Sev написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на зимни гуми
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Колега BolgAryan, мислиш ли, че в този си вид темата обогатява форума? Ей затова се чудим на тези теми. Има теми обречени да се израждат в безмислени спорове или пък съветите давани в тях да са напълно противоречиви. Ти ако трябваше да си купуваш гуми и да се ориентираш по мненията досега какви гуми би си избрал?Знам го защото аз миналата зима следях темите за гуми. Е честно да ти кажа, бръмна ми главата, а първия сняг ме свари с 4 летни гуми Аз мога да дам следния съвет за зимни ( а и летни ) гуми: Нови гуми според джоба.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
u_bo
Sev написа:зимните гуми работят по-добре от летните само на лед, сняг и при ниски температурипри всички други условия, влючително мокър и сух асфалт (даже и при 1 оС, май и при по-ниски но не помня вече) - летните гуми са по-добритествано от AutoBild
Коментар
-
Миналата зима си взех "бюджетни" ,ЗИМНИ гуми. Марката беше така "известната" ни "America"на цена 50лв/бр за размер 155/80/13,като в същото време аналогичен модел марка "BF GOODRICH" беше за ~70лв/бр. Според мен най-добрият вариант е зимата да разчиташ на комплект зимни гуми,а през топлите месеци на комплект летни...друг е въпроса дали можем да си го позволим. Сега ще чакам някоя промоцийка ,за да обуя и фичката със зимни гумета.п.п. Нещо извън темата: колеги колкото и да ви е неприятно има постоянно текучество на нови и интересуващи се хора в нашия форум,за това мисля, че е излишно да се дразните и още повече да ги иронизирате...много от нас искат разрешение на моментните си проблеми и колкото и да сме чели искаме и още някое по-актуално мнение.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Темата за гумите особено с наближаване на зимния сезон е актуална всяка година. Появяват се нови гуми, нови шарки и технологии. И не виждам защо се дразните, че пак ги коментираме. И друг път съм казвал: едва ли има технически (а и житейски) проблем или тема, които вече да не са разисквани във форума. По тази логика само да четем ли ?Всесезонни гуми има и при определени условия вършат отлична работа, който само е чел книжки и не ги е пробвал, по-добре да не дава компетентни мнения.Не минавам толкова много километри, за да се вманиачавам да сменям и четирите гуми според сезона ( а те в България май останаха само 2 сезона ). Задните ми гуми в общия случай са всесезонни (а в момента съм с нелош регенерат на Мишлен за ужас на някои критици), а предните от ноември до март - зимни, от април до октомври - всесезонни. С такъв тип "обувки" на колата съм изкачвал Юндола, Боровец, Шипка, Св.Константин и съм оставял след себе си колони закъсали автомобили.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Благодаря Ви колеги за отделеното време. И аз мисля, че "всезонни" гуми няма, но това си е лично мое мнение. Тази зима мисля да съм само с 2 зимни поне на първо време, тъй като финансите доста ограничени, защото трябва и гърне да се купава, а добре знаете че то не е от най евтините . Поради тази причина мисля да закупя само 2 за момента.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
Tornado написа:snake написа:Днес ми предложиха зимни гуми Dayton 185x65 R14 , цена 85 лв. Имаше на подобна цена (+-2-3 лв.) и Корморан и Клебер. Dayton ми харесаха най-много :D . Утре току виж съм купил 2 бр.Junkey написа:...И аз мисля, че "всезонни" гуми няма, но това си е лично мое мнение.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Миналата зима карах с Pirelli P6 - баш летни гуми (все още съм с тях,нямат износване) . Нямах никакви проблеми, освен когато падна повече сняг и въобще не можах да помръдна колата от мястото и на паркинга пред блока, като изрових снега до асфалта без резултат. След 3 дни снега се стопи и това беше. При положение, че имаше поне 20см сняг, не знам дали и със зимни гуми щях да изляза от паркинга, където естествено не очаквам да бъде почистен снега. Тая зима съм твърдо решен да си сложа 2 зимни гуми отпред поне, защото без кола ще ми е доста трудно да се добера до работа, а не се знае дали ще има само 3 дни със сняг тая зима. Ако можете без кола седмица две, може спокойно да минете и без зимни гуми. А за сцеплението при различни темпераури на различните гуми - някой с летни ще ви удари, независимо с какви сте вие :D
Коментар
-
dikanio написа:Миналата зима карах с Pirelli P6 - баш летни гуми (все още съм с тях,нямат износване) . Нямах никакви проблеми, освен когато падна повече сняг и въобще не можах да помръдна колата от мястото и на паркинга пред блока, като изрових снега до асфалта без резултат. След 3 дни снега се стопи и това беше. При положение, че имаше поне 20см сняг, не знам дали и със зимни гуми щях да изляза от паркинга, където естествено не очаквам да бъде почистен снега. Тая зима съм твърдо решен да си сложа 2 зимни гуми отпред поне, защото без кола ще ми е доста трудно да се добера до работа, а не се знае дали ще има само 3 дни със сняг тая зима. Ако можете без кола седмица две, може спокойно да минете и без зимни гуми. А за сцеплението при различни темпераури на различните гуми - някой с летни ще ви удари, независимо с какви сте вие :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
dikanio написа:Миналата зима карах с Pirelli P6 - баш летни гуми (все още съм с тях,нямат износване) . Нямах никакви проблеми, освен когато падна повече сняг и въобще не можах да помръдна колата от мястото и на паркинга пред блока, като изрових снега до асфалта без резултат. След 3 дни снега се стопи и това беше. При положение, че имаше поне 20см сняг, не знам дали и със зимни гуми щях да изляза от паркинга, където естествено не очаквам да бъде почистен снега. Тая зима съм твърдо решен да си сложа 2 зимни гуми отпред поне, защото без кола ще ми е доста трудно да се добера до работа, а не се знае дали ще има само 3 дни със сняг тая зима. Ако можете без кола седмица две, може спокойно да минете и без зимни гуми. А за сцеплението при различни темпераури на различните гуми - някой с летни ще ви удари, независимо с какви сте вие :D
Коментар
-
Аз вече избрах и купих гуми за тази зима: Gislaved, 92 лв. бройката. Казаха ми, че джентълмените от Сърница и региона купували най-много такива . А какви са баири и навявания през зимата нагоре в гората - не е истина, така че на техния избор може да се вярва. Надявам се да не съм сгрешил.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Дрънкаш глупости точно щото са ти промили мозъка. И какво - за 1 седмица ЗИМА във Варна да си купя сезонни гуми дето за следващия сезон ще са ЛЕТНИ? Пфф... Момент, да ти отворя очите и да те просветя, белким влезе нещо в главата ти в процеса на компресия... http://www.vredestein.eu/Banden_Band...andtypeID=14И пак разправяй глупости наляво и дясно... Аман от непросветени. Има ЗИМНИ гуми - само за температури под 7 градуса по целзииИма ЛЕТНИ гуми - за сухо и топло времеИма ВСЕСЕЗОННИ гуми - компромис 50/50, но все пак са НАЙ-Доброто за ШИБАНИЯ НИ портфейл и сезонни промени.Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
snake написа:Аз вече избрах и купих гуми за тази зима: Gislaved, 92 лв. бройката. Казаха ми, че джентълмените от Сърница и региона купували най-много такива . А какви са баири и навявания през зимата нагоре в гората - не е истина, така че на техния избор може да се вярва. Надявам се да не съм сгрешил.Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС
Коментар
-
sacheto написа:snake написа:Аз вече избрах и купих гуми за тази зима: Gislaved, 92 лв. бройката. Казаха ми, че джентълмените от Сърница и региона купували най-много такива . А какви са баири и навявания през зимата нагоре в гората - не е истина, така че на техния избор може да се вярва. Надявам се да не съм сгрешил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар