Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

///// написа:
    sacheto написа:
    snake написа:
    Аз вече избрах и купих гуми за тази зима: Gislaved, 92 лв. бройката. Казаха ми, че джентълмените от Сърница и региона купували най-много такива . А какви са баири и навявания през зимата нагоре в гората - не е истина, така че на техния избор може да се вярва. Надявам се да не съм сгрешил.
    Това са зимните гуми за сняг! Нямат грешка! Това го знам от опит! :D
    Само за сняг са нордфрост! Аз обаче избрах модела юрофрост - предназначен за нашите географски ширини! Гумите са без грешка!
    Nokian WR това е гумата ама и цената е добра за 14-ки.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

///// написа:
      sacheto написа:
      snake написа:
      Аз вече избрах и купих гуми за тази зима: Gislaved, 92 лв. бройката. Казаха ми, че джентълмените от Сърница и региона купували най-много такива . А какви са баири и навявания през зимата нагоре в гората - не е истина, така че на техния избор може да се вярва. Надявам се да не съм сгрешил.
      Само за сняг са нордфрост! Аз обаче избрах модела юрофрост - предназначен за нашите географски ширини! Гумите са без грешка!
      Не бях се загледал в надписите, сега виждам, че и моите са Gislaved Eurofrost.EDIT: Още нещо ми прави впечатление, като се вгледах по-внимателно. Шарката на гумите е несиметрична, подобно на тази на снимката в горния пост, има да кажем една по-широка част. И аз очаквах тъй като гумите са с посока, в която да се монтират на джантата, на лявата и дясната гума по-широката част на шарката да застане симетрично, например и на двете гуми да бъде от външната страна. А тя застава на едната гума от външната, на другата от вътрешната страна, което ми се вижда странно . А посоката е спазена, няма грешка.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз се замислям за това, което казваш, и е логично при несиметрична шарка, и на колата ти да са несиметрично, защото в противен случай трябва да се произвеждат специално леви и десни гуми.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Прав си ! Иначе наистина на гумите нямаше да има стрелка за посоката, а надпис лява/дясна.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Gislaved Eurofrost 3 - И аз съм с тях. Миналата година си купих 4 нови парчета...Без грешка цяла зима дори и в най-големият сняг Другия вариант беше Нордфрост, обаче те са доста меки и на сухо се изтъркват много бързо.
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

snake написа:
              ///// написа:
              sacheto написа:
              snake написа:
              Не бях се загледал в надписите, сега виждам, че и моите са Gislaved Eurofrost.EDIT: Още нещо ми прави впечатление, като се вгледах по-внимателно. Шарката на гумите е несиметрична, подобно на тази на снимката в горния пост, има да кажем една по-широка част. И аз очаквах тъй като гумите са с посока, в която да се монтират на джантата, на лявата и дясната гума по-широката част на шарката да застане симетрично, например и на двете гуми да бъде от външната страна. А тя застава на едната гума от външната, на другата от вътрешната страна, което ми се вижда странно . А посоката е спазена, няма грешка.
              Тези гуми са с асиметричен дизайн на шарката и при тях няма посока на въртене а външна и вътрешна страна (по отношение на автомобила), ето снимка за точно този модел:така че, "тесните" канали ще са винаги от вътрешната страна на колелото по посока на въртенето.
              ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
              ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
              ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Когато взех реното преди 4 години, първата година взех някви гуми, 65 кинта едната, не си спомням каква марка бяха, едва ме изкараха до пролетта . За следващата зима, по стечение на обстоятелствата, взех 4 мишелин втора употреба за 80 лева - изкараха ме 3 зими и можеше да изкарат още 1-2.... като се има предвид и колко е дълга зимата във Варна - най-вероятно пак ще са мишелин 2-ра употреба.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Според мен, 2-ра употреба гуми се взимат само за ги направиш сликове на някое широко място като полигон примерно, ако ти е достстъчно мил живота де

Коментар

аз пък чух, че имало промоция в кауфланд 175/60/14 70 лвбр 185 с някой лев повече дебица
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

mnpenchev написа:
                      Според мен, 2-ра употреба гуми се взимат само за ги направиш сликове на някое широко място като полигон примерно, ако ти е достстъчно мил живота де
                      А нова и некачествена дали е по-добра???
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                        mnpenchev написа:
                        А нова и некачествена дали е по-добра???
                        същата работа е, докато си возя детето ще карам само с хубави гуми, за това се старя тези да заприличат на норвежки терлици и да ги хвърлям докато не е почнало да се заледява :D

Коментар

Спорите,спорите ,но всичко опира до джоба на всеки потребител на гуми и това къде ще ги използва.Става дума само за нови гуми втора употреба не ги коментираме.Например аз не мога да си позволя най-евтините зимни гуми защото зимата почти всяка седмица минавам прохода Шипка къде почистен,къде затворен и нямам доверие на някакви гуми Траял,Дебица,Барум и.т.. не ,че с тях няма да премина.Сега разбира се ще възникне въпроса за веригите.Извинявам се много ама само който е поставял вериги при температура -15 градуса знае за какво става дума да не говорим ,че спреш ли на прохода всички зад теб спират и после няма тръгване.Какво следва от това затворен проход.Спрете да мислите само за себе си ,а и за останлите участници в движението.Писнало ми е да спирам и да помагам по Шипка дори да тегля закъсали коли зимата.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

pakumba написа:
                            аз пък чух, че имало промоция в кауфланд 175/60/14 70 лвбр 185 с някой лев повече дебица
                            Да, има промоция валидна от днес! Става въпрос за Дебица Фриго 2. Гледах ги гумите тази година са прозведени!Ето размери и цени:155/80 R13 - стара цена: 69.99; нова цена: 54.99 165/70 R13 - ст. цена: 75.99; нова цена: 59.99175/70 R13 - ст. цена: 79.99; нова цена: 63.99175/65 R14 - ст. цена: 89.99; нова цена: 69.99185/65 R14 - ст. цена: 95.99; нова цена: 75.99195/65 R15 - ст. цена: 109.90; нова цена: 85.99
                            Space Star 1.9 DID

Коментар

Аз съм с ето такива зимни: Лани по 85 лева от Диана

Коментар

дай и отзиви за този Дайтон. сухо -мокро, тихи - шумни, "копат" снега - "бягат" по магистралата, нещо в този дух
                                Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Working...
                                X