Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

имам книжка от 1994 г и имам много навъртяни километри зад гърба си,но се дразня когато някой като теб се инати и ми излиза със пинизи от сорта,пускам ги когато има нужда.онзи ден зареди един такъв като тебе щях да се блъсна.тръгвам да испреварвам един ТИР който вдига вода до небесата,и нищо се не види пред него и когато съм наполвината,виждам че един умник като теб със бяла Лада Самара не си е пуснал фаровете.Добре че ми работят спирачките и че бях със на баща ми Волвото.Затова пускайте си шибаните фарове няма да ви навъртят сметката за тока.

Коментар

ogi28b написа:
      kazan написа:
      И ако нямах намерение да слагам ксенон и на дългите щях да съм първи ...
      Нямаше да си първи. DRL Low Beam + Fog Lights Някой някога задавал ли си е въпроса защо няма заводски ксенон и заводски фар с лупа на дългата светлина? Не е случайно! Остави си ги халогенните лампи на дългите.
      Има и с лупа на дългите или пък на една лупа са и дългите и късите ама на по-скъпичките коли.

Коментар

Аз пък точно на това съм се чудел като се заглеждам - защо дългите винаги са с халогенна лампа и рефлектор, но явно не съм гледал достатъчно.

Коментар

ele написа:
          nai7 написа:
          ele написа:
          nai7 написа:
          ок.забравих че то жената не е като човека особено пък жена зад волана.зареди една овца ме блъснаха миналата година.запомни това НЕГЪР СКИОР И ЖЕНА ШОФЬОР НЕМА ТАКОВА НЕЩО. само не ми каза защо не ги пускаш,може би елктромера върти.не се бой те не са към ел мрежата.няма да те спрат за неплащане.
          Аз пък се блъснах преди 3 месеца заради един идиот, дето се правеше на мъж (някой като теб може би). Що неща да ги пускам - както вече казах - пускам ги когато трябва (да преброя ли колко пъти го написах това???) . Вече започвам да се съмнявам, че не четете какво пиша... а по-скоро започнах да се съмнявам в багажа, който носите. Идиотски е шофьорите да се делят на мъже и жени, вместо на добри и лоши. Може би защото мъжкото съсловие ще остане разочаровано от това в коя категория ще попадне. Баси дискриминацията
          да каза го но не каза защо не искаш,каква е причината за да не го правиш.много пари за крушки ли даваш много ти е трудно да намираш от къде се пускат ли какво.онази вечер се прибирам и карам зад една Шкода Фабия ама тя кара със 50 км.при разрешени 90 км.та както и да е задминавам я и какво да видя жена зад волана,ама не е във това проблема ами горката едвам вижда пътя понеже кара на халогени неможе да си пусне фаровете,милата тя ама се изправила на волана ще го счупи.
          Колко пъти трябва да повторя : ВКЛЮЧВАМ ФАРОВЕТЕ КОГАТО ТРЯБВА. Не ги пускам винаги щото нищо не може да ме задължи да го направя в момента (не разбирай 20:45 мин., говоря по принцип) - нито закона, нито времето. Пък и нали тръбим за замърсяването на околната среда.... по-малко използване на крушките - по-чиста планета.
          Колежке ами лятото не пускай климатика знаеш ли с колко увеличава разхода на гориво в сравнение с включени фарове или пък зимата не си пускай вентилатора на парното - той консумира повече от фаровете така съвсем няма да замърсяваш околната среда и не усилвай много музиката - един добър СД плеър при 60 % от усилването харчи повече от единия фар да не говорим за допълнителни усилватели и т.н. Едва ли ще се лишиш от тези неща нали.

Коментар

stenli написа:
            ele написа:
            nai7 написа:
            ele написа:
            nai7 написа:
            ок.забравих че то жената не е като човека особено пък жена зад волана.зареди една овца ме блъснаха миналата година.запомни това НЕГЪР СКИОР И ЖЕНА ШОФЬОР НЕМА ТАКОВА НЕЩО. само не ми каза защо не ги пускаш,може би елктромера върти.не се бой те не са към ел мрежата.няма да те спрат за неплащане.
            Аз пък се блъснах преди 3 месеца заради един идиот, дето се правеше на мъж (някой като теб може би). Що неща да ги пускам - както вече казах - пускам ги когато трябва (да преброя ли колко пъти го написах това???) . Вече започвам да се съмнявам, че не четете какво пиша... а по-скоро започнах да се съмнявам в багажа, който носите. Идиотски е шофьорите да се делят на мъже и жени, вместо на добри и лоши. Може би защото мъжкото съсловие ще остане разочаровано от това в коя категория ще попадне. Баси дискриминацията
            да каза го но не каза защо не искаш,каква е причината за да не го правиш.много пари за крушки ли даваш много ти е трудно да намираш от къде се пускат ли какво.онази вечер се прибирам и карам зад една Шкода Фабия ама тя кара със 50 км.при разрешени 90 км.та както и да е задминавам я и какво да видя жена зад волана,ама не е във това проблема ами горката едвам вижда пътя понеже кара на халогени неможе да си пусне фаровете,милата тя ама се изправила на волана ще го счупи.
            Колко пъти трябва да повторя : ВКЛЮЧВАМ ФАРОВЕТЕ КОГАТО ТРЯБВА. Не ги пускам винаги щото нищо не може да ме задължи да го направя в момента (не разбирай 20:45 мин., говоря по принцип) - нито закона, нито времето. Пък и нали тръбим за замърсяването на околната среда.... по-малко използване на крушките - по-чиста планета.
            Колежке ами лятото не пускай климатика знаеш ли с колко увеличава разхода на гориво в сравнение с включени фарове или пък зимата не си пускай вентилатора на парното - той консумира повече от фаровете така съвсем няма да замърсяваш околната среда и не усилвай много музиката - един добър СД плеър при 60 % от усилването харчи повече от единия фар да не говорим за допълнителни усилватели и т.н. Едва ли ще се лишиш от тези неща нали.
            Nи парното, ни климатика бачкат в момента, CD плайър няма, даже радиото не бачка добре...тъй че спокоЩе му мисля, като ги оправя
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз също съм за включените фарове,много по лесно и спокойно се кара когато останалите участници в движението карат на фарове.Утре си купувам акумулатор и почвам да се придържам към този принцип и на дело ,а не само на думи,че сега като си пусна фаровете ми угасва таблото и става по-лошо.ПП M/у другото какво значат тея означения на крушките h5 h7 h3?

Коментар

SHB написа:
                ПП M/у другото какво значат тея означения на крушките h5 h7 h3?
                Като тръгнеш да си слагаш ксенон ще разбереш
                Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Е обясни му на човека де, ти пък...Означават цокъла който трябва да вземеш. Например Браво/а/Мареа са с цокъл Х1, а повечето модели от деветдесетте години, за другите коли става въпрос, са с Х4, а напоследък масово са Х7. Х3 предимно се ползват във фаровете за мъгла.

Коментар

гледам тук всеки си прави каквото си иска..то си има закон който гласи че от 1 ноември всеки с фарове включени..той е закон и аз смятам да го спазвам макар че преди да стане закон съм карал на дъждовни дни и мъгливи с фарове..на който не му харесват законите на република България да ходи някъде другаде да живее..аз не съм българин но уважавам законите на тази държава.нито ви е накарал да ходите боси на работа нито са казали сложете по една звезда на рамото да ви разпознават както преди 50 години в германия нали?? това са си европейски закони и лека по лека този манталитет балкански трябва да се заличи..колкото до колежката еле ,уважавам вашето мнение но не видях достатъчно аргументи. вашето ми прилича на инат който отива повече на една 60 годишна лелка кондуктор на градски транспорт отколкото на млада жена завършила най-вероятно висше образование.така че моля ви поне имайте малко уважение на вашия труд и покажете без селски остроумия и тарикатщини защо не искате да карате с включени фарове? пък аз забелязвам постоянно колежки на пътя в 11 вечерта без нито един фар карат и когато не е осветено не знам не виждат ли че няма фарове?същото го забелязвам на разни пенсионери над 70 които яхнаха жигулатора и тръгнаха с единия крак на гроба на лов я да осакатят някой пешеходец я да убият някого..темата е "Задължителни фарове от 1и ноември" ..сега на който не му харесва това защото щял да изглежда като идиот или динамото няма да издържи или фаровете ще се прецакат това си е негов проблем..и аз карам стара кола 1.4 12в с чисто нови зимни гуми съм вече , пълна смяна на спирачната система (течност,помпа,маркучи , накладки и дискове) след което просто колата кове на място.на 240.000 км съм вече нито масло ми харчи и я карам с полусинтетика 10-40...колите искат подръжка не са виновни законите..лека ви нощ
                    фиат браво 1.4 12в
                    фиат браво 2009 1.4 турбо...каминг сун!

Коментар

grnka написа:
                      гледам тук всеки си прави каквото си иска..то си има закон който гласи че от 1 ноември всеки с фарове включени..той е закон и аз смятам да го спазвам макар че преди да стане закон съм карал на дъждовни дни и мъгливи с фарове..на който не му харесват законите на република България да ходи някъде другаде да живее..аз не съм българин но уважавам законите на тази държава.нито ви е накарал да ходите боси на работа нито са казали сложете по една звезда на рамото да ви разпознават както преди 50 години в германия нали?? това са си европейски закони и лека по лека този манталитет балкански трябва да се заличи..колкото до колежката еле ,уважавам вашето мнение но не видях достатъчно аргументи. вашето ми прилича на инат който отива повече на една 60 годишна лелка кондуктор на градски транспорт отколкото на млада жена завършила най-вероятно висше образование.така че моля ви поне имайте малко уважение на вашия труд и покажете без селски остроумия и тарикатщини защо не искате да карате с включени фарове? пък аз забелязвам постоянно колежки на пътя в 11 вечерта без нито един фар карат и когато не е осветено не знам не виждат ли че няма фарове?същото го забелязвам на разни пенсионери над 70 които яхнаха жигулатора и тръгнаха с единия крак на гроба на лов я да осакатят някой пешеходец я да убият някого..темата е "Задължителни фарове от 1и ноември" ..сега на който не му харесва това защото щял да изглежда като идиот или динамото няма да издържи или фаровете ще се прецакат това си е негов проблем..и аз карам стара кола 1.4 12в с чисто нови зимни гуми съм вече , пълна смяна на спирачната система (течност,помпа,маркучи , накладки и дискове) след което просто колата кове на място.на 240.000 км съм вече нито масло ми харчи и я карам с полусинтетика 10-40...колите искат подръжка не са виновни законите..лека ви нощ
                      какво му е на мнението ми?

Коментар

ele написа:
                        ...какво му е на мнението ми?
                        Хайде и тук да ти направя забележка за цитата! Цитиращ 50 реда, а пишеш един! Изтривай това, което не касае цитата ти! Няма да се извинявам този път за спама, темата е мое дело.
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

аз съм ЗА ... ФАРОВЕТЕ ... пускам и ги искам същото отношение от другите ...!!!Няма да споря толкова кое е било и кое не е ,но най-просто е да се досети човек ,че има цветове на коли които мн по-трудно се фиксират,както и моменти от деня,а ноща цялата през които без фарове си е мн по-напрегнато ... ПС : не е голямо УСИЛИЕ да се пуснат , нали ...?
                          ---- ФИАТ БРАВА 1.6 16V 2000г ----

Коментар

Освен това ако една кола е с запалени фарове, то тя се движи или ще тръгне или....и ти изостря вниманието. Така при Плевен веднъж докато изпреварвах, един катил с джета който беше спрял на една одбивка, тръгна и се качи на пътя без да погледне напред. Едвам се разминах от катастрофа. Ако беше с запалени фарове, нямаше да предприема изпреварването. Беше ясен и слънчев ден.

Коментар

Vladim написа:
                              Хайде и тук да ти направя забележка за цитата! Цитиращ 50 реда, а пишеш един! Изтривай това, което не касае цитата ти! Няма да се извинявам този път за спама, темата е мое дело.
                              Ми толкова имам да кажа. Ако бях написала 50 реда, щеше ли да правиш забележки?

Коментар

ele написа:
                                Ми толкова имам да кажа. Ако бях написала 50 реда, щеше ли да правиш забележки?
                                Това пълни страницата с вече написан текст, повтаря се, пречи и дразни. Виждам, че от доста време се опитваш да си дразнител в този форум, поне с формата под, която го правиш се съобразявай! Виждам, че си се поправила в предишна тема, значи все пак си взимаш поука!Сега, като се загледах... цитираш 5 човека преди теб!!??!?!?
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X