Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto 1.1 - Спор за разхода и въпрос към собствениците

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Punto 1.1 - Спор за разхода и въпрос към собствениците

Здравейте. Един приятел кара такова пунто и ми философства, че няма никакъв начин да го накарам да изгори 10л за 100 км. ... Много ме дразни с това, особено когато ми каже "няма да ми караш колата, тая кола само аз я карам"... Казва ми, че горяло към 7. Преди това ми беше казал още по-малко... е вярно, той не я натиска, много рядко, ама ...Аз карам пунто мк.2, 1.2 60 к.с. и ми гори с моето каране 8,5-9-9.5 ... зависи от обстановката... но предимно към 9-9.5 ако го карам само градско и го натискам много ... мога да му кача разхода над 10, но трябва да го натискам наистина на максимума... Та според него моята кола е повредена и не можело да харчи толкова много, трябвало да ми гори към 6-7... аз само 1 път съм успявал да постигна 6,5 разход и то каране само по големи булеварди с разходомера пред очите ... и накрая пак се върнахме до спора, че неговата кола не можела да харчи над 10. Неговата теза е, че не може да харчи над 8, моята е, че мога да й докарам разход над 10 ... с каране като по писта ... Ма не ще да даде колата и не ще...Как да не се дразни човек ... Та Ви питам - може или не може пунто 1.1 55 к.с. да изхарчи 10 литра за 100 км ?

Може! От фиат всякакъв разход може да се очаква.
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
      Може! От фиат всякакъв разход може да се очаква.
      Ами да, то не е икономично като Мерцедес А сега сериозно. Дълго време съм карал такова Пунто. НИКОГА не ми е давало разход над 8.5 градско в София през зимата в най-гадните задръствания. Това, обаче, не означава, че не мога да го накарам и повече да харчи Извън града ми е харчило между 4.8 и 5.5-6.0 когато е бивало натоварено или повече юркано.
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Според мен е възможно. С малко повече желание Все пак с мойто съм стигал 16!
        >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Що да не го докараш и над 10, газ и ляв мигач и завоите на риск или чакай си на светофара по 5-10 мин. По майсторско е да го накараш да гори по-малко, а не по-много.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Можеш, как да не можеш. Дай ми го това Пунто в ръчичките за 100км. да види твоя човек кон боб яде ли
            N.Y. State of Mind

Коментар

В книжката на Типо-то в графата "Разход на гориво" пише - Колкото поеме!Можеш да го накараш и още как!И 15 ще му докараш с добро желание и способен крак!
              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Караш само на 1-ва и 2-ра на прекъсвач с пуснат климатик, музика, фарове и т.н., пък да видим дали няма да мине 10
                Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

ee говорим без каране само на прекъсвач А то няма климатик :DБе аз си пускам фаровете и си карам, по завоите с газ, гумите ми за това ръбовете им хич ги няма Да ми го даде и ще види, че неговото пунто МОЖЕ да гори над 10 Той ако знае, че една нормална 2000 кубикова кола на писта дава разход 30-40+ някои повече ... :D

Коментар

Всяка кола харчи толкова колкото й сиперш.Аз със моето пунто 1.2 8V 60 кс. разхода ми е 6.5 градско.Ако не карам в час пик може и до 5.5 да падне.
                    FIAT Nuova Punto 1.2 8V
                    FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
                    ...and justice for all

Коментар

Аз съм имал такова Пунто и спокойно може да стигне 10 - най-добре се получава при следните условия: края на септември, всички са се върнали в София от родните си места, Бате Бойко прави ремонт на всички големи булеварди, като малките улички до вкъщи имат дънни ями, ако въобще има асфалт по тях.
                      Stilo 1.8 16V

Коментар

gorole написа:
                        Аз съм имал такова Пунто и спокойно може да стигне 10 - най-добре се получава при следните условия: края на септември, всички са се върнали в София от родните си места, Бате Бойко прави ремонт на всички големи булеварди, като малките улички до вкъщи имат дънни ями, ако въобще има асфалт по тях.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Според мен няма еднозначен отговор на въпроса по-горе. Пунтото от подписа ми харчи средно около 8-8,5 градско при "умерения" трафик на Софето. При липса на трафик (мноооого рядко насред отпускарския Август) сваля на 7,5. Ако се напъне яко градско можи да качи над този разход. Въпроса е къде обаче да се напъне "у Градо" при тези задръствания и светофари особено в пиковите часове.....Нима някой ще чака на светофара на мръсна газ

Коментар

Ма въпроса не е да караш като олигофрен и да даде по голям разход. То е ясно, че ако караш само на 1-ва може и разход 25 да ти даде. Въпроса е снормално каране дали може да даде разход 10. И аз отговарям ДА. Имам такова пунто, и миналата зима ми даде разход 12. Говоря за каране. Не за каране само 1-2 и т.н. Няма климатик. Карал съм го само градско. Вярно сутрин като отивах на работа имах една седмица в която ходих от 6 (обикновенно съм от 9) и по улиците нямаше никой, та я настъпвах. Тя не можеше да загрее. Навън бахур, аз я настъпвах да мога да стигна по бързо на топло Та отговора ми е ДА. Може

Коментар

Working...
                            X