Айде като вадиш статистки, извади колко коли е имало през 2002год и колко има сега? Нормално е сега да има повече катастрофи. И по твойта логига- щом катастрофите сега са повече, тогава няма смисъл и коланите да си слагаме- и те не помагат и фаровете не помагат да се намали броя на катастрофите. И пак прочетете внимателно кво е написал vladim, той никъде не казва ,че щом сте с пуснати фарове няма да катастрофирате, а просто , че ще се забелязвате по-лесно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)
Collapse
X
-
Темата е безкрайна и до консенсус не се стига. Същото е с теми от типа - гуми, масла и т.н. Освен това не слагай в устата ми логика, която не съм изразил пряко, а именно да не се кара без колан или със запалени светлени, когато законът го изисква!Единственото което правя е, че споделям с вас личното си мнение за липсата на ефективност от прилагането на въпросния закон, задължаващ ни да шофираме с включени светлини. Какви са ми доводите - голяма част от деня през този период в нашата държава е слънчев и достатъчно светъл, за да се изпитва необходимост от светлини, освен това фактът, че 99% от останалите автомобили се движат с включени светлини, притъпява възприятието ти и вниманието ти не се заостря, тъй като ти просто игнорираш фактът, че светлините са запалени. До тук с ефектът им.Вреди - примерно 10 милиона автомобила дневно, за да произведат нужното електичество изразходват допълнително количество гориво, отделяйки вредни изгорели газове и топлина, които иначе можем да си ги спестим. Да, за един автомобил това е пренебрежимо малко, но като умножиш по милиони се получава по-сериозна цифра.Като заключение мога да кажа - спазвайте законите, в останалото време, всеки си тегли теглото сам.
Коментар
-
Абсолютно подкрепям карането на къси светлини и през деня, защото и аз шофирам точно така. Незнам до колко е глупаво или пък колко съм тъп...сигурно е така,но е факт,че не си лягам с правилника за движение по пътищата. Обаче зная със сигурност,че немога да разчитам на сто процента на колегата отсреща,че си е препрочел "закона" и че ще бъде абсолютно в кондиция. Така че нека ме види пък ние ще си се разминем здрави и тъпи... .Има и още нещо,което е много важно при шофирането в градски уловия: това е участника в движението: безконтролния идиот,упоменат от закона,като: пешеходец!!! Е те тва е основният ми мотив като се проявявам като тъп и не информиран.Поздрави!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Jimy написа:Абсолютно подкрепям карането на къси светлини и през деня, защото и аз шофирам точно така. Незнам до колко е глупаво или пък колко съм тъп...сигурно е така,но е факт,че не си лягам с правилника за движение по пътищата. Обаче зная със сигурност,че немога да разчитам на сто процента на колегата отсреща,че си е препрочел "закона" и че ще бъде абсолютно в кондиция. Така че нека ме види пък ние ще си се разминем здрави и тъпи... .Има и още нещо,което е много важно при шофирането в градски уловия: това е участника в движението: безконтролния идиот,упоменат от закона,като: пешеходец!!! Е те тва е основният ми мотив като се проявявам като тъп и не информиран.Поздрави!
Коментар
-
Дори и лятото в дните по 40градуса пак си карах със включени фарове.Просто ми е станало навик, влизам,паля ДВГ, паля фаровете,слагам колана и тръгвам.Това от мен.Прекалено много хора си отиват по твърде нелеп начин, а тези елементарни процедури не ми костват нищо повече от 40-50 секунди."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Airfan написа:Много си серт бре, Jimy Ама кое ти дава тази сигурност, че ще те види тоя отсреща, било тоя идиот пешеходеца или някой друг? Запалените фарове ли? Ами като всички са със запалени фарове, ти по какво се отличаваш от тях, за да бъдеш забелязан? Точно 1 седмица ти прави впечатление и после всичко си е по старо му.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
mnpenchev
tyson написа:Дори и лятото в дните по 40градуса пак си карах със включени фарове.Просто ми е станало навик, влизам,паля ДВГ, паля фаровете,слагам колана и тръгвам.Това от мен.Прекалено много хора си отиват по твърде нелеп начин, а тези елементарни процедури не ми костват нищо повече от 40-50 секунди.
Коментар
-
В такова мърляво време наистина трябва да се кара на фарове, напълно съм съгласен. Запотени стъкла, вали приспивен монотонен дъжд, задължително е да са включени фаровете.Малко извън темата: карам на къси винаги извън града, убедил съм се, че е от полза. Ако колата отсреща не е със запалени фарове, невинаги на дълъг път можеш да разбереш дали се отдалечава или идва срещу теб. Карането на фарове в града в слънчево и ясно време обаче ми се вижда не само излишно, а понякога дори и вредно.И в крайна сметка колите са страшно, невъобразимо много, няма място за всички по пътищата и затова логично непрекъснато се удрят, това е истината, всичко останало е второстепенно за катастрофите.Няма коли, няма проблем !Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз често карам извън градско и много се дразня, когато някой е без фарове. В града също е много полезно - аз забелязвам колите по-отдалеч, те мен също. Не мога да разбера как някой хора тук казват на черното бяло. Еми много ясно, че като свети едно нещо то се вижда по-добре. И както каза Vladim обосновете се бе хора. ele казва, че трябвало да караме бавно - никой не казва обратното. Във почти всяка тема, в която пишеш ele обясняваш колко добра, невероятна, внимателна, феноменална шофьорка си. Това като избиване на комплекси ми докарва вече. И така аргументирайте се. Нашите аргументи, които сме "За" карането на фарове са подкрепени от много статистики и изследвания, част от които цитира Immortal. Решението да се произвеждат колите с фарове, които светят непрекъснато също ми се струва не е случайно. Ако карането със запалени светлини не помогне някой да ме види, със сигурност няма и да навреди.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Vladim написа:ele написа:...Ай млъквам, явно опозицията не е на мода днес. Пък и да не ти развалям форума с личното си мнение.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Airfan написа:Като съпоставиш със снимката по-долу какво излиза?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Тук както сте започнали до никъде няма да стигнете,един вечен спор.Нито едната теза,нито другата може да бъде категорично доказана.Да,в другите държави са възприели карането на фарове през деня,особенно в скандинавските страни ( там обаче си имат и други причини ).Да,в Европа са решили от някоя си година да се произвеждат автомобилите така че винаги да са с включени светлини.Да,сигурно там катастрофите намалят поради вкючените светлини,но там културата на пътя,а и не само на пътя е много по-голяма от тук.Може би наистина в Европа голямата част от катастрофите е защото някой не е забелязал другият автомобил и фаровите биха помогнали в тази ситуация.Обаче при нас,където една голяма част от шофьорите се мислят за безсмъртни и карат по напълно безумен начин,без да се съобразяват с околните,тази мярка със задължителното каране на фарове през цялото денонощие,няма да оправи нещата.Когато се научим да се уважаваме и да бъдем толерантни на пътя ( а най-добре и навсякъде ) само тогава катастрофите ще намалеят.За мен карането на фарове в ясен ден при нашите условия е излишно,вече споменах какви са съображенията ми за това.А и Airfan много хубаво го каза,погледнато глобално,това си е едно излишно израдходване на енергия.Всичко си е до култура на шофьорите и спазване на правилата.За мрачен ден,мъгла,сумрак или нощем,тогава да се кара без фарове е безумие.
Коментар
-
Здравейте колеги! Аз немога да разбера нещо...ама що си чешите езиците ся! Ами разбира се,че и в най-ясния ден автомобил с къси светлини се забелязва в пъти по-добре и по-бързо от същиОТ ,но без осветление. Окото на човек е нормално да отчита предоставените му ясни контрасти от дори мъждукащи ламбета за сметка на липсващите такива!!! Аз не се стремя да давам наклон на никой,но много ме е яд като казвате ,че нямало смисъл. За общото ни емоционално състояние ... наистина няма смисъл,но за това да бъдем забелязани навреме мисля че има смисъл. Вече има нови технологии ,при които консумацията на енергия от ламбетата е сведена до минимум,така че и еколозите ще спят спокойно. Пак да ви напомня за съществуването на фактора пИшИходИц. Те за тва говедо няма правилници и като си без фарчета/не че е гаранция,щото е неуправляемо говедо/ възможността да не те види е ОГРОМНА!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар