Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на зимни гуми

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Избор на зимни гуми

    Колеги помогнете ми избора на зимни гуми, незнам какви да си купя. Искам да е нещо, което да си заслужава паричките които ще дам. Много Ви благодаря за отделеното време
    Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW

    #2
    Сега ще посрещам 5-та или 6-та зима с комплект гуми KUMHO. Нямам никакви оплаквания! Изглеждат почти като нови!

    Коментар


      #3
      баси - за маслото и за гумите има толко изписано, че не е истина.... нещо търсачка това онова...иначе мога да се басирам, че сега всеки ще ти похвали гумите с които кара в момента
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

      Коментар


        #4
        сега ще започне поредното разпъване на локуминай-важното е гумата да е пряснадруг фактор е пробегътако човек кара малко е добре да са по-евтини гуми , за да се сменят по-честопо-скъпите имат по-дълъг пробег и по-дълго запазват качествата сии не на последно място - човек като си купи по-скъпи маркови гуми да не им се предоверява
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

        Коментар


          #5
          Чакайте сега, а култовите - Изпотяват ми се стъклата!!!!, Какъв антифриз?, Да си прибирам ли акумулатора под юргана когато температурите паднат под нулата? Каква зимна течност за чистачки?
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

          Коментар


            #6
            A някой скоро питал ли е как се сваля оригиналното радио? Според парите, които можеш да отделиш си избери марка гуми. Като изключим най най-евтините варианти, каквото и друго да вземеш ще ти свърши работа. Всеки хвали своята марка гуми в общи линии така, че адекватна оценка тук едва ли ще получиш. И... ИЗПОЛЗВАЙ ТЪРСЕНЕ!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

            Коментар


              #7
              Вярно че има и други такива теми, (преди всяка зима - нова тема за зимните гуми ), но така и така тази е пусната вече...Аз напротив, няма да похваля гумите с които карам. Изобщо ще те посъветвам, да не се хвърляш на много марковите гуми.Карам от 1990 година и не помня да съм имал балони по гумите никога. Е, откакто сложих на Темпрата миналата зима едни DUNLOP-и (4 броя), в чудо се видях. Първо на едната един балон, след това на другата - 2 балона наведнъж....Сега на Дедрата съм с 4 броя MICHELIN, така я взех... и едната от тях също има балон (преместих я отзад)...Вчера ми се оплака колегата /////, че и той има балон на една от неговите PIRELLI.Аз бих ти препоръчал гуми Marangoni, както и чувам много добри отзиви (вкл и от колегата по-горе) за KUMHO.Добри зимни гуми, с които съм карал едно време баба Жигула няколко сезона са VREDESTEIN...Не се сещам за моделите на тези гуми, но поне като марка да се ориентираш.Като отидеш в някоя гумаджийница, гледай да продават много марки, тогава и търговците ще са по-обективни като ти предлагат тази или онази марка. Ако продават само една-две марки, ще хвалят тези, които продават и ще хулят останалите Успех!

              Коментар


                #8
                Аз съм се спрял на нискобюджетните Корморан, Дебица или Клебер, като най-вероятно ще си купя от последните и то само 2 за предните колела. Сега предните ми са Пирели M+S, но миналата зима мисля, че не се представиха съвсем на ниво и отиват за задни.А за Марангони съм чувал и чел не само добри неща : http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_13435_0.html
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                Коментар


                  #9
                  Скоро не сме обсъждали и актуалните теми "Какво масло" и "На какъв пробег сменяте маслото". Може да научим нещо ново по тези интересни теми.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                  Коментар


                    #10
                    Аз миналата зима карах с чисто нови Gislaved Eurofrost 3...Много съм доволен от тях...нито един път не съм закъсал в големия сняг.Общо взето за зимни гуми най-важното е да са пресни според мен.
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

                    Коментар


                      #11
                      Аз пък карах миналата зима с чисто нови и пресни Lassa Snoways II Plus. Нямам абсолютно никакви оплаквания. Не ми е превъртяла или сурнала гумата дори и веднъж.

                      Коментар


                        #12
                        И си вземи гуми, по-малки от предписаното в книжката!В книжката на моето Браво пише 185/60/14. Аз си взех и летни и зимни KUMHO по 4 броя, еднакви, 185/60/14. А трябваше да взема зимните 175/60/14, че даже и по-тънки...Успех! И да се похвалиш!

                        Коментар


                          #13
                          Миналата зима карах с 4 чисто нови Клебер. Доволен съм. Мисля, че за парите си са много добър избор. Карах по доста заснежени пътища с тях - не мръднаха. Препоръчвам ти ги.
                          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

                          Коментар


                            #14
                            И къв по-точно е проблема, че хората питат и се интересуват от неща свързани с автомобилите им? Не всички са се родили и живеят в този форум за да следят всяка една, да знаят колко пъти е разисквана и на кого ще наклонят шапката ако пуснат подобна. Хем искате форума да се развива, хем пищите като ощипани госпожици щом се пусне нова тема. Не всеки знае отговора на всичко и има опит с интернет/форуми/търсене и просто питат.По темата нямам кой знае какво да кажа. Живот и здраве скоро ще започна 3ти сезон с Фулда, една идея по високи от стандартните размери и съм доволен.И аз както някой по-горе ще призова, по-добре нисък клас гума но нова, отколкото каквото и да е стара.

                            Fiat Bravo T-Jet 120

                            Коментар


                              #15
                              Humppa написа:
                              И си вземи гуми, по-малки от предписаното в книжката!В книжката на моето Браво пише 185/60/14. Аз си взех и летни и зимни KUMHO по 4 броя, еднакви, 185/60/14. А трябваше да взема зимните 175/60/14, че даже и по-тънки...Успех! И да се похвалиш!
                              Относно размера, за мен по-оптималният за зимна гума е 175/65/14! Успех! BolgAryan досадно е едни и същи теми да се коментират по безброй пъти, не мислиш ли?
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

                              Коментар

                              Working...
                              X