Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес ми предложиха зимни гуми Dayton 185x65 R14 , цена 85 лв. Имаше на подобна цена (+-2-3 лв.) и Корморан и Клебер. Dayton ми харесаха най-много :D . Утре току виж съм купил 2 бр.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И аз мисля да се мятам на 2 гуми, но там е работа че не мога да си избера заради това и постнах темата.
      Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW

Коментар

Според пробега и градът на местошофиране - такива гуми. Ако примерно от "дългата" едноседмична зима във Варна се ръководех какви гуми да си купя за "зимата" - все щях да си купувам всесезонни. Дори и в момента съм с такива. И не искам реплики и дуплики, че такива гуми няма - който иска да дава грешни пари за сезонни гуми, за гуми за сухо и горещо и за "дъждовни" гуми. Аз карам с VREDESTEIN Quatrac 2 и текущо на Мареа-та със MAXXIS All Season... За Родопите примерно - силно бих се замислил за едни абсолютно зимни гуми като онея Snow... ненам си ко..
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Има ли смисъл да си купя зимни гуми втора употреба или е по-добре да си купя поне 2 нови за предните колела?

Коментар

snake написа:
            Днес ми предложиха зимни гуми Dayton 185x65 R14 , цена 85 лв. Имаше на подобна цена (+-2-3 лв.) и Корморан и Клебер. Dayton ми харесаха най-много :D . Утре току виж съм купил 2 бр.
            Опитай с Клебера ако е добра цената.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

hwarang написа:
              Има ли смисъл да си купя зимни гуми втора употреба или е по-добре да си купя поне 2 нови за предните колела?
              Купи си 2 нови всесезонни гуми. Различават се най-малко по шарката. А най-вече по надписите Виж, ако не вярваш, че има такива - заинтересувай се... Зимни гуми втора употреба няма смисъл - вече са спрели да са такива и са само гуми втора употреба. Летни гуми нови няма смисъл да купуваш - при студен асфалт (под 7 градуса по целзий) са като пластмаса и вместо да спираш се пързаляш...
              Steliyan's Life!

Коментар

Tornado написа:
                snake написа:
                Опитай с Клебера ако е добра цената.
                съгласен - в този ценови клас Клебера е избора.

Коментар

От опит бих ви посъветвал да купите 4 зимни гуми! Ако щете купете две нови и две втора употреба. Ако пук купите две нови не съм напълно убеден, че най-доброто им място е на предния мост...
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                    От опит бих ви посъветвал да купите 4 зимни гуми! Ако щете купете две нови и две втора употреба. Ако пук купите две нови не съм напълно убеден, че най-доброто им място е на предния мост...
                    Ще поспоря с теб, въпреки цялото ми уважение. Зимните гуми са за места със ЗИМА. Сняг, лед, лапавици.. А не за 80% от Българският климат. Но нали рекламата е движещото НЯЩО.
                    Steliyan's Life!

Коментар

не би ли следвало след като колата е с предно , зимните гуми да са на предните колела или се бъркам

Коментар

jenshen73 написа:
                        hwarang написа:
                        Купи си 2 нови всесезонни гуми. Различават се най-малко по шарката. А най-вече по надписите Виж, ако не вярваш, че има такива - заинтересувай се... Зимни гуми втора употреба няма смисъл - вече са спрели да са такива и са само гуми втора употреба. Летни гуми нови няма смисъл да купуваш - при студен асфалт (под 7 градуса по целзий) са като пластмаса и вместо да спираш се пързаляш...
                        Извини ме колега, но такъв филм "всесезонни гуми" Няма!!!И това не съм го измислил аз, а го знам от един от големите вносители...Така ,че за зимата - зимни (а не всесезонни) гуми, ако искате да ви е мирна главата.
                        Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                        Punto М2 1.2 SX 2000г.
                        МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

hwarang написа:
                          не би ли следвало след като колата е с предно , зимните гуми да са на предните колела или се бъркам
                          Зимните гуми са за четирите колела, колега! От собствен опит знам, че когато карам само с две зимни гуми отпред, когато се вземе завой с по-висока скорост рискът задните гуми да те подведат е голям. Аз лично два пъти съм се въртял така със старата кола и слава Богу, че нямаше друго коли около мен. Когато гумите са на предавателните колела разбира се, че затъването в снега ще е по-трудно. Лично аз не, както споменах не съм убеден, че ако имам две зимни гуми ще ги сложа отпред... не мога да дам съвет всъщност, просто изразявам съмнения vjenshen73 из темите за нуждата от зимни гуми многократно сме коментирали факта, че под 6-7 градуса обикновените гуми се втвърдяват и заприличват на пластмаса. Поради по-голямото наличие на каучук в зимните гуми, те остават меки и с добро сцепление до много, много ниски темперетури. Зимните гуми не се карат сами при паднал сняг! Само да добавя, че за мен всесезонни гуми няма, също от личен опит, когато бях млад шофьор и правих икономии студентски.
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

jenshen73 написа:
                            hwarang написа:
                            Сам го каза... при студен асфалта под 7 градуса... колко са дните през зимата в България (ако искаш само Варна), когато дневните температури надминават тези 7, да не кажа направо 5 градуса.Всеки сам си прави сметката, но според мен най-неподходящото нещо, от което да се прави икономия са гумите, още повеече зимните

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Neosi написа:
                              jenshen73 написа:
                              hwarang написа:
                              Извини ме колега, но такъв филм "всесезонни гуми" Няма!!!И това не съм го измислил аз, а го знам от един от големите вносители...Така ,че за зимата - зимни (а не всесезонни) гуми, ако искате да ви е мирна главата.
                              Дрънкаш глупости точно щото са ти промили мозъка. И какво - за 1 седмица ЗИМА във Варна да си купя сезонни гуми дето за следващия сезон ще са ЛЕТНИ? Пфф... Момент, да ти отворя очите и да те просветя, белким влезе нещо в главата ти в процеса на компресия... http://www.vredestein.eu/Banden_Band...andtypeID=14И пак разправяй глупости наляво и дясно... Аман от непросветени. Има ЗИМНИ гуми - само за температури под 7 градуса по целзииИма ЛЕТНИ гуми - за сухо и топло времеИма ВСЕСЕЗОННИ гуми - компромис 50/50, но все пак са НАЙ-Доброто за ШИБАНИЯ НИ портфейл и сезонни промени.
                              BolgAryan написа:
                              jenshen73 написа:
                              hwarang написа:
                              Сам го каза... при студен асфалта под 7 градуса... колко са дните през зимата в България (ако искаш само Варна), когато дневните температури надминават тези 7, да не кажа направо 5 градуса.Всеки сам си прави сметката, но според мен най-неподходящото нещо, от което да се прави икономия са гумите, още повеече зимните
                              Болгарян, във Варна има точно 7 дни в които има температури по 7 градуса. Не говоря за икономии, говоря за практика от близо 4 (четири) години. И стига МОЛЯ ви се с това "НЯМА Всесезонни гуми". Аз карам с такива. Който не вярва - 088 6645999 - показвам веднага.
                              Steliyan's Life!

Коментар

зимните гуми работят по-добре от летните само на лед, сняг и при ниски температурипри всички други условия, влючително мокър и сух асфалт (даже и при 1 оС, май и при по-ниски но не помня вече) - летните гуми са по-добритествано от AutoBild
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                                X