Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караме на къси до 1 март! (Карайте със запалени фарове...)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Едно от първите неща които правя когато влеза в колата .... Колан, Фарове, Паля пускам радиото тръгвам и през лятото не спирам да карам на фарове не защото ми е навик а защото по добре ме виждаткогато светлината идва зад колата която идва при теб особено когато тя е сива е много по лесно да я видиш ако е с фарове надявам се да има още хора които мислят като мен ...
    Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
    Jim Morrison

Коментар

Никога плюса не е в минус. (точка)

Коментар

batabit написа:
        ...и през лятото не спирам да карам на фарове не защото ми е навик а защото по добре ме виждаткогато светлината идва зад колата която идва при теб особено когато тя е сива е много по лесно да я видиш ако е с фарове надявам се да има още хора които мислят като мен ...
        ...И аз така! Напълно те подкрепям!

Коментар

=Rudi= написа:
          batabit написа:
          ...и през лятото не спирам да карам на фарове не защото ми е навик а защото по добре ме виждаткогато светлината идва зад колата която идва при теб особено когато тя е сива е много по лесно да я видиш ако е с фарове надявам се да има още хора които мислят като мен ...
          ...И аз така! Напълно те подкрепям!
          Напълно подкрепа и от мене за фаровете.Не ги изключвам никога.Дори и при слънце,автомобилите се виждат по-добре с фарове.Дано повече хора не им се свиди в това отношение.
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Ми не е така симпатяги, не се виждат по-добре колите. Като карахме до сега на фарове пак всичките коли ми са еднакви (всички са с включени светлини).Виж в мрачно време и преди да го има този закон си пускахме фаровете, самички без някой да ни кара - тогава наистина има полза от тях, но в ясен слънчев ден, айде няма нужда.Като тук не визирам "логиката" на някой за пестене на лампи, рефлектори на фаровете и т.н., не е това причината да не карам целогодишно на фарове.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

закон да направят постоянно на фарове

Коментар

ilko-gd написа:
                Виж в мрачно време и преди да го има този закон си пускахме фаровете, самички без някой да ни кара - тогава наистина има полза от тях, но в ясен слънчев ден, айде няма нужда.
                Разбира се, че понякога има изключения. :DЕто едно: На смрачаване покрай Дунава имаше ужасна мъгла. Разбира се, очакваш всички да са с фарове, но един така изскочи от мъглата, тъмен като от небитието и се чудех как вижда, ама...

Коментар

=Rudi= написа:
                  ilko-gd написа:
                  Виж в мрачно време и преди да го има този закон си пускахме фаровете, самички без някой да ни кара - тогава наистина има полза от тях, но в ясен слънчев ден, айде няма нужда.
                  Разбира се, че понякога има изключения. :DЕто едно: На смрачаване покрай Дунава имаше ужасна мъгла. Разбира се, очакваш всички да са с фарове, но един така изкочи от мъглата, тъмен като от небитието...
                  Е такива винаги си ги е имало и ще си ги има независимо от това дали е задължително или не карането в светлата част на деня с пуснати къси светлини.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                    Ми не е така симпатяги, не се виждат по-добре колите. Като карахме до сега на фарове пак всичките коли ми са еднакви (всички са с включени светлини).Виж в мрачно време и преди да го има този закон си пускахме фаровете, самички без някой да ни кара - тогава наистина има полза от тях, но в ясен слънчев ден, айде няма нужда.Като тук не визирам "логиката" на някой за пестене на лампи, рефлектори на фаровете и т.н., не е това причината да не карам целогодишно на фарове.
                    Аз лично за мен мога да кажа следното - когато един автомобил е с включено осветление отпред, много по-лесно, и дори без да отмествам поглед от пътя, го забелязвам в огледалата, знам че там има нещо което се движи. Без значение лято, есен, зима, мъгла, студ, празник... Но когато не е с нищо включено, не е рядко да се случи автомобилът да се слива с цвета на пейзажа, и да не разбера за него, освен ако специално не погледна в конкретно огледало. Същото забелязвам и когато аз съм в периферното зрение на някой - когато светя отпред ме забелязват много лесно и по-малко ме засичат и по-рядко правят внезапни маневри пред мен. За собствена безопасност карам целогодишно с включени светлини.

Коментар

Карането на включени фарове е полезно само когато е съчетано с кадърен реглаж. Не бъркайте това да ми пробивате очите с това да ви виждам. Особено като ми се облещи някой ксенон...

Коментар

ls1 написа:
                        Карането на включени фарове е полезно само когато е съчетано с кадърен реглаж. Не бъркайте това да ми пробивате очите с това да ви виждам. Особено като ми се облещи някой ксенон...
                        Напълно подкрепям!

Коментар

Аз също съм за карането на фарове,обаче ми е леко смешно лятото като блесне едно яко слънце и аз да карам на фарове.. Ако някои ми каже,че като напече слънцето през лятото,вижда и прави разлика от коли с вкл. фарове и коли с изкл. фарове му свалям шапка..
                          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

liverpool235 написа:
                            Аз също съм за карането на фарове,обаче ми е леко смешно лятото като блесне едно яко слънце и аз да карам на фарове.. Ако някои ми каже,че като напече слънцето през лятото,вижда и прави разлика от коли с вкл. фарове и коли с изкл. фарове му свалям шапка..
                            На доста хора ще трябва да свалиш шапката си .На извънградско, много по-добре ги забелязвам в далечината колите с фарове. Даже случка от лятото, и тогава осъзнах колко са важни фаровете. Предстои ми разминаване с ТИР. Зад него виждам първата кола как се подава, с включени фарове, след което се прибира зад ТИР-а. Когато наближи вече, видях че има още една кола между ТИР-а, и колата с пуснатите фарове.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

и ас съм за фключени фарове целогодишно,дори и при слъчево време се забелязват фаровете от далеч
                              пунто 1,7тд

Коментар

Я, ква готина тема. Фарове не пускам... защото никога не ги гася. Даже вчера като припалих Фичо, че два месеца не съм го карал, фаровете му не бяха изключени.И Ганка е така. И така ще ви бъде.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X