До ogi28b:Извинявай ама съм пропуснал да ти отговоря: По кой член точно от Закона за движение по пътищата ми е забранено изпреварванет?(не се заяждам, а просто ми стана интересно). Ама както и други пъти се е писало от много колеги във форума : "Айде да не се правим на светци" . Не се познаваме и не се знаем кой как кара ,така че ......... !!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)
Collapse
X
-
По ЧЛЕН 42, АЛИНЕЯ 1, ТОЧКА 2, както и по ЧЛЕН 43, колега. Непознаването на закона не отменя вина. Не се правим на светци, но редовно преглеждаме закона и правилника за да се осведомяваме за новостите, а и да не забравим нещо, като например кога точно имаме право да изпреварим, и кога не. За съжаление повечето хора, ако изобщо са чели закона и правилника, то е било един единствен път, когато са се явявали на изпит. Бас държа че например 95 % от форума си нямат понятие как се преминава през ж.п.-прелез - от приближаването до отдалечаването. Както и да е, доста се отклонихме от темата. От вдругиден - всички със запалени фарове.
Коментар
-
ogi28b написа:Знаеш ли че в такива условия нямаш право да изпреварваш ??like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Преди да се правиш на интересен защо малко не вникнеш в това, което пише колегата?
Коментар
-
Добър размер на шрифта Каквото искам да кажа съм го казал, не съм мишка да се крия на ЛС, а имам достойнство да го кажа тук Ако имаш усещане, че във всяка тема ти говоря на въпреки си е твой проблем. Рови където искаш и ме докладвай на когото прецениш за нужно. Много се биеш в гърдите, че знаеш закона, но цитираните от теб членове нямат никаква връзка с описаната от колегата ситуация.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Добър размер на шрифта Каквото искам да кажа съм го казал, не съм мишка да се крия на ЛС, а имам достойнство да го кажа тук Ако имаш усещане, че във всяка тема ти говоря на въпреки си е твой проблем. Рови където искаш и ме докладвай на когото прецениш за нужно. Много се биеш в гърдите, че знаеш закона, но цитираните от теб членове нямат никаква връзка с описаната от колегата ситуация.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Lane Staley написа:ogi28b написа:Знаеш ли че в такива условия нямаш право да изпреварваш ??
Коментар
-
Много ме дразнят нерегулираните фарове! Както през деня така и нощем! Също се отнася за малоумният DRL! Напълни се с коли, който ти блещят насреща с дългите си светлини икономисващи крушките и рефлекторите на късите! Честно казано предпочитам зле регулирани къси с ксенон отколкото дълги светещи 100% в мен макар и на по-ниско напрежение. От утре - всички на фарове!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Наистина е много гадно това, но мен лично ме дразнят тези, които карат на халогени когато няма нито мъгла, нито времето е лошо. Незнам каква газария виждат в това.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Ха, забранено било да изпревариш камион, който вдига вода А забранено ли е да се изпревари и сдухан автобус, чийто ауспух бълва ужасен пушек и хвърля масло по стъклото? Защото и това ми се е случвало. РАзкайвам се, но го направих въпреки, че ми е било забранено Ще горя в ада.И за каква намалена видимост говорим, при положение, че веднага щом се покажеш отстрани в съседната лента видимостта се оправя? Значи изобщо не е имало намалена видимост.Параграф 6, точка 55 от допълнителните разпоредби описва единствено общите условия на запрашеност, задименост и т.н., а не тези образувани от едно-единствено МПС, които се ликвидират веднага с изпреварването му или изоставането от него Когато се тълкуват закони стремежът е да се вникне в значението, което е вложил законодателят, а не да се преписват на законодателя собствените разбирания на тълкувателя. Също така, хубаво е тълкуването, ако изобщо е необходимо, да доведе до логичен извод, а не до невъобразим абсурд.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Ха, забранено било да изпревариш камион, който вдига вода А забранено ли е да се изпревари и сдухан автобус, чийто ауспух бълва ужасен пушек и хвърля масло по стъклото? Защото и това ми се е случвало. РАзкайвам се, но го направих въпреки, че ми е било забранено Ще горя в ада.И за каква намалена видимост говорим, при положение, че веднага щом се покажеш отстрани в съседната лента видимостта се оправя? Значи изобщо не е имало намалена видимост.Параграф 6, точка 55 от допълнителните разпоредби описва единствено общите условия на запрашеност, задименост и т.н., а не тези образувани от едно-единствено МПС, които се ликвидират веднага с изпреварването му или изоставането от него Когато се тълкуват закони стремежът е да се вникне в значението, което е вложил законодателят, а не да се преписват на законодателя собствените разбирания на тълкувателя. Също така, хубаво е тълкуването, ако изобщо е необходимо, да доведе до логичен извод, а не до невъобразим абсурд.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
А добре бе, хора.Искате да изпреварите нещо от пред, няма значение какво е.Имате оплакване - не мога да видя напред какво става, защото:- "хвърля" вода от мократа настилка и не мога да видя на 2 метра пред него дали идва някой в насрещното.- "хвърля" пясък, прах, сняг, изпада слама, жито, ечемик и т.н. от него (за което си е виновен, но не сте вие органа да го санкционирате, че не си е укрепил "товара")Та вие викате - не виждам и за това трябва да се кара с фарове, за да виждам дали има кола насреща.Как си противоречите - хем не виждате, хем казвате че нямате ограничена видимост.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
jenshen73 написа:Ганчо и ти малко май на амен плямпаш, извинявай, пишеш.jenshen73 написа:Щом не можеш да видиш дали отсреша идва кола - нямаш право да изпреварваш ...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Личното ми мнение е, че при лошо време /мрачно, тъмно/ е задължително да се кара със светлини, докато в слънчево време си е въпрос на избор - избор не на всеки, а на закона. Т.е. или трябва всички да карат с включени светлини през въпросните интеревали от време (или целогодишно) или никой да не кара с пуснати фарове. Сега е най-лошият вариант, защото ако караш с пуснати светлини и очакваш всички други да карат като теб то може да се изненадаш неприятно, защото не си видял някой който кара (законно) без да е пуснал светлините си само защото си свикнал и очакваш от другите да правят същото. Сега трябва да си още по концентриран и да следиш коли с фарове, пешеходци и коли без вкл фаровеFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
ogi28b написа:Осъзнаваш ли че бръщолевиш, и сам си противоречиш? Всъщност не каза абсолютно нищо, което да е аргументирано по някакъв начин, а просто искаше да си начешаш езика, като повтори няколко неща, с идеята да ми противоречиш. Не се бия в гърдите, но щом така смяташ - твой проблем. Но определено познавам по-добре закона от теб, и от много други като теб, които смятат че намалена видимост се изчерпва с мъгла и снеговалеж. Прочети внимателно Параграф 6, точка 55 от допълнителните разпоредби, за да се информираш добре какво точно означава понятието "намалена видимост", пък тогава идвай да спориш и да си ми опонент.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар