Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не знам що се карате - всеки вижда ситуацията със собствените си очи и я осмисля със собственият си мозък. Ако някой може да вижда на 40 метра, друг може да вижда на 100 метра. Не искам да споменавам тези, които си мислят, че виждат - ама тц.Та - щом закона казва, ще палим фаровете, въпреки че и преди съм изказвала мнение, че ког да се кара с включени фарове е обяснено добре в закона и няма нужда цяла зима да се кара на фарове. (ако може да не почваме старата тема)
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абе на, какво я обърнахте тази тема?
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Lane Staley написа:
        аз за 3 месеца навъртам колкото ти за година. А, две са - не минавам със 150 по Цариградско. Ако за този ми пропуск вината пада върху слабите ми познания по ЗДП, то: "Извинявай Оги"
        Кел файда от тва ? Ако ще и два милиона да минаваш на година - когато не знаеш основни понятия - не знаеш. Забелязал съм че във всяка тема, в която няма какво да кажеш повече, и казваш как съм карал със 150 по Цариградско. Хванал си се по-здраво от удавник за сламка за това. Може даже да си отвориш пак да почетеш, та да спиш спокойно. Само че разликата между мен и теб е, че аз знам, че е било забранено движението с тази скорост, и осъзнавам че съм нарушил, докато ти очевидно не знаеш какво е намалена видимост, и не знаеш че е забранено изпреварването, и вместо да се поинтересуваш - гледаш да си чешеш пръстите по клавиатурата, за да спориш.Дори и в момента си противоречиш - казваш ми кога и как съм карал, като ме обвиняваш за това, а в същото време пък искаш да ми правиш сечено, и заставаш от позицията на човека, който изпреварва камиони при намалена видимост. Заради такива като вас трябва да въведат проверочен изпит при преиздаване на книжките.

Коментар

ogi28b написа:
          ...очевидно не знаеш какво е намалена видимост, и не знаеш че е забранено изпреварването, и вместо да се поинтересуваш - гледаш да си чешеш пръстите по клавиатурата, за да спориш..
          Оги, нищо лично, наистина, но защо ти не провериш каква ситуация на пътя е "намалена видимост" и дали тя е обективна (засяга всички) или субективна (засяга едно-единствено МПС двъжещо се зад пръскащ камион).Ето ти няколко цитата от ЗДП и очаквам да кажеш как намалената видимост при тях кореспондира с твоята интерпретация за пръскащия камион:Чл. 39. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена видимост под 50 метраЧл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини, габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.Чл. 71. (1) Всяко пътно превозно средство с животинска тяга трябва да има два бели или жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а при движение през нощта и при намалена видимост - отзад вляво светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина. Светлоотразителите трябва да са разположени симетрично от двете страни на превозното средство. (2) Всяка ръчна количка, теглена или бутана, при движение през нощта и при намалена видимост трябва да има най-малко една бяла или жълта добре различима светлина отпред и най-малко една червена светлина отзад. Източникът на тези светлини може да е един, който да бъде разположен от лявата страна на количката. Светлините не са задължителни за ръчни колички с широчина, по-малка от 1 метър.Чл. 73. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път извън населено място през нощта или при намалена видимост всяко спряно на платното за движение моторно превозно средство и тегленото от него ремарке трябва да бъдат обозначени с включени габаритни светлини.Чл. 78. При движение през нощта и при намалена видимост извън населените места водачът на стадо, придвижващо се по платното за движение, трябва да го обозначи откъм страната на движението със запален фенер. И така всеки път, когато мине камион, който пръска (2) При намалена видимост или при интензивно движение движението на група пешеходци с водач по платното за движение се разрешава само в колона един след друг. Престрояване всеки път, когато мине пръскащ камион
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ogi28b написа:
            Кел файда от тва ? Ако ще и два милиона да минаваш на година - когато не знаеш основни понятия - не знаеш. Забелязал съм че във всяка тема, в която няма какво да кажеш повече, и казваш как съм карал със 150 по Цариградско. Хванал си се по-здраво от удавник за сламка за това. Може даже да си отвориш пак да почетеш, та да спиш спокойно. Само че разликата между мен и теб е, че аз знам, че е било забранено движението с тази скорост, и осъзнавам че съм нарушил, докато ти очевидно не знаеш какво е намалена видимост, и не знаеш че е забранено изпреварването, и вместо да се поинтересуваш - гледаш да си чешеш пръстите по клавиатурата, за да спориш.Дори и в момента си противоречиш - казваш ми кога и как съм карал, като ме обвиняваш за това, а в същото време пък искаш да ми правиш сечено, и заставаш от позицията на човека, който изпреварва камиони при намалена видимост. Заради такива като вас трябва да въведат проверочен изпит при преиздаване на книжките.
            Това удебеленото изобщо не го разбирам.Повтаряш тук някаква мантра за намалена видимост, запънал си се като магаре на мост, вреш ми под носа някакви познания по ЗДП, а цитираните от теб членове на закона нямат нищо общо със ситуацията описана от колегата. Хеле пък чл 42 ал 1 Тази забрана за изпреварване на камион, който хвърля пръски вода съществува само в някакво кътче на твоя инат.Ти не можеш да съдиш за познанията ми по закона, колкото до твоите - да, знаеш го. И толкова. Както децата знаят таблицата за умножение, но това някак не стига за Нобелова награда за Математика. Колкото за скоростта по Цариградско - да, заяждам те и няма да престана. Или ще престана в момента, в който и ти престанеш вечно да поучаваш хората и да ги съдиш, че карали опасно. Защото никой не е светец и е глупаво да се правиш на такъв. Дали точно заради такива като мен трябва да въведат преиздаване на книжките... Ако това някак ще те успокои нека го въведат. В живота си съм държал над 90 изпита, мислиш ли, че още един ще ме изплаши? Впрочем жена ми кара шофьорски курс и се забавлявам с листовките. Резултатите ми са такива, че мога след 20 минути да се явя на изпит и ще го взема. Хайде със здарве, че има много по интересни неща от теб в Неделя следобед, получи достатъчна порция от вниманието ми.
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Искам да попитам дали СБА правят безплатно регулиране на фаровете, както тръбят навсякъде и до кога?

Коментар

coolboby написа:
                Искам да попитам дали СБА правят безплатно регулиране на фаровете, както тръбят навсякъде и до кога?
                Правят Боби.срока е от 2-6.11.2009.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Значи мога да ида и да ми ги регулират безплатно. Супер, защото се нуждая от регулиране. Надявам се да не се направят на луди.

Коментар

Емиииииии....гредЪ! "Това е частно и държавата на плаща нищо" след което аз . Казах на човека, че по медии и тн. тръбят навсякъде че в СБА се прави безплатно регулиране на фарове и той ми каза същото "Това е частно и държавата на плаща нищо" ....

Коментар

coolboby написа:
                      Емиииииии....гредЪ! "Това е частно и държавата на плаща нищо" след което аз . Казах на човека, че по медии и тн. тръбят навсякъде че в СБА се прави безплатно регулиране на фарове и той ми каза същото "Това е частно и държавата на плаща нищо" ....
                      Може да го правят само в определени центрове на СБА.Разрових им сайта но не открих точна информация или списък със сервизи.Ако ти се занимава има телефон и може да попиташ директно тях.http://www.sba.bg/
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Благодаря ти Краси, предпочитам да дам 10лв и да мина без разправии и нерви.

Коментар

Караме без включени фарове от понеделник!

Шофьорите на автомобили от понеделник 1 март могат да карат без включени светлини. От КАТ няма да глобяват, ако фаровете са тъмни в светлата част на деня.Според сега действащия закон за движението по пътищата шофьорите у нас трябва да карат с включени фарове през деня от първи ноември до първи март. От КАТ обаче съветват да продължава да се кара на къси светлини през цялата година. Така колите стават по-видими и се намалява опасността от катастрофи. Специалисти казват, че включените фарове намаляват произшествията с 25 на сто. Припомняме, че според приет закон от Европейският парламент, всички шофьори от страни членки на евросъюза трябва да карат целогодишно на къси светлини от 7 февруари 2011 година.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Агенция Immortal съветва, все пак да не гасите късите светлини след 1-ви март, а да си карате с тях целогодишно.

Коментар

Колеги не съм чел темата до край , но разбирам , че се заражда няк’ъв спор от сорта "Мене ме мързи да си пусна фаровете...." Е мога да кажа съвсем честно и откровенно , че аз си карам почти целогодишно на фарове... (изключваме дните с ярко слънце лятото .... но дори лятото като е по мрачкаво времето ги пускам...) Какъв е проблема не мога да разбера ? Крушките ли се пестят....

Коментар

Jivko Georgiev написа:
                                Колеги не съм чел темата до край , но разбирам , че се заражда няк’ъв спор от сорта "Мене ме мързи да си пусна фаровете...." Е мога да кажа съвсем честно и откровенно , че аз си карам почти целогодишно на фарове... (изключваме дните с ярко слънце лятото .... но дори лятото като е по мрачкаво времето ги пускам...) Какъв е проблема не мога да разбера ? Крушките ли се пестят....
                                Споровете бяха през ноември месец. :D
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X