългите да светят вместо къси, или така нареченият DRL собственика на МПС-то трябва да отнася солени глоби!Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Все още не мога да разбера защо трябва аз да бъда глобен, щом съм си купил и поставил DRL модул, който е настроен на 30% мощност. С какво моят автомобил с включени дълги светлини на 30% е по-различен от "заводски вградените DRL-и"Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
И аз да се обадя тук между шамарите В случая съм на страната на колегата @Stefanaki, защото е прав за едно единствено и достатъчно нещо: не е справедливо да се глобяват само водачи с добавени дневни светлини, защото нищо не пречи същите да са добавени според изискванията.Не е честно и никога не е било да се поставят всички под общ знаменател== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Vladim написа:Stefanaki написа:Все още не мога да разбера защо трябва аз да бъда глобен, щом съм си купил и поставил DRL модул, който е настроен на 30% мощност. С какво моят автомобил с включени дълги светлини на 30% е по-различен от "заводски вградените DRL-и"Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Vladim написа:Stefanaki написа:Все още не мога да разбера защо трябва аз да бъда глобен, щом съм си купил и поставил DRL модул, който е настроен на 30% мощност. С какво моят автомобил с включени дълги светлини на 30% е по-различен от "заводски вградените DRL-и"
Коментар
-
Vladim - разбирам за какво говориш, и мен също ме дразни много когато някой е набил гаражен ДРЛ в колата си. Моят работи на 30 % запълване с ШИМ, което казано на прост език за хората които не знааят какво е - това е 3 части време има напрежение върху лампата, 7 части време - няма. Това разбира се с много голяма честота, за да не си личи мигане. После ще снимам с фотоапарата как свети моят ДРЛ, и как свети моят ксенон във фара с лупа. Твърдя че ДРЛ-а ми през нощта изглежда около 95 % еднакъв с габарити. За заслепяване не може да става и дума !
Коментар
-
u_bo
-
Много дълга тема... Аз не разбрах, защо нещете да карате на фарове? Не е като да трябва да ги пускате и спирате всеки път. Ако крушките са ви скъпи, то откъде пари за масло :DТо пък даже някакви DRL модули.. аз съм млад шофьор и наистина не разбирам, какво им е на късите?Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар