Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

...и тук веселба, а?!
    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Ето още едно безумие с ЦИТИРАНЕhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=325568#325568

Коментар

Vladim написа:
        Lane Staley... как е, младоженец? Светна ли ти, или с пълна тъмница след уикенда? :P
        На габарити съм. Ей така
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
          Колежке, ти си с Браво, нали? Проверявала ли си си фаровете? И знаеш ли колко от 3те крушки на всеки от задните ти стопове ( или фарове, не знам кое е по-точно ) светят?
          всички светят. Това, че не ги включвам в ясен и слънчев октомврийски ден не значи, че не работят, нито значи, че не полагам достатъчно достатъчно грижи колата да е в изправност и да е безопасна за каране.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не съм чел цялата тема, но от опит мога да кажа, че в по-мрачните дни фаровете помагат, последните 8 месеца ми се налагаше всеки ден да пЪтувам по доста км. и ви гарантирам, че кола с пуснати фарове се забелязва от по-далеч, няма го момента на изненада, когато изведнъж на 50-тина метра пред теб изкочи някакъв автомобил, който не се е виждал до този момент (става дума за права отсечка, мъглив район).Но не подкрепям ползването на фарове през лятото, бях в чехия известно време и там целогодишно се кара на фарове, през деня не допринасят с нищо, освен да се хабят и в последствие да горят.
            Винаги се цели в луната, така и да не уцелиш, пак ще си сред звездите!

Коментар

Zlobcho написа:
              ...Но не подкрепям ползването на фарове през лятото, бях в чехия известно време и там целогодишно се кара на фарове, през деня не допринасят с нищо, освен да се хабят и в последствие да горят.
              В града може би, но не и при междуградско шофиране!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Хайде на всички НЕлюбители на шофирането със запалени фарове, честито! Да ви е честит новият задължителен "светлинен сезон"! Пожелавам ви чисти фарове, здрави крушки и добра видимост! Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Коментар

Ало, Чъпкачев! Нищо не разбираш ти - сега идва най-сладкото!Всяка минута със ЗАГАСЕНИ фарове от утре е куршум в гнилото тяло на капитализма!
                  I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
                    Ало, Чъпкачев! Нищо не разбираш ти - сега идва най-сладкото!Всяка минута със ЗАГАСЕНИ фарове от утре е куршум в гнилото тяло на капитализма!
                    Е тоз не го познавам! :D Само знам, че ченгетата са пришили по няколко допълнителни джоба и се облизват... :Ddnes.bg[color=brown:2de65395d1]От днес 1 ноември всички автомобили трябва да се движат със запалени фарове през деня.Акцията е подета от КАТ

Коментар

Vladim написа:
                      ... за тъмни или нерегулирани фарове, изгорели крушки и други технически повреди...
                      Интересно ми е, как ще определят, кои фарове са регулирани и кои не? :D Смехория...

Коментар

Не разбрах с какво днес - 1 ноември (прекрасен слънчев ден) е по подходящ ден, за каране нонстоп на фарове от вчера 31 октомври, когато си ги пусках само на здрачаване ?И как допринесе това каране на фарове за безопастността Има една приказка че покрай сухото гори и мокрото - този правилник я олицетворява ...

Коментар

Ами честно казано тук (село), днес деня не е по-различен с абсолютно нищо.И преди днешната "светла" дата имаше ентусиасти на идеята за светлинна безопасност но днес определено не забелязах да са повече.Забелязах и няколко патрулки.Едните белеха семки и хич не ги беше еня колко двадесетолевки щъкаме на пътя.Другара патрулка която видях беше в движение. Без фарове А може би има поправка в закона, която отменя задължителното ползване на светлини в светлата част на денонощието?Тюх, ще ми се развали удоволствието ако е така А, още нещо - то е малко офтопик Пред очите ми днес на един селски светофар (Кауфланд) стана много глупашка катастрофа.Единия тръгна доста рано - с жълтото, другия явно мина на червено.Две неща ми направиха впечатление.Едното е, че единия участник беше със SAAB 900 - много ги харесвам тези модели.Другото: Бяха от "вашата" партия - с чинно запалени фарове, конкуриращи се с яркото, препичащо есенно слънчице.На СААБ-а отцеляха защото беше нацелен странично, в лявата колкона, централно между вратите.На Пасатор-а обаче угаснаха.Или от срам, че никаква работа не свършиха, или просто от удара - пасатора отнесе брутален и откровен челен удар, който скъси от общата му дължина поне 30 санта... :D
                          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

И аз съм от тези дето не вярват, че с включени светлини ще намалят изведнъж катастрофите. То гаменчетата като включат късите и кво ще им дохде акъла ли? Айде малко по-сериозно...Има други проблеми които са далеч по-значими когато става въпрос за избягване на катастрофи - всички знаем как се взимат книжки, как се минава ГТП, какви са ни пътищата и колите и най-вече какъв ни е манталитета.
                            N.Y. State of Mind

Коментар

http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1248936
                              Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

ilkor написа:
                                Не разбрах с какво днес - 1 ноември (прекрасен слънчев ден) е по подходящ ден, за каране нонстоп на фарове от вчера 31 октомври, когато си ги пусках само на здрачаване ?И как допринесе това каране на фарове за безопастността Има една приказка че покрай сухото гори и мокрото - този правилник я олицетворява ...
                                След, като ние българите не обичаме да спазваме правилата и все гледаме да си намираме вратички, че да минем метър е нормално да ни бъдат наложени дати и да бъде ясно! От тази дата до онази дата и толкоз. В законът по принцип пише, че при мрачно време, намалена видимост, снеговалеж също трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тябва да се пускат фаровете. Разбира се, че шорифането в града в слънчев ден на фарове е глупост. Това вече го обсъждахме. При шофиране извън града обаче има разлика. Както и при смрачаване. Дайте да не връщаме спорът от начало! Като човек, който има две очи и имам малко по-изострен поглед към светлината (такава ми е работата, не съм вампир) многократно съм се убеждавал в ползата от използване на фарове в мрачно време и по извънградски пътища. В ползата съм се убедил сам без някой да ми казва, че така ще намалеят катастрофите.

Коментар

Working...
                                X