Прави ми впечатление, че в мрачните и дъждовни дни напоследък около 40-50& от автомобилите се движат без включени къси светлини. Има тарикати на габарити, които според мен, по-добре въобще да не пускат. Пестят се пари за крушки, тока от алтернатора, какво ли? Преди малко джип без пуснати къси нацепи една Тигра опитваща се да прави обратен завой на непозволено място. Ако фаровете на джипа светеха все си мисля, че щеше да бъде забелязан.Промених заглавието на темата, за да се подсещате...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)
Collapse
X
-
Ами аз очевидно не гледам по този начин на това, което вие си мислите за изключително важно.Не ми се спори, обаче тази инициатива за мен е абсолютно безрезултатна и излишна.Изобщо не става въпрос за икономии.Просто правило, което е наложено от мнозинството към малцинството.Кво да се прави - спазвам го просто защото съм задължен.Това далеч не ме преви убеден в положителния резултат, обаче.Нека не бъда груб и да казвам какво мисля за хора спасени от факта, че около тях се кара на светлини.Дори и да приемем хипотетично, че изобщо има такива.Което всъщност е абсолютно недоказуемо.Това е мнението ми и съжалявам ако засягам убежденията на някойI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Ами аз очевидно не гледам по този начин на това, което вие си мислите за изключително важно.Не ми се спори, обаче тази инициатива за мен е абсолютно безрезултатна и излишна.Изобщо не става въпрос за икономии.Просто правило, което е наложено от мнозинството към малцинството.Кво да се прави - спазвам го просто защото съм задължен.Това далеч не ме преви убеден в положителния резултат, обаче.Нека не бъда груб и да казвам какво мисля за хора спасени от факта, че около тях се кара на светлини...Това е мнението ми и съжалявам ако засягам убежденията на някойВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Изключително неприятно е някой да кара без фарове, особено рано сутрин и след 18.30-19.00. Виждаш отдалеч някой с габарити/къси и си караш спокойно, а изведнъж някаква сянка завива от съседната пресечка/потегля от място или нещо подобно. Автомобилите със запалени фарове се забелязват от много по-голямо разстояние и така повишават сигурността. Няколко дни излизам рано към 7 с колата и присветкам на всеки без фарове. Включително сутринта при мен имаше мъгла и пак изникваха неосветени "сянки" в последния момент. За мен лично е безотговорно.
Коментар
-
vital написа:Изключително неприятно е някой да кара без фарове, особено рано сутрин и след 18.30-19.00. Виждаш отдалеч някой с габарити/къси и си караш спокойно, а изведнъж някаква сянка завива от съседната пресечка/потегля от място или нещо подобно. Автомобилите със запалени фарове се забелязват от много по-голямо разстояние и така повишават сигурността. Няколко дни излизам рано към 7 с колата и присветкам на всеки без фарове. Включително сутринта при мен имаше мъгла и пак изникваха неосветени "сянки" в последния момент. За мен лично е безотговорно.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
vital написа:Не, но и в "ясен слънчев ден" колите с включени фарове се забелязват отдалеч, особено в пек и на дълъг път.Не виждам какво може да попречи/затрудни/изхаби да се врътне една врътка и така да подобриш видимостта на другите шофьори -> тяхната и собсвената си безопастност.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не съм сигурен дали помагат дневните светлини, но пък съм сигурен, че и не вредят... Дори на някои японски и корейски автомобили късите се включват след като се запали двигателя и се свали ръчната спирачка... При вдигане на ръчната съответно се изключватM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
ele, Доказано е, че фаровете увеличават разстоянието, от което се забелязва автомобила. Не фаровете ще те спасят, но няма да ти навредят, само могат да са ти от полза. Не знам от къде реши, че се "разсейвам с момите по пътя", че не познавам правилника и съм тъп. Не те познавам и не мога да давам такива оценки за теб, ти от къде си го преценил/а не знам.Факт е, че в някои европейски държави е задължително целогодишно. Дори в Македония, която мислим за по-изостанала. Факт е, че все повече от новите автомобили идват с фабрични дневни светлини. Има още много факти, но е безсмислено да се убеждава някой така. Има много теми по въпроса, не само в този форум. Аз лично подкрепям на 100%, за другите ЕС ще го въведе от 2011 за всички нови автомобили и от 2012 за всички мпс-та в ЕС.Спирам да пиша, има много такива мнения/теми във форума.
Коментар
-
ele написа:а в ясен слънчев ден святкаш ли?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
vital написа:ele, Доказано е, че фаровете увеличават разстоянието, от което се забелязва автомобила. Не фаровете ще те спасят, но няма да ти навредят, само могат да са ти от полза. Не знам от къде реши, че се "разсейвам с момите по пътя", че не познавам правилника и съм тъп. Не те познавам и не мога да давам такива оценки за теб, ти от къде си го преценил/а не знам.Факт е, че в някои европейски държави е задължително целогодишно. Дори в Македония, която мислим за по-изостанала. Факт е, че все повече от новите автомобили идват с фабрични дневни светлини. Има още много факти, но е безсмислено да се убеждава някой така. Има много теми по въпроса, не само в този форум. Аз лично подкрепям на 100%, за другите ЕС ще го въведе от 2011 за всички нови автомобили и от 2012 за всички мпс-та в ЕС.Спирам да пиша, има много такива мнения/теми във форума.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Vladim написа:ele написа:а в ясен слънчев ден святкаш ли?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Нека не хвърляме отговорността на другите да ни видят и да предотвратят евентуална катастрофа, а да намалим скоростта. Защото в това дъждовно време, фаровете и високата скорост са много по-опасни ако карате по-бавно и с изгасени фарове.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар