Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпросче за Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпросче за Браво

    Значи колеги как мога да си сваля тези облегалките за глава на предните седалки ( вкарах обяснението, ама като не знам как се казват .. ), таа как мога да ги сваля, за да мога да си сложа новата тапицерия..вчера се мъчих .. дърпах, бутах, натисках и не ще и не ще.. Поздрави.
    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

    ...E90..incoming..!!

    #2
    Дърпаш смело нагоре и излизат, но дали могат да се извадят до край не знам.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #3
      Има едни копченца в основата на пласмасата където влизат шишовете! Стискаш ги и двете едновременно и сръчно с останалите пръсти избутваш облегалките Успех
      Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

      Коментар


        #4
        Самите шишове трябва да се завъртят на 90 градуса, но в коя посока не помня. Малко трудно се въртят, но това е начина ако облегалките не излизат само с дърпане и стискане в основата.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

        Коментар


          #5
          Е как да не излизат!! Няма как да се въртят!! Нали са 2 шиша!!!! Колега стискаш в основата копченцата и с другите пръсти вдигаш облегалката ... вчера го направих и на двете седалки и точно така става .....
          Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

          Коментар


            #6
            Мерси за отговорите колеги! Утре ще пробвам и по 2-та начина..пък дано да стане, после ще покажа снимки с новата тапицерия Поздрави.
            Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

            ...E90..incoming..!!

            Коментар


              #7
              loop написа:
              Мерси за отговорите колеги! Утре ще пробвам и по 2-та начина..пък дано да стане, после ще покажа снимки с новата тапицерия Поздрави.
              Аз на моите седалки нямам такива копчета и за това си порнах леко тапицерията като я слагах.
              http://vbox7.com/play:1631a342
              http://www.vbox7.com/play:316f1b62
              http://www.vbox7.com/play:fccc2d41
              http://vbox7.com/play:a122a77b

              Коментар


                #8
                Еми не става колеги.. и по 2-та начина пробвах.. не ще и не ще Дърпах, стисках, въртях.. и не става.. да не би на мойто Браво да са различни седалките или самия начин на сваляне..?Поздрави.
                Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

                ...E90..incoming..!!

                Коментар


                  #9
                  Ако са като на Ланчата ( а вярвам че са), голям зор е наистина... Все пак има две копченца в основата, които не се натискат, а се завъртат двете едновременно в едната посока (не помня в коя) и едновременно с това трябва да се дърпа нагоре възглавничката... Най-лесно е с двама човека - единия завърта бутончетата, а другия дърпа нагоре възглавничката. Трудно е, но става.Успех!

                  Коментар


                    #10
                    Колега, аз на Brava-та постъпих по следния начин: един парцал да не се надраскат шишовете и едни клещи хубави с дълго рамо. Стискам с клещите и завъртам на 90% в някоя посока. С доста стискане и мъки успях да ги сваля. Явно са били "запекли" доста - сега се въртят и с ръка! Дано да съм ти помогнал! Успех!!Edit: копчета нямаше при мен
                    ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

                    Коментар


                      #11
                      УСПЯХ , надявах се някой да беше открил начина за да не се мъча но какво да се прави трябваше да се потрудя ( и позипотя доста) като периодично споменавах родата на инжинера измислил този начин на закрепване. Имах късмет че тапицерията на едната ми облегалка е разлепена и може да се маха което ми позволи да видия механизма и как да го разглобя реално не е необходимо това пълно разглобяване просто прилагам снимка за информация. Наистина става със завъртане на двата пластмасови шиша но на по 45 до 80 градуса за да може да се освободят каналите който се намират в долния край на шиша т.е. тези които са в седалката, след това се издърпва цялата облегалка нагоре. Завъртането става със клещи и за да не наранявате пластмасата може да ги увиете със тиксо или изолирбанд, по принцип най-лесно ще завъртите щифтовете ако облегалката е в най-долно положение тъй като стопора на сивия шиш се намира над черната пласмаса която го обхваща иначе трябва да приложите по-голямо усилие за завъртане. Ето и снимки, ако някой не е схванал да пита ще се помъча да обясня по-подробно и разбираемо това което не му е ясно.
                      Прикачени файлове

                      Коментар


                        #12
                        Твоята тема ще е много полезна на много колеги ,много добре си снимал всичко .Напрово някой от модераторите да я слагат в често задавани въпроси.
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

                        Коментар


                          #13
                          Чудесно 1-во мнение колега! Мерси за изчерпателната информация и за снимковия материал!П.П.: Ако иска някой модератор може да смени името на темата и да я сложи в "Често задавани въпроси", както каза малко по-нагоре.Поздрави.
                          Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

                          ...E90..incoming..!!

                          Коментар

                          Working...
                          X