Колеги, строители и разбиращи от строителния процес. Интересува ме едно нещо, дали е нормално да се прави или е + в строителния процес в момента на новото строителство.Значи както знаете, изливат основи, после арматура, кота 0, и така нататък, втора плоча, трета плоча....Та след като всичко е изградено и е заградена сградата с тухли, на външните части - да ги кажем балкони, където остават да стърчи плочата на пода се полага като слой найлон. Върху този найлон се полага нещо около 4-5 сантиметра листове като на външната изолация, където правят по блоковете и къщите (фибран ли е или нещо от рода). После върху този изолационен лист полагат нещо като по-тънка арматура и върху него вече теоретично би трябвало да поставят да речем гранитогреса на балкона.Та въпроса ми е за тези последните изолации това дали е нормално или е нещо в + на добрия строител, че до сега никъде не съм го виждал докато строят "ново" строителство.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой разбира от строителство?
Collapse
X
-
Re: Кой разбира от строителство?
BO написа:Колеги, строители и разбиращи от строителния процес. Интересува ме едно нещо, дали е нормално да се прави или е + в строителния процес в момента на новото строителство.Значи както знаете, изливат основи, после арматура, кота 0, и така нататък, втора плоча, трета плоча....Та след като всичко е изградено и е заградена сградата с тухли, на външните части - да ги кажем балкони, където остават да стърчи плочата на пода се полага като слой найлон. Върху този найлон се полага нещо около 4-5 сантиметра листове като на външната изолация, където правят по блоковете и къщите (фибран ли е или нещо от рода). После върху този изолационен лист полагат нещо като по-тънка арматура и върху него вече теоретично би трябвало да поставят да речем гранитогреса на балкона.Та въпроса ми е за тези последните изолации това дали е нормално или е нещо в + на добрия строител, че до сега никъде не съм го виждал докато строят "ново" строителство.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
Re: Кой разбира от строителство?
BO написа:Колеги, строители и разбиращи от строителния процес. Интересува ме едно нещо, дали е нормално да се прави или е + в строителния процес в момента на новото строителство.Значи както знаете, изливат основи, после арматура, кота 0, и така нататък, втора плоча, трета плоча....Та след като всичко е изградено и е заградена сградата с тухли, на външните части - да ги кажем балкони, където остават да стърчи плочата на пода се полага като слой найлон. Върху този найлон се полага нещо около 4-5 сантиметра листове като на външната изолация, където правят по блоковете и къщите (фибран ли е или нещо от рода). После върху този изолационен лист полагат нещо като по-тънка арматура и върху него вече теоретично би трябвало да поставят да речем гранитогреса на балкона.Та въпроса ми е за тези последните изолации това дали е нормално или е нещо в + на добрия строител, че до сега никъде не съм го виждал докато строят "ново" строителство.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар