Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А споко - не ми пука, че са ме захапали. Всеки тъй се е омотал в собствената си идея, че не може или не иска да разбере чуждата.... това се нарича трезва преценка след запой, пък и е нормално във форумите да се чете през ред...Пък и е лесно да оплюваш някой от клавиатурата
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз не съм най-добрия пример за добро държане във форума, тъй като с немалко хора съм обменял остри реплики. Но трябва да ви кажа, че с хора, с които съм се видял наживо (вече съм бил на 2 форумски срещи), никога не бих си позволил иронични, остри или обидни реплики. Така че изводът е: посещавайте форумските срещи .
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ele написа:
        А споко - не ми пука, че са ме захапали. Всеки тъй се е омотал в собствената си идея, че не може или не иска да разбере чуждата.... това се нарича трезва преценка след запой, пък и е нормално във форумите да се чете през ред...Пък и е лесно да оплюваш някой от клавиатурата
        Извинявай, но това, което си написала са камъни в твоят двор! Какво излезе, че не караш на къси, защото така нямало да се намалят катастрофите. Еми дай тогава да караш с летни гуми "пистарки" зимата. Виж, че повечето хора споделят моята теза. Днес пак ми се наложи да карам в скапаното време. Тъмните и сивите коли без запалени фарове направо се сливат с обстановката! Не съм кьорав, изкарвам си хляба с очите си!Отностно оплюването наистина мисля, че не е правилно това да се случва, особено в този форум! Спорът е едно, обидите, съвсем друго нещо.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

с

Vladim написа:
          ele написа:
          Извинявай, но това, което си написала са камъни в твоят двор! Какво излезе, че не караш на къси, защото така нямало да се намалят катастрофите. Еми дай тогава да караш с летни гуми "пистарки" зимата. Виж, че повечето хора споделят моята теза. Днес пак ми се наложи да карам в скапаното време. Тъмните и сивите коли без запалени фарове направо се сливат с обстановката! Не съм кьорав, изкарвам си хляба с очите си!Отностно оплюването наистина мисля, че не е правилно това да се случва, особено в този форум! Спорът е едно, обидите, съвсем друго нещо.
          Да, не карам на фарове когато не е необходимо - да цитирам ли закона кога трябва да се кара с включени фарове? То май някой вече го цитира.... Що да карам с включени фарове в ясен слънчев ден? Щото някой ще ме види по-добре ли? Ако в ясен слънчев ден някой разчита на фаровете, за да ме види - баси - явно тоя човек има сериозен проблем, който може да е фатален за някой друг. А това го повтарям вече няколко пъти... или не четете или имате проблем с умствения багаж. За последното се съмнявам... явно е първото. Пък е нормално във време като днешното да включа фаровете.някой нещо пак да не е разбрал?А за гумите - ми карам с летни гуми - що да не карам. Пролет, лято и есен - множко ли е или трябва да мина на зимни и през лятото???? Все пак много се съмнявам някой да има повече опит в карането в зимни условия от мен.

Коментар

Леле, какво сте направили с тая тема ?!? Та тя е на път да влезе в топ 10 темите на форума за всички времена :D Колежката е права - нещо не се разбираме май.Ми то при 6 страници е нормално всъщност Никой не казва, че когато пътните условия го изискват, фаровете не трябва да са включени.Няма никакво значение дали е лете или зиме, през ноща или през деня.Просто закона ни принуждава да караме със запалени фарове през цялото време, като огромен процент от това време, фарове НЕ СА НУЖНИ.А ми пречи знаете ли какво?Гори ми например крушка.Аз не съм забелязал това и куките се лепват за мен да ми пишат акт с такава стръв, все едно съм им извадил оръжие.Забравям да пусна фаровете - същата ситуация.Закон съм нарушил, не са това на жабата ци..те!И от нещо съвсем безобидно, правим от мухата слон.Заради някакъв идиотски закон.Ще ви споделя и какво ми направи впечатление в Италия това лято.Там карането на фарове е задължително целогодишно.Това обаче не се спазва стриктно.Също така видях доста автомобили с изгорял фар...Явно хората там не виждат в тази мания с фаровете нещо кой знае колко значимо, както нас.
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

snake написа:
              Аз не съм най-добрия пример за добро държане във форума, тъй като с немалко хора съм обменял остри реплики. Но трябва да ви кажа, че с хора, с които съм се видял наживо (вече съм бил на 2 форумски срещи), никога не бих си позволил иронични, остри или обидни реплики. Така че изводът е: посещавайте форумските срещи .
              Aaaaaa, пък нас другите ще ни солиш, така ли?
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Re: с

ele написа:
                Да, не карам на фарове когато не е необходимо - да цитирам ли закона кога трябва да се кара с включени фарове? То май някой вече го цитира.... Що да карам с включени фарове в ясен слънчев ден? Щото някой ще ме види по-добре ли? Ако в ясен слънчев ден някой разчита на фаровете, за да ме види - баси - явно тоя човек има сериозен проблем, който може да е фатален за някой друг. А това го повтарям вече няколко пъти... или не четете или имате проблем с умствения багаж. За последното се съмнявам... явно е първото. Пък е нормално във време като днешното да включа фаровете......
                A... дойде на нашата най-накрая! Сега виж накалото на темата с, какво съм започнал и пак ми говори за слънчеви дни. Чешем си езиците за едно и също, честно казано наистина се отказвам да ти опонирам, че станах папагал от едно и също повтаряне N на брой пъти!
                Esper написа:
                ....Просто закона ни принуждава да караме със запалени фарове през цялото време, като огромен процент от това време, фарове НЕ СА НУЖНИ....
                Мисля, че не осъзнаваш, какво си написал! Огромен процент от време ли?! Колко е дълъг денят зимата? И, какъв е процентър на ясните слънчеви дни с мрачните, да не говорим за снежни!? Честно казано не съм сигурен дали през деня, когато ти е изгоряла крушка ще те спре полицай и ще те глоби на всяка цена, като му обясниш, че не си забелязал, кога ти е изгоряла и изваждайки от жабката крушка я смениш пред него. И знаеш ли, качествените крушки карат по 2-3 години, а ксеноните... не е проверено още но няколко пъти повече уж! Италия не е добър пример нито, като манталитет на шофиране нито, като пример за подържане на автомобили, това всичи го знаем. И моля вижте началото на темата, защото още там някъде някой (някоя) изкриви темата. Иде реч за мрачно, дъждовно време. В слънчев зимен ден и на мен ми иде да не си пусна фаровете, но го правя да не ме глобят.

Коментар

ele написа:
                  Все пак много се съмнявам някой да има повече опит в карането в зимни условия от мен.
                  Айде пак ти си най-добрата и опитна шофьорка. Ще ми дадеш ли някой друг урок, че зимата наближава?
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Vladim написа:
                    Мисля, че не осъзнаваш, какво си написал! Огромен процент от време ли?! Колко е дълъг денят зимата? И, какъв е процентър на ясните слънчеви дни с мрачните, да не говорим за снежни!?
                    Става въпрос за светлата част на деня.
                    Vladim написа:
                    Честно казано не съм сигурен дали през деня, когато ти е изгоряла крушка ще те спре полицай и ще те глоби на всяка цена, като му обясниш, че не си забелязал, кога ти е изгоряла и изваждайки от жабката крушка я смениш пред него. И знаеш ли, качествените крушки карат по 2-3 години, а ксеноните... не е проверено още но няколко пъти повече уж!
                    Мисля, че не.Обаче съм сигурен, че много хора ще потвърдят обратното.Мислиш ли обаче, че това е решение? Облякъл съм се официално и ще бъркам на пътя да сменам крушка?Или че повечето от дамите знаят как да го направят?За скапаните ксенони пък няма какво да си говорим.Ще видиш зимата при минусови температури колко ментака просто няма да заплят или ще запали само единия. Или ще се запалят "след малко".Така че това далеч не е гаранция за надежност, боже опази.
                    Vladim написа:
                    Италия не е добър пример нито, като манталитет на шофиране нито, като пример за подържане на автомобили, това всичи го знаем.
                    Много можем да поспорим по въпроса, но не тук. Моите наблюдения са съвсем други.Нека феновете на стъкмистиките да проверят, обаче ние мрем повече от тях по пътищата.
                    Vladim написа:
                    И моля вижте началото на темата, защото още там някъде някой (някоя) изкриви темата.Иде реч за мрачно, дъждовно време. В слънчев зимен ден и на мен ми иде да не си пусна фаровете, но го правя да не ме глобят.
                    А ето това някак ако можем да го боцнем с огромни букви в началото на темата, може би голяма част от писаниците в 6 страници ще се обезмислят.Голяма част от изказалите мнение включая и аз всъщност имат предвид точно това.
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Пфу... хайде Esper дойдохме на една вълна, почти де! :D Само за ксеноните "ментета" не си прав! Моите ги монтирах януари и зимата нямах никакви проблеми! Разликата преди и след ксесона е огромна, но хайде да не се отнасяме. Сигурен съм, че ще се изпише още по темата, но аз млъквам, защото си изписах квотата за три месеца напред! Каквото имах да кажа, го казах по няколко пъти даже!

Коментар

ele написа:
                        Да, не карам на фарове когато не е необходимо - да цитирам ли закона кога трябва да се кара с включени фарове? То май някой вече го цитира.... Що да карам с включени фарове в ясен слънчев ден? Щото някой ще ме види по-добре ли? Ако в ясен слънчев ден някой разчита на фаровете, за да ме види - баси - явно тоя човек има сериозен проблем, който може да е фатален за някой друг. А това го повтарям вече няколко пъти... или не четете или имате проблем с умствения багаж. За последното се съмнявам... явно е първото. Пък е нормално във време като днешното да включа фаровете.някой нещо пак да не е разбрал?А за гумите - ми карам с летни гуми - що да не карам. Пролет, лято и есен - множко ли е или трябва да мина на зимни и през лятото???? Все пак много се съмнявам някой да има повече опит в карането в зимни условия от мен.
                        Предполагам имаш 10 години стаж като шофьор на ТИР по релацията Турку - Драмен?И то основно нощни курсове без фарове?Ако беше мъж, щях да кажа, че се изхвърляш като коч по месечина, ама ти си дама и не знам аналогично сравнение за лица от женски пол.Не ти знам стажа, но на мен ми идват по около 2300 км на месец, и от опит знам, че автомобилите със светнати фарове се забелязват по-лесно. Няма шофьор чието внимание да не намалява в определени моменти, не можеш да си на тръни 4 часа, организмът си дава почивка сам - за минута, две, но това е неизбежно. И запалените фарове в някои моменти могат да помогнат. И не мислете само за вас, фаровете са сигнал и за пешеходци, велосипедисти, за всички участници в движението!Дори един спасен човешки живот си струва всички сменени крушки в България.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                          Не ти знам стажа, но на мен ми идват по около 2300 км на месец, и от опит знам, че автомобилите със светнати фарове се забелязват по-лесно. Няма шофьор чието внимание да не намалява в определени моменти, не можеш да си на тръни 4 часа, организмът си дава почивка сам - за минута, две, но това е неизбежно. И запалените фарове в някои моменти могат да помогнат. И не мислете само за вас, фаровете са сигнал и за пешеходци, велосипедисти, за всички участници в движението!Дори един спасен човешки живот си струва всички сменени крушки в България.
                          След това мнение мисля че темата трябва да се затвори
                          Brava 103HP
                          ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

style34 написа:
                            ele написа:
                            Все пак много се съмнявам някой да има повече опит в карането в зимни условия от мен.
                            Айде пак ти си най-добрата и опитна шофьорка. Ще ми дадеш ли някой друг урок, че зимата наближава?
                            Иди да живееш няколко години в Норвегия - и ти ще имаш доста опит, особено в зимно и нощно курмуване. Само че там законите са други и определено няма да тисе понравят, а глобичките - съвсем. Тъй че си трай и не се заяждай с хора, които не познавай

Коментар

Абе, откога стават задължителни фаровете през деня?
                              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Re: Карайте със запалени фарове, моля!

Vladim написа:
                                Има тарикати на габарити, които според мен, по-добре въобще да не пускат.
                                Tо без ГЪЗари не може да бъде, другояче!
                                Vladim написа:
                                Пестят се пари за крушки, тока от алтернатора, какво ли?
                                Тока стана скъп , електромера се върти, и парното спряха, мани мани!!!!

Коментар

Working...
                                X