Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

КИМИ, от толкова състезания в Ф1 не ти остана време да хвърлиш 1 око на закона От 1-ви ноември. Наистина - темата започна със съвсем друга цел, не помните ли ? Моля който я извъртя да си признае и да купи 1 каса бира и да я донесе в неделя на срещата!

Коментар

фарчетата

Lane Staley написа:
      ... И не мислете само за вас, фаровете са сигнал и за пешеходци, велосипедисти, за всички участници в движението!Дори един спасен човешки живот си струва всички сменени крушки в България.
      Затова говоря и аз,но... . Също и друго, голяма част от другите шофьори нямат този изключително богат опит, като някои колеги. Включая и себе си в числото на непросветените и затова си карам тъпо и упорито на къси и тва постоянно. Сравняването на пътните условия в скандинавските държави и това тук е смешно. Там освен,че е гадно и мрачно е и ... ми тва е!!! Няма друго,но тука има лешпери дето трябва да си наврът очния нерв там дет слънце не огрява ,зада се сетят за светлините. Имаме си и големи карачи,дето отнемат предимство нищо чи си дал мигач за пристрояване. Имаме и мнооого дупки ,които и триксенон няма да успее да ти освети.Имам точно три контакта с КАТ свързани със светлините/има и други ,но по друг казус/. Два пъти през нощта/тва не е интересно/ и един път през деня 10-11часа. На едно кръстовище се позасилих и ме спряха,но аз съдействах веднага и коментрах освен всичко друго ,попитах и за светлините...ми карай си каза КАТ,само да не е на дълги...Въпрос:задължително ли е мотористите да карат на къси? Защо?Защото са невидими ли, и с късите се материализират сигурно ... ?Един приятел тук коментира как се е карало преди 3-5-7години и без тези ламбета,даде ама друже виж ежедневно колко се товари трафика и вика: " ... и още и още... ".
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

Аз си карам винаги на фарове. И мисля, че всички трябва да карат. Е сега ако е 40 градуса и пече слънце не е много необходимо, но при кофти време, зимата и особено извън града трябва да са включени къси.

Коментар

Re: с

ele написа:
          style34 написа:
          ele написа:
          Все пак много се съмнявам някой да има повече опит в карането в зимни условия от мен.
          Айде пак ти си най-добрата и опитна шофьорка. Ще ми дадеш ли някой друг урок, че зимата наближава?
          Иди да живееш няколко години в Норвегия - и ти ще имаш доста опит, особено в зимно и нощно курмуване. Само че там законите са други и определено няма да тисе понравят, а глобичките - съвсем. Тъй че си трай и не се заяждай с хора, които не познавай
          Сигурно в Норвегия държат по 1 метър неразринат сняг по пътищата и никаква вертикална маркировка. Зимата в една нормална европейска държава не се различава особено много от лятото, май само по фона край пътя от зелен става бял. Това са ми го казвали хора които честичко минават през Алпите и мога да им вярвам. Може би в Норвегия си чакала едно денонощие в колата да отворят някоя магистрала? Или често си карала на дъжд по асфалт без никаква маркировка.

Коментар

Re: с

stenli написа:
            ele написа:
            style34 написа:
            ele написа:
            Все пак много се съмнявам някой да има повече опит в карането в зимни условия от мен.
            Айде пак ти си най-добрата и опитна шофьорка. Ще ми дадеш ли някой друг урок, че зимата наближава?
            Иди да живееш няколко години в Норвегия - и ти ще имаш доста опит, особено в зимно и нощно курмуване. Само че там законите са други и определено няма да тисе понравят, а глобичките - съвсем. Тъй че си трай и не се заяждай с хора, които не познавай
            Сигурно в Норвегия държат по 1 метър неразринат сняг по пътищата и никаква вертикална маркировка. Зимата в една нормална европейска държава не се различава особено много от лятото, май само по фона край пътя от зелен става бял. Това са ми го казвали хора които честичко минават през Алпите и мога да им вярвам. Може би в Норвегия си чакала едно денонощие в колата да отворят някоя магистрала? Или често си карала на дъжд по асфалт без никаква маркировка.
            В Норвегия се почистват основните улици и основната част на градовете, другите се ръсят със смес от пясък и малки камъчета. Алпите не са Норвегия и са доста далеч от тамВместо да питаш приятелите си - затътри се сам да видиш
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Като почнеш да взимаш завойте на снега с вратите напред, без да се удариш- тогава говори, че си опитна
              Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
                Като почнеш да взимаш завойте на снега с вратите напред, без да се удариш- тогава говори, че си опитна
                аз тоя номер го мога бре...

Коментар

Ама целия ли завой трябва да се вземе, или е достатъчно просто вратите да са напред? ако е второто - много съм опитен!

Коментар

Lane Staley написа:
                    snake написа:
                    Аз не съм най-добрия пример за добро държане във форума, тъй като с немалко хора съм обменял остри реплики. Но трябва да ви кажа, че с хора, с които съм се видял наживо (вече съм бил на 2 форумски срещи), никога не бих си позволил иронични, остри или обидни реплики. Така че изводът е: посещавайте форумските срещи .
                    Aaaaaa, пък нас другите ще ни солиш, така ли?
                    Сигурен съм, че си разбрал какво исках да кажа, защото си интелигентен човек. Едно от най-омразните ми неща е да влизам в пререкания, още повече виртуални (, предпочитам реалните :D) . За съжаление не съм чак толкова спокоен и уравновесен, че да се владея 100 % и никога да не повишавам тон и да не влизам в конфликти, нито пък религиозен, за да си подлагам ... и т.н. и т.н., когато ме настъпят. Както съм казвал и друг път, възхищавам се на такива хора и работя по въпроса.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ето ви едно доказателство на това което казах в предното си мнение,че докато по улиците се движат автомобили със шофьори мислещи се за безсмъртни,а в действителност са си просто говеда,никакви фарове няма да намалят катастрофите по пътищата ни. http://www.dnes.bg/article.php?id=57878 Тази линейка дали не е била с фарове и със специална сигнализация,че и специално оцветена и със надписи по нея.Всичко това спасило ли я е от катастрофа?Всичко това с тези фарове посред бял ден си е едно измиване на ръцете от страна на управляващите,че видите ли те създават закони с които се грижат за хората.И пак да кажа за да не бъда разбран погрешно,никой в темата не казва че при намалена видимост не трябва да се кара на фарове само защото това е през деня.

Коментар

Добре е, че все пак стигаме до единение.Може и това да стане след шестата страница от мнения в темата но важен е резултата BTW...Чудя се аз дали пък закона няма да стане по-ефективен, ако ни принудят да си монтираме модулатори на фаровете, такива каквито слагат на моторите?Това е една джаджа, която кара светлината на фара да пулсира през деня.Ама само през деня - през нощта не го прави заради вградения фото-датчик.Щото вижда се, че и сигналната ламБа не върши работа...Е те тогава ако не свалим катастрофите с барем 50% - нищо не става от нас !
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Другата джаджа която може да си монтираме е една машинка която е за двусекционни фарове ... та тя е свързана с дългите и ги кара да светят на 50% от мощността на фаровете. А когато се включат късите въпросната машинка изключва дългите. Идеята е като на новите коли на които светят отслабено крушките на дългите и нищо друго .. така не се натоварва системата с други крушки като задните .. на таблото и т.н. .. светят единствено дългите и то на 50% .. за сега поне успях да намеря такава машинка за около 70-80 лева. И ако нямах намерение да слагам ксенон и на дългите щях да съм първи ... а за сега си карам само на халогени през деня и ако е хубаво времето .. но ако завали или стане кофти време ... включвам късите и спирам халогените ... идеята е че поне няма да светят кой знае колко много през деня и няма да дразнят и другото е колкото и малко да прави впечетление важното е да се вижда
                          Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

westdogg написа:
                            На една гума ги взимам завоите без да се ударя... мога и във въздуха
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз няма да си пускам фарове преди 1 ноември- за мен е подигравка да светя с фарове посред обед по улиците като олигофрен.
                              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                                Аз няма да си пускам фарове преди 1 ноември- за мен е подигравка да светя с фарове посред обед по улиците като олигофрен.
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X