До 25% имаш право да затъмниш стъклата.Задните (разбирай на вратите) можеш и на 100%, ако имаш странични огледала. Поне така беше в ЗДП преди промяната му. Сега не знам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)
Collapse
X
-
Vladim написа:nai7 написа:Аз не съм много убеден че е забранено,мисля че имаше колко може да се затъмняват.
Коментар
-
Слав написа:До 25% имаш право да затъмниш стъклата.Задните (разбирай на вратите) можеш и на 100%, ако имаш странични огледала. Поне така беше в ЗДП преди промяната му. Сега не знамlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Vladim внимавай да не попаднеш на някой като мен да ми тропаш по джама, после ще те питам за фаровете какво мислиш като слезна Това малко на шега, малко на истина, щото като слезна, ама стига с тези идеални хора във шофиранетоFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Аз също не виждам проблем в затъмняването на стъклата?! Разбира се, като изключим предното мисля ,че няма никакъв проблем.Като се движа през деня по улиците се радвам ,че има много автомобили със запалени светлини. Така ще има по-малко ударени ,"кьорави" баби.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Чл. 100, ал. (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:1. (доп. - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) табелите с регистрационния номер чисти и да не поставя върху тях никакви предмети, материали и вещества;2. устройствата за осветяване и светлинна сигнализация при маневри чисти, видими, регулирани и в изправност;3. стъклата и огледалата чисти.-------------------------------------------------------------------Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Коментар
-
Добре де защо тогава на някой депутатски лимузини стъклата са толкова черни че може да заваряваш през тях без да се осветиш :D А и други коли съм виждал с черни стъкла естествено без челното де ??? А ако колата ми е нов внос и ще се регистрира за пръв път в България и съм си я докарал със заводско затъмнени стъкла какво следва !!!LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Следва да си смениш стъклата с НЕзатъмнени !!! И аз ходих в КАТ с фабрично черни ама началника ми каза ... има си закон и според него и 1% затъмняване не се допуска и не може да се мине през КАТ както и през годишните технически прегледи! Началника също най-културно ми обясни места където мога да си купя стъкла!
Коментар
-
maxuel82 написа:Добре де защо тогава на някой депутатски лимузини стъклата са толкова черни че може да заваряваш през тях без да се осветиш :D А и други коли съм виждал с черни стъкла естествено без челното де ??? А ако колата ми е нов внос и ще се регистрира за пръв път в България и съм си я докарал със заводско затъмнени стъкла какво следва !!!
Коментар
-
ilko-gd написа:Vladim внимавай да не попаднеш на някой като мен да ми тропаш по джама, после ще те питам за фаровете какво мислиш като слезна Това малко на шега, малко на истина, щото като слезна, ама стига с тези идеални хора във шофиранетоFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Едно приятелче си купи Голф 3-ка ,със затъмнени джамове навсякъде без предното.На предното имаше само някъква ивица от това фолио.. Резултата е,от 6 спирания за 5-6 месеца,само на карулката му направиха проблем и му писаха фиш за 30 лв. (Колата е била на полицай.. )Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар